Arminia Bielefeld – Mainz: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 03.
Bielefeld
Teljesítmény:
V V V V V
  • SchücoArena
  • December 05. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Mainz
Teljesítmény:
D N D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nevezzük már most kiesési rangadónak az Arminia Bielefeld – Mainz meccset? Szerintem igen. A tabellán jelenleg a 17. és a 16. helyet foglalják el, náluk rosszabbul csak a Schalke 04 csapata szerepel. Róluk meg már meséltünk, hogy mi a helyzet…

A Bielefeld újoncként szerepel a Bundesligában, tavaly megnyerték a másodosztályt, de nem sikerült felvenni a tempót egy osztállyal feljebb. Utolsó hét (!) meccsüket elveszítették, legutóbb Gulácsiék verték őket 2-1-re.

A Mainz már egy ideje a BuLi tagja, de már tavaly is rezgett a léc, akkor sikerült megúszni. De most, ennyi idő után az látszik, hogy most nem lesz menekvés. Végül is, a Werder Bremennek is sikerült, szóval talán még kár ítélkezni.

Nézzük, mire számítsunk ezen a Bundesliga meccsen!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

RB Leipzig – Arminia Bielefeld

Fél szemmel már a Bajnokok Ligája meccsükre készültek a lipcseiek, Emil Forsberg, Yussuf Poulsen, Marcel Sabitzer, Amadou Haidara és Christopher Nkunku is csak a cserepadon foglalt helyet.

Ennek ellenére a tartalékos Lepzig szerezte meg a vezetést az első félidő 29. percében: Samardzic adott remek labdát az üresen levő Angelinonak, a spanyol védő/középpályás/szélső kicselezte a kapust, majd védője szorításában az üres kapuba lőtt. Szép megoldás volt, szép passz és szép befejezés.

A másik oldalon egyetlen nagy helyzet volt, Doan kapott egy hosszú indítást, sokkal gyorsabb volt, mint védője, lőni is tudott, de mellé. Talán, ha passzol a hosszún érkező Yabonak…

A félidőben Julian Nagelsmann változtatott, beküldte Haidarát és Nkunkut, utóbbi pedig két perccel később meghálálta a bizalmat, mert az ő jóvoltából megszületett a hazaiak második gólja. Nem csak Nkunku játszott főszerepet, hanem Dani Olmo és Pieper is. Utóbbi haza akarta adni a labdát kapusának, de nem vette észre, hogy a spanyol támadó ott lebzsel. Olmo egy darabig várta, hogy kinek passzolhat, végül Nkunku mellett döntött, tette ezt helyesen.

A meccs krónikájához tartozik még egy kihagyott büntető – Sorloth hibázott -, illetve egy szépítő találat, Klos közelről talált hálóba.

Nyert azonban a Lipcse, és megérdemelten nyertek, a Bielefeld döntetlennel és győzelemmel indított, azóta viszont elszenvedtek zsinórban hét bajnoki vereséget.

Előző 5 meccs eredménye
2008.01.15.Barátságos Mérkőzés
arminia bielefeld
2:4
mainz
Barátságos Mérkőzés
2007.03.10.Bundesliga
mainz
1:0
arminia bielefeld
Bundesliga
2006.10.21.Bundesliga
arminia bielefeld
1:0
mainz
Bundesliga
2006.02.07.Bundesliga
mainz
1:1
arminia bielefeld
Bundesliga
2005.08.28.Bundesliga
arminia bielefeld
2:0
mainz
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mainz – Hoffenheim

Szalai Ádám csapata… Nem tudom, mennyire helytálló ez a mondat, de most hagyjuk így. Szóval Szalai Ádám csapata idén sem szerepel valami fényesen, egyelőre osztályozót érő helyen állnak, de nagyon sűrű a mezőny hátulja, ebből még bármi lehet. Ahhoz viszont el kellene kezdeni pontokat gyűjtögetni, mert az egyelőre nem kenyere a Mainznak.

A hétvégén a Hoffenheim látogatott hozzájuk, és játszottak egy igen izgalmas 1-1-es döntetlent. Jól kezdték a hazaiak a mérkőzést, Mateta hulló falevél-szerű fejesét még ujjheggyel szögletre tudta tolni Baumann, de a 33. percben Boetius lapos beadásánál Quaison a hálóba talált. Sokáig úgy tűnt, hogy Quaison nem marad a csapattal, Angliából hívta több gárda is, de végül maradt, ebből pedig csak profitálhat a Mainz.

A Hoffenheimnek egy nagy helyzete volt, Bebou lövését testével védte Zentner.

A térfélcserét követően ugyanolyan kiegyenlített maradt a játék, ez a félidő inkább a Hoffenheimnek sikerült. Merthogy Bebou második nagy helyzetét már nem rontotta el, a 62. percben kiegyenlítettek a vendégek.

Azért a Mainz sem maradt nagy lehetőség nélkül, Mateta két védőt is megvert, majd lőtt, de a jobboldali kapufa útját állta a gólnak.

A hazaiak valamivel több mint tíz percet emberelőnyben játszhattak, Geiger kapott azonnal piros lapot, de a helyzetből nem tudták kihozni a maximumot, maradt az 1-1.

Összefoglalás

Nagyon szép játékkal rukkolt elő a Mainz legutóbb, erre talán a jövőben lehet építeni. Ha Matetának is jobban kijön a lépés, akkor pláne.

A Bielefeld kilátásai nem annyira jók, és akkor most igazán visszafogott voltam. Zsinórban hét vereség… Uwe Neuhaus alatt mindenesetre rezeg a léc, még egy vereség bizonyára az állásába fog kerülni. Hozható meccs egyébként, hisz a Mainz sem brillírozik, az, hogy most volt egy jó meccsük még semmit nem jelent az esélyek szempontjából. Vagyis valamennyit azért persze jelent, de csak és kizárólag ebből nem szabad kiindulni, amikor a tippünket megfogalmazzuk.

Továbbra is gondban vannak a góllövéssel, de nem annyira, mint a Bielefeld, akik 9 forduló alatt csak 6-szor találtak a kapuba. Ez természetesen a legkevesebb a Bundesliga csapatai közül.

Kapott gólok tekintetében sem lehetnek büszkék magukra, a Mainz 22 gólt, a Bielefeld 19 gólt kapott. Mondanom sem kell, ez is a legrosszabbak közül való adat.

Utoljára több mint 10 éve játszottak egymás ellen, ezúttal ebből nem nyerünk ki semmi fontos információt. Inkább a Bielefeld hazai mérlegére koncentráljunk, ami nem meglepő módon nagyon rossz. Egyetlen győzelmüket ugyan itt aratták a Köln ellen, de azóta begyűjtöttek három sima vereséget. A Mainz pedig ugyanilyen idegenbeli mérleggel áll.

Ez az a meccs, ami igazán háromesélyes is lehet, de véleményem szerint egyik csapat támadójátéka sem annyira gördülékeny, hogy megnyerjék a találkozót. Inkább számítok egy kevésgólos döntetlenre, nagyon maximum egy egygólos vendégsikerre. És ha ez bejön, akkor valószínűleg Neuhausnak új munka után kell néznie.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső