Arminia Bielefeld – VfL Bochum: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 13.
Arminia Bielefeld
Teljesítmény:
V D V D N
  • SchücoArena
  • December 14. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
VfL Bochum
Teljesítmény:
D N N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nagy formában a VfL Bochum együttese! Az újonc csapat az utóbbi időben szállítja a pontokat, elmúlt öt meccsükön tíz egységet szereztek, amivel elhúztak a kiesőjelölt csapatoktól, és a középmezőnyben foglalnak most helyet, ami abszolút remek teljesítmény, ha most vége lenne a bajnokság küzdelmeinek, akkor Bochumban maximálisan elégedettek lennének, hisz számukra a cél a bent maradás kivívása.

Ez a célja az Arminia Bielefeldnek is, de ahogy tavaly, úgy most is a tabelle hátsó részében foglalnak helyet. Most épp az utolsó előtti pozícióban tanyáznak, négy meccse nyeretlenek, a legrosszabb bent maradást érő hely hét pontra van. Az meg piszok sok…

Kemény tavasz vár majd Fabian Klosékra, akik nem jeleskednek sem elől, sem hátul, tíz lőtt góljukra 22-vel feleltek az ellenfelek.

A hétvégi forduló a Bochum számára kellemes, a Bielefeld számára kellemetlen meglepetést tartogatott. Előbbi együttes 1-1-et játszott a Borussia Dortmunddal, míg az utóbbi kikapott 2-0-ra a fővárosban, a Hertha BSC vendégeként.

Ami a fogadóirodák oddsait illeti, ők sincsenek százszázalékosan meggyőződve arról, hogy mi lesz a találkozó vége, egy hangyányival esélyesebbnek gondolják a hazaiakat. Ennek oka – többek között – az lehet, hogy idegenben azért annyira nem megy a szekér, két győzelmük van és hat vereségük.

És hogy miért lehet mégis esélyes a vendégcsapat? Mert az Arminia Bielefeld a Bundesliga egyedüli olyan tagja, aki még nem nyert mérkőzést odahaza… Igen, már a Fürth is elmondhatja magáról, hogy behúzott egy hazai mérkőzést…

Szóval, lesz miről beszélni az Arminia Bielefeld -VfL Bochum mérkőzéssel kapcsolatban…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Hertha BSC – Arminia Bielefeld: 2-0

G.: Jovetic, Selke

Tayfun Korkut döntetlennel indított a fővárosiak kispadján, miután Dárdai Pált az Augsburg elleni mérkőzést követően eltávolították a kispadról. A mester most első hazai meccsére, és első győzelmére készült a kiesés ellen harcoló Arminia Bielefelddel szemben. A meccs a második félidőben dőlt el, két rutinos csatár szállította a győzelmet a Hertha számára… A Bielefeld így folytatja mélyrepülését, hét meccsen csak négy pontot gyűjtöttek.

A kezdők:

Hertha BSC:

Schwolow – Zeefuik, Boyata, Stark, Plattenhardt – Richter, Ascacibar, Darida, Serdar – Belfodil, Jovetic

Arminia Bielefeld:

Ortega – Brunner, Pieper, Nilsson, Laursen – Prietl, Kunze – Wimmer, Schopf, Okugawa – Klos

Rossz előjelekkel várhatták a berliniek a találkozót, hiszen Stefan Ortega (akinek egy nagyobb csapatban lenne a helye képességei alapján) a tavalyi idényben egyszer sem kapitulált ellenük. És most is remekül tartotta magát a német portás. Hol magának, hol védőtársainak köszönhetően.

Merthogy a Hertha támadott, a Hertha lőtt, a Hertha veszélyes volt. Először Suat Serdar találhatott volna a kapuba, a csavarás Ortegán túl is jutott, ám a mögötte biztosító Joakim Nilsson szögletre mentett. Kapta is a pacsikat meg az öleléseket a védő, miközben Serdar térdre rogyott a kihagyott lehetőség láttán.

Folytatták a támadásokat a hazaiak, nem sokkal az előző eset után Vladimir Darida tette próbára a portást, aki… Hát nem is tudom, hogy fogalmazzak… Arccal védett. A szitáló, távoli bomba Ortega fejéről ment szögletre. Mindegy, a védés az védés…

Stevan Jovetic révén aztán a berliniek kapuba találtak, a montenegrói támadó egy passzal lépett ki, majd lőtt a rövidbe, de az asszisztens egyből emelte a zászlaját. És bár Jovetic pörölt egy sort vele, a partjelzőnek lett igaza, tényleg lesen volt a csatár.

De, ami késik, nem múlik – tartja a mondás. Ez ezúttal is így volt, a partjelző csak késleltette Jovetic gólját, aki az 53. percben már szabályos találatot jegyzett, Ishak Belfodil passzát vágta a bal felsőbe, 1-0. Érett már ez a gól, teljesen megérdemelte mind Jovetic, mind a Hertha.

A kapott gól megnyugtatta egy kicsit a hazaiakat, viszont az Arminia nem tudott felpörögni. Egy jó lövésük volt, akkor Florian Krüger lőtt az oldalhálóba.

Csendesen teltek a percek, mígnem a Hertha a meccs legvégén lőtt még egyet: Egy elvesztett labdára sprintelt rá Davie Selke, kapura fordult, majd nagy erővel kilőtte a kapu bal alsó sarkát, Ortega ugyan bele tudott kapni a lövésbe, de védeni már nem sikerült.

Megérdemelt sikert aratott a hazai csapat, ahol Dárdai Márton sérülés miatt nem volt keretben. Nem bízhatják el magukat a hazaiak, mert ehhez a sikerhez egy ilyen ellenfélre is szükség volt…

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.09.Barátságos Mérkőzés
vfl bochum
1:1
arminia bielefeld
Barátságos Mérkőzés
2020.01.28.Bundesliga 2
arminia bielefeld
2:0
vfl bochum
Bundesliga 2
2019.08.02.Bundesliga 2
vfl bochum
3:3
arminia bielefeld
Bundesliga 2
2019.03.17.Bundesliga 2
arminia bielefeld
3:1
vfl bochum
Bundesliga 2
2018.10.05.Bundesliga 2
vfl bochum
1:0
arminia bielefeld
Bundesliga 2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

VfL Bochum – Borussia Dortmund: 1-1

G.: Polter ill. Brandt

Marco Rose már egy sokkal erősebb kezdőt tudott pályára küldeni, mint az elmúlt hetekben bármikor, de még mindig rengetegen szorultak a lelátóra különböző sérülések miatt. A kispadon amúgy nem Rose ült, hanem segítője, Alexander Zickler, az egykori kiváló futballista, aki már a Mönchengladbachnál is Rose munkáját segítette. Az eredmény önmagáért beszél, ismét sikerült távolabb kerülni a Bayern Münchentől. Ebből idén sem lesz trónfosztás…

A kezdők:

VfL Bochum:

Riemann – Stafylidis, Masovic, Leitsch, Soares – Pantovic, Losilla, Rexhbecaj – Antwi-Adjei, Polter, Holtmann

Borussia Dortmund:

Kobel – Meunier, Hummels, Zagadou, Schulz – Can, Dahoud – Bellingham, Reus, Wolf – Haaland

Tudom, ez most inkább a Bochumról kell, hogy szóljon, de örömteli megemlíteni, hogy hosszú idő után újra a kezdőcsapat tagja volt Dan-Axel Zagadou. Még ha csak kényszerűségből is. A fiatal, mindössze 22 esztendős védő folyamatosan sérüléssel küzdött…

Vissza a meccshez!

Kevesebb, mint húsz perc kellett volna az első dortmundi gólhoz, egy labdavesztés után Erling Haaland volt önzetlen, és játszott a tizenhatoson belül Jude Bellinghamhez, aki szemtől szembe állt Riemann kapussal. A bal alsót vette célba, azonban az elterülő kapus lábbal még a labdába tudott érni, és így góltól mentette meg a csapatát.

Aztán a félidő vége előtt öt perccel Gregor Kobel követett el egy nagy butaságot, Antwi-Adjeit rúgta fel a tizenhatoson belül, legalább két ütemet tévesztett a portás, a bochumi játékos meg repült, ahogy azt a nagykönyvben megírták, tizenegyes.

Amihez a múltkoriban duplázó Sebastian Polter állt oda, és meg is szerezte a vezetést csapata számára.

Az 54. percben hiába talált a kapuba Marius Wolf, a gólt végül nem adta meg a játékvezető, mert Jude Bellingham lesen tartózkodott, és bár nem ért labdába, zavarta a kilátásban Riemannt, maradt tehát a hazai előny.

A 62. percben is nagyon közel kerültek a sárga-feketék az egyenlítéshez, ezúttal Thomas Meunier lőhetett egy szöglet után, a gólvonalon álló Soaros lábáról azonban kipattant a játékszer.

Az volt a nagy kérdés, a Bochum kibírja-e a nyomást. A válasz: Nem, nem bírta ki. A 85. percben Erling Haaland keresztlabdáját a csereként beállt Julian Brandt lőtte be kapásból, így a mérkőzés végén egy ponttal gazdagodtak a csapatok. Ami a Bochum számára természetesen jó eredmény, a Dortmundnak már nem annyira…

Összefoglalás

A Bielefeld nyári igazolása, Sebastian Vasiliadis elkapta a koronavírust, rá nem számíthatnak majd holnap este, valamint Lennart Czyborrára sem, akit nem is olyan régen vakbéllel műtöttek. Kétséges még a szereplése Edimilson Fernándesnek. A Bielefeld együttesére tökéletesen igaz a mondás, miszerint szegény ember vízzel főz. Hiába nem megy a csapatnak, nem nagyon lehet kihez nyúlni, elég rövid a kispad…

A másik oldalon Vasiliadishoz hasonlóan megfertőződött Eduard Löwen, illetve az alábbi játékosok nem bevethetők: Danny Blum, Luis Hartwig, Saulo Decarli, Simon Zoller.

A két együttes nagyon régen nem csapott össze az első osztályban, az elmúlt tíz évben az alacsonyabb divíziókban kergették a labdát. Azért itt is sor került néhány összecsapásra, a hazai meccseket pedig rendre a Bielefeld nyerte. Legalábbis az utolsó négyet, előtte nagyobb volt a szórás.

Hogy melyik most a jobb csapat? Egyértelműen a Bochum, kicsit olyan érzés, mintha a Bielefeld nem is nagyon akarna küzdeni. Mintha feladták volna. Ami hiba, hiszen még több mint a fele hátra van a bajnokságnak, és tavaly is sikerült kiharcolni a bent maradást.

Bízhatnak abban a hazaiak, hogy idegenben a Bochumnak nem megy, ez egy picit a hazaiak felé billenti a mérleget, de a hazaiak meg nem tudnak gólt szerezni, ez meg a vendégek felé. Így hát salamoni döntést hozunk: Döntetlent tippelünk a találkozóra. Ja, és a csapatok lőtt góljainak száma miatt egy under 2,5-et.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső