Arminia Bielefeld – Wolfsburg: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 17.
Arminia Bielefeld
Teljesítmény:
D V V N D
  • SchücoArena
  • Február 19. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Wolfsburg
Teljesítmény:
D N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A friss klubvilágbajnok otthonából elhozni egy pontot nem semmi teljesítmény. Pláne, ha egy BuLi újoncról beszélünk. Ezt tette ugyanis az Arminia Bielefeld együttese, a Bayern München otthonában tudott 3-3-at játszani egy nagyon izgalmas mérkőzésen. Továbbra is osztályozós helyen vannak, de ha valamiből tudnak meríteni, az ez a meccs.

Nem lesz könnyebb dolguk most sem, a Wolfsburg még mindig nagyot megy, ott vannak a dobogó környékén, ádáz csatát vívnak az Eintracht Frankfurttal, de közben a hátuk mögé is kell nézniük, mert a Bayer Leverkusen.

Azt gondolom, hogy Oliver Glasnerék már így is túlteljesítenek, a Bajnokok Ligája szereplést kivívni maga lenne a csoda, a bronzérem meg még annál is több.

Egy olyan mezőnyben, ahol ott a Leverkusen és a két Borussia – a Mönchengladbach és a Dortmund – ez hatalmas tett lenne. Teljesen mindegy, hogy ez a három csapat közel sem tud olyan jó teljesítményt nyújtani, mint a tavalyi idényben.

Meg tudja ismételni a péntekit a hazai csapat? Vagy simán nyernek Weghorsték? Nézzük meg, jöjjön a Bielefeld – Wolfsburg meccs beharangozója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bayern München – Arminia Bielefeld

Minden bizonnyal a fáradtság, a sok utazás és a rövid pihenőidő is rányomta a bélyegét a bajorok játékára, mindenesetre Hansi Flick egyáltalán nem pihentetett, a Tigres elleni meccshez képest három helyen változtatott, ebből az egyik kényszerűségből történt.

Pavard helyett Sarr játszott jobbhátvédet, Kimmich helyén Tolisso volt, míg a sérült Serge Gnabry helyét Choupo-Moting vette át.

Az első félidőben a vendégek sokkolták a házigazdát, mert bár kevés lehetőségük volt, de azokkal jól éltek. Szakadó hóesés, a labdát alig lehetett látni, de azt igen, hogy Michel Vlap remekül fordul le egy passzal két védő között, majd a kiszolgáltatott Neuer mellett elcsavarja a lasztit. Szép kis bemutatkozás a belgától, eddig az Anderlechtnél szerepelt, a tavaszt viszont a Bielefeldben tölti, és azonnal a címvédőnek, az éllovasnak lő gólt.

Támadott a Bayern is, de ezek eredményre nem vezettek, bezzeg a Bielefeld!

A 37. percben újabb gólt szereztek, most épp egy szöglet után Amos Pieper, a belső védő bólintott.

Kissé hasonlított ez a meccs a Mainz elleni bajnokira, ahol 2-0-ra mentek a vendégek, végül a Bayern megrázta magát, és ötöt vágott Szalai Ádáméknak.

Itt is jól kezdődött a második félidő, Robert Lewandowski ismét bebizonyította, hogy mennyire érzi a kaput, a gól maga gyönyörű volt, megkezdte a zárkózást a München.

Csakhogy jött a harmadik találat az újonctól, Lewa gólja után egy perccel. Voglsammer futotta le a kissé lassan induló Sarrt, centerezését Gebauer kanalazta be. Az osztrák is az első gólját lőtte, bár neki ehhez 11 meccs kellett.

Fel tudott állni a Bayern, nem maradtak szégyenben a bajorok, előbb Corentin Tolisso szépített, majd Alphonso Davies droppból ellőtt labdája kötött ki a kapuban.

A győztes gólt már nem tudták megszerezni, nagy eredményt ért el az újonc.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.25.Bundesliga
wolfsburg
2:1
arminia bielefeld
Bundesliga
2017.03.22.Barátságos Mérkőzés
wolfsburg
1:1
arminia bielefeld
Barátságos Mérkőzés
2015.04.29.Német Kupa
arminia bielefeld
0:4
wolfsburg
Német Kupa
2009.03.21.Bundesliga
arminia bielefeld
0:3
wolfsburg
Bundesliga
2008.10.18.Bundesliga
wolfsburg
4:1
arminia bielefeld
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wolfsburg – Borussia Mönchengladbach

Ez a mostani tipp nem a Gladbachról szól, de ha már így szóba kerültek, akkor megemlíteném azt, amit szinte tényként lehetett kezelni: Marco Rose – a Gladbach edzője – nyáron elhagyja a csapatot és a Borussia Dortmund vezetőedzője lesz.

Érdekes kis félszezon vár rá, sosem irigyeltem azokat a játékosokat/edzőket, akikről már szezon közben kiderül, hogy távoznak. Néha elég kellemetlenül tud kijönni a dologból az adott ember.

De szorítkozzunk most a mi meccsünkre, amit vasárnap este játszottak, ez volt a 21. forduló zárómeccse.

A fogadóirodák – ha csak egy hajszállal is -a Wolfsburg győzelmét tartották esélyesebbnek, végül nem született gól a találkozón. Hogy ez kinek kedvezett inkább, ki örülhetett az egy pontnak? Határozottan a Borussia Mönchengladbach. A Wolfsburg sokkal többet tett a győzelemért, az első félidőben szinte csak Yann Sommernek akadt dolga, óriásit védett a svájci kapus Mbabu fejesénél.

Támadott tovább a hazai csapat, Weghorsték azonban sehogy sem tudták áttörni a védelmet, vagy ha mégis, akkor Sommer állította meg őket.

A leggólveszélyesebb lehetőség Brooks előtt adódott, egy szöglet után a védő a baloldali kapufát találta el, de közel járt a gólhoz Xaver Schlager is, aki egy labdaszerzés után tüzelt, egyenesen az oldalhálóba.

Örülhet az egy pontnak Marco Rose…

Összefoglalás

Mindenkit foglalkoztat a kérdés, hogy vajon a fáradt Bayern játékosok hozták-e össze az egy pontot az újoncnak? Véleményem szerint igen. Kicsit talán hibázott Flick, hogy nem rotált többet, de egyből jön erre a riposzt, hogy hát kivel? A padon csupa fiatal ült, a Bayernt is elérte egyfajta sérüléshullám.

Viszont nincs szükség magyarázkodásra a Bielefeld részéről.

A Wolfsburg szerintem keményebb falat lesz, és nem azért, mert jobbak, mint a Bayern (mert nem), hanem mert éhesebbek. A München már az élen, innentől csak ők ronthatják el, de a Wolfsburgnak rengeteg vesztenivalója van. És ezt nem akarják elszúrni majd.

Őszi meccsüket a Volkswagen Arénában játszották, a farkasok 2-1-re nyertek Weghorst és Arnold góljával, a szépítő találatot Schipplock szerezte.

Nem rossz otthon az Arminia, négyszer nyertek és hatszor kikaptak, döntetlent egyszer sem játszottak, a Wolfsburg viszont hajlamos idegenben elvérezni. Négy győzelem, öt döntetlen, két vereség. Ez a mérlegük.

Hogy mire számítok én? Wolfsburg győzelemre. Nem szégyen kikapni a jobbtól, és a már említett mentális előny miatt, na meg persze a játéktudásbeli különbség miatt is azt tartom, hogy a vendégeké lesz a három pont.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső