Arminia Bielefeld – RB Leipzig: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 17.
Arminia Bielefeld
Teljesítmény:
N V D V V
  • SchücoArena
  • Március 19. 20:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
RB Leipzig
Teljesítmény:
D V N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy német bajnoki is helyet kap a mai kínálatban, természetesen ez is péntekről. Az Arminia Bielefeld – RB Leipzig találkozóról lesz szó, ahol az egyik a bajnoki címért, a másik a kiesés elkerüléséért küzd. Jelenleg a saját kis csatájukat tekintve a Bielefeld jobban áll, ők egy nagy skalpot elnyerve elkerültek az osztályozós helyről, és oda száműzték Dárdai Pál csapatát, a Hertha BSC-t. A Bayer Leverkusen ugyan gyengélkedik, de azért mindig nagy szó, ha sikerül ellene nyerni egy kiscsapatnak. Mindezt a BayArenában.

A Lipcse pedig ikszelt az Eintracht Frankfurt ellen. Ez sem rossz eredmény, tekintve, hogy André Silváék nem is olyan régen 2-1-re legyőzték az éllovas Bayern Münchent, de ettől Gulácsi Péterék nem fogják jobban érezni magukat. Az 1-1-es döntetlen azt jelenti, hogy a Bayern München ismét négy pontra eltávolodott.

Egy újabb botlás azt is jelentheti, hogy vége az álmoknak. Hansi Flickék nem sokszor hibáznak, így a legapróbb hibáknak is komoly ára lehet.

Kezdjük!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bayer Leverkusen – Arminia Bielefeld

Hiába kell a 67 százalékos labdabirtoklási arány, hiába a 20 kapura tartó lövés, Peter Bosz csapata ismételten vereséget szenvedett. És hazai pályán, egy újonc ellen ez kissé kellemetlen. Egy ötmeccses nyeretlenségi sorozatot szakítottak meg a szintén gyengén játszó Mönchengladbach ellen, de most úgy tűnik, visszaestek.

Az első félidőben még akkora nyomás nem is nehezedett a vendégekre, olyannyira nem, hogy Ritsu Doan, a csapat japán légiósa a 17. percben vezetést szerzett az újoncnak. Gebauer szaladt el a jobbszélen, középre passzolt, Doan pedig becsúszva előzte meg a védőjét.

A Bayer legveszélyesebb helyzetét a Leicestertől szerzett Demiral Gray hagyta ki, de talán pontosabb az a kifejezés, hogy Stefan Ortega védett óriásit.

A fordulás után aztán mindent megtett az egyenlítésért a gyógyszergyári csapat, még komolyabbá vált a fölényük, de ez meddőnek bizonyult.

Sőt, a Bielefeld tudott kontrázni, és az egyik ilyen lehetőséget gólra is váltották. Ismét egy japán játékos, a Salzburgtól télen igazolt Masaya Okugawa volt a gólszerző, de a legnagyobb dicséret annak a Lucoquinak jár, aki még két védő között valahogy továbbpréselte a labdát a társnak.

A hazaiaknak már csak a szépítés jött össze, öt perccel a rendes játékidő vége előtt Patrik Schick volt eredményes, ő állította be a végeredményt.

Előző meccs eredménye
2020.11.28.Bundesliga
leipzig
2:1
arminia bielefeld
Bundesliga
2016.04.29.Bundesliga 2
leipzig
1:1
arminia bielefeld
Bundesliga 2
2015.11.21.Bundesliga 2
arminia bielefeld
0:1
leipzig
Bundesliga 2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

RB Leipzig – Eintracht Frankfurt

Nem győzök áradozni az egész idényben Adi Hutter fiairól, miután sikerült kétvállra fektetni a Bayern Münchent, most egy másik élcsapatot kaptak el. Ezzel továbbra is harcban állnak a bronzéremért, bár tény és való, hogy a Wolfsburgot nehéz lesz megelőzni.

Gulácsi Péter természetesen a kezdőben volt, Willi Orbán keze is szépen gyógyul, így védőkötésben szintén játszhatott, egyedül Szoboszlai Dominik hiányzott a magyarok közül.

Az első félidő sok érdekes jelenetet nem hozott a nézők számára. Az Eintracht Frankfurtnak egy lövése volt, az is elkerülte a kaput, míg a hazaiak Justin Kluivert révén juthattak volna előnyhöz, de a legendás csatár fia a kapus lábát találta el ziccerben.

A fordulás után ismét a kis Kluivert okozott veszélyt, és az egyik ilyenből gól is született. A távoli lövését Kevin Trapp csak ütni tudta, de pont Emil Forsberg elé. A svéd meg ahhoz túl jó csatár, hogy az ilyesmiket kihagyja.

Csak ekkor kezdett éledezni a vendégcsapat, de negyedórával Forsberg gólja után meg is lett az egyenlítés. André Silvát ugratták ki, ő középre lőtte a labdát, az érkező Daichi Kamada pedig kicsit kifacsart mozdulattal a hálóba lőtt.

Az 1-1 után mindkét egyesület előtt adódott esély arra, hogy a maguk javára fordítsák a találkozót, de Halstenberg rossz döntést hozott a kapu előtt, míg Luka Jovic nem találta el azt. Így maradt az 1-1, Julian Nagelsmann bosszús lehetett, mert hozható meccs lett volna ez, de egyetlen kihagyás is elég volt ahhoz, hogy két pontot elbukjanak.

Összefoglalás

Lehetséges, hogy nem jövőre fog befutni a Lipcse új igazolása, de ismét húztak egy nagyot, és a berobbanó Brian Brobbey-t megvásárolták az Ajaxtól. Elkél egy született gólvágó a csapatba, Timo Werner távozása óta ez a szerep megoszlik a játékosok között.

Ez még a jövő zenéje, foglalkozzunk a jelennel. A Bielefeld nem számíthat könnyű meccsre, hiszen a bajnoki második érkezik hozzá, emellett pedig a Schücoban az elmúlt négy fordulóban nem sikerült nyernie Ortegáéknak.

Tegyük hozzá, hogy a Leipzig meg zsinórban három győzelmet aratott távol a Red Bull Arénától, és amúgy is, a második legjobb mérleget produkálják a BuLi csapatai közül.

Lássuk, ki nem vehet részt majd a találkozón! Hazai oldalról Nathan De Medina, ő még mindig eltiltott, miután a Werder Bremen ellen kiállították. Sérülés miatt pedig Yabo és Laursen lesz kénytelen pihenni.

A Lipcsénél is vannak komolyabb sérültek, Lainer mellett Dayot Upamecano és Angelino sem léphet pályára. Na és persze ott van még Szoboszlai Dominik, akinek ágyékproblémái csak nem akarnak teljesen megszűnni. Nagyon várom már, hogy végre bemutatkozhasson az új csapatában… És ezzel bizonyára nem is vagyok én egyedül.

Ősszel Poulsenék 2-1-re nyertek hazai pályán a Bielefeld ellen, akkor 2-0-s állásnál Sorloth kihagyott egy tizenegyest, ezután tudott szépíteni a vendégcsapat.

Idegenben is nagyon megy a gólszerzés a csapatnak, így most is bízom bennük. Egyrészt az ő győzelmüket tartom valószínűnek, másrészt arra számítok, hogy a tudásbeli fölény gólokban is meg fog mutatkozni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső