Arsenal – Aston Villa: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 21.
Arsenal
Teljesítmény:
D D N N N
  • Emirates Stadium
  • Október 22. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Aston Villa
Teljesítmény:
V V N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Túl vagyunk a Bajnokok Ligáján, ma este vár ránk az Európa-liga, fél szemmel pedig már a hétvégi bajnokikat lessük. Öt mérkőzést hoztunk ma nektek, ebből három a Premier League-ből érkezik. Kezdjük időrendben az elsővel, péntek este rendezik az Arsenal – Aston Villa összecsapást. Két középcsapat – a tabella alapján – de tudjuk, vagy legalábbis sejtjük, hogy mindkét gárdában több van. Az ágyúsok katasztrofális szezonkezdete már a múlté, három vereséggel, nulla lőtt góllal indítottak Aubameyangék, azóta viszont öt mérkőzést játszottak, vereség nincs az eredmények között. Három győzelmet két döntetlen követett, mindenképp javuló tendencia, a két meglepetés-iksz mellett is, amit a londoniak nyújtanak.

Az Aston Villa? Na, ők megint egy érdekes csapat, akik képesek a nagyszerű eredményekre, hogy aztán azokat romba döntsék egy pillanat alatt. Dean Smith számára nem könnyű a szezonkezdet, kétszer ugyanazt a kezdőt a folyamatos sérülések miatt még talán nem is tudta pályára küldeni.

Most két vereséget gyűjtöttek be egymás után, sérültjeik még most sem épültek fel, így akármennyire is hektikus az Arsenal, a találkozón ők számítanak esélyesnek. Mi azért kicsit bővebben belemászunk a meccsbe, és kiderítjük, hogy mire érdemes a pénzünket rakni.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Arsenal – Crystal Palace: 2-2

G.: Aubameyang, Lacazette ill. Benteke, Edouard

A döntetlenkirály, vagyis a Crystal Palace látogatott az Emirates Stadionba, és hű volt nevéhez, ezúttal is döntetlent értek el Patrick Vieira tanítványai. Amelynek nyilvánvalóan nem örülnek, hiszen sikerült megfordítani az ágyúsok elleni meccset, majd az utolsó pillanatban csúszott ki a győzelem a kezük közül.

A kezdők:

Arsenal:

Ramsdale – Tomiyasu, White, Gabriel, Tierney – Thomas, Ödegaard – Pépé, Smith Rowe, Saka – Aubameyang

Crystal Palace:

Guaita – Ward, Andersen, Guehi, Mitchell – McArthur, Milivojevic, Gallagher – Ayew, Benteke, Edouard

Három vereség után három győzelmet aratott Mikel Arteta csapata, ezt követően aztán jött egy Brighton elleni 0-0. A szurkolók bíztak abban, hogy hazai pályán újra győzelmet ünnepelhetnek, de a végén még az iksznek is örülni kellett. Pedig a meccs jól kezdődött a hazaiak számára, Pierre Emerick Aubameyang már a nyolcadik percben beköszönt a londoni rangadón, a támadó egy Guaitáról kipattanó labdát helyezett a hálóba, a gól inkább Nicolas Pépé érdeme, aki egy szép kényszerítő után csavart kapura.

A pályán kiegyenlített játék folyt, a Crystal Palace-nak pedig két lehetősége is volt az egyenlítésre. Először a Celtictől igazolt Odsonne Edouard lőtt az égbe, majd Conor Gallagher kapáslövését tolta szögletre Aaron Ramsdale. Ezzel a transzferrel keveset foglalkoztunk, de a Sheffield portása abszolút megérdemelte, hogy a Premier League-ben maradjon, tavaly ő volt az, aki sok meccsen tartotta a lelket a Sheffield Unitedben…

A második félidő elején Christian Benteke lövéséhez ő is kevés volt – bárki az lett volna -, a csatár laposan lőtte ki a bal alsót a védők gyűrűjében. Nem érhette az ágyúsokat meglepetésként ez a gól, a Palace jól játszott.

A gól után három perccel Jordan Ayew megfordíthatta volna az állást, ám Aaron Ramsdale bravúrral menteni tudott. Arteta közben becserélte Alexandre Lacazette-et, aki ezt követően majdnem gólt szerzett (Guaita védett remekül), a Palace viszont nem állt meg egy helyzetnél, ők gólt is szereztek. Konkrétan Odsonne Edouard vette be a hazai kaput egy gyors kontra után, a felsőléc is besegített a támadónak.

A hazai kapufa csak a vendégeket segítette, Kieran Tierney bombájánál nem, így maradt az 1-2. De ez még a lefújás előtti pillanatokban megváltozott, Alexandre Lacazette nagy nehezen bevette Guaita kapuját, miután a sárgamezesek nem tudtak felszabadítani. Már Ben White is majdnem betalált, a gólnak végül a francia örülhetett.

Volt azonban – legalább – egy francia, aki nem örült, de lehet, hogy vegyes érzések kavarogtak benne. Patrick Vieira karrierjének legfontosabb állomása az Arsenal volt, biztosan fájt volna legyőzni őket. Így viszont az fájhatott neki láthatóan, hogy nem sikerült nyerni…

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.06.Premier League
aston villa
1:0
arsenal
Premier League
2020.11.08.Premier League
arsenal
0:3
aston villa
Premier League
2020.07.21.Premier League
aston villa
1:0
arsenal
Premier League
2019.09.22.Premier League
arsenal
3:2
aston villa
Premier League
2016.05.15.Premier League
arsenal
4:0
aston villa
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Aston Villa – Wolves: 2-3

G.: Ings, McGinn ill. Saiss, Coady, R. Neves

Gólgazdag, és mondjuk ki: őrült meccset játszott egymással az Aston Villa és a Wolves. Úgy tűnt, hogy simán meglesz ez a hazaiaknak, de a farkasok feltámadtak, és az utolsó negyedórában megfordították a találkozót. Aki nem látta, bánhatja, mert nagyszerű második félidőt produkáltak a csapatok.

A kezdők:

Aston Villa:

Martinez – Konsa, Tuanzebe, Mings – Cash, McGinn, Luiz, Targett – Buendia – Ings, Watkins

Wolves:

José Sá – Kilman, Coady, Saiss – Semedo, R. Neves, Moutinho, Marcal – Dendoncker, Traoré – Hwang

Az első félidő ugyan gólt nem hozott, de nem unatkoztak azok, akik kilátogattak a derbyre vagy tévén keresztül követték a meccset. John McGinn 25 méteres lövése nem sokkal kerülte el a bal alsó sarkot, majd Emiliano Buendia pontosan ugyanoda lőtt percekkel később, csak közelebbről.

A harmadik – egyben legnagyobb – helyzetet Danny Ings hagyta ki, a Sotontól érkező támadót Buendia kínálta meg egy labdával, lőni is tudott, José Sá azonban szögletre mentett.

A Wolvesnak is volt egy szép helyzete, Adama Traoré szokásosnak mondható szólója után Martinez lábbal hárított.

A gólok a második félidőben jöttek. Az első rögtön a kezdő sípszó után, Danny Ings érkezett jól John McGinn jobboldali beadására, könnyedén fejelt a hálóba.

Húsz perccel később az asszisztot kiosztó McGinn is betalált 18 méterről, mindenki azt hihette, ez a meccs már megvan a Villának.

Azonban jött egy őrült utolsó tíz perc – negyedóra, amit hatékonyan töltött a Wolves. Daniel Podence centerezését Romain Saiss továbbította a hálóba a 80. percben, majd öt perccel később védőtársa, Conor Coady is betalált – a gól előtti szituáció kabaréba illő volt.

És a legvégén kapott még egy esélyt a Wolves, Rúben Neves rúghatott el egy szabadrúgást, ami a sorfalon változtatott irányt, az eldőlő Emi Martinez így nem tudott hárítani, 3-2-re nyertek a vendégek egy 95. perces góllal…

Összefoglalás

Az Arsenal hétfői mérkőzésén Kieran Tierney és Bukayo Saka is kapott egy-egy rúgást, ami miatt pénteki szereplésük kétségessé vált. Aki viszont biztosan nem léphet pályára, az Granit Xhaka. Nuno Tavares helyettesítheti a skót balbekket, míg Alexandre Lacazette és Nicolás Pépé is készen áll a feladatra, ha Saka nem tud játszani.

Martin Ödegaard Thomas Partey párjaként játszott a középpálya közepén, de az a szerepkör nem igazán ízlik a norvégnak, az Aston Villa ellen már előrébb húzódhat, ebben az esetben Albert Sambi Lokonga veheti át a helyét, akinek lényegesen jobban megy a védekezés.

A túloldalon nincs változás, Trézéguet, Keinan Davis és Leon Bailey estek ki sérülés miatt. A Villa kezdőjében nem várunk változást, a Wolves ellen is jól mentek… Leszámítva az utolsó negyedórát.

Statisztika szempontjából érdekes, de az utolsó három bajnoki meccsüket a birminghamiek nyerték, méghozzá úgy, hogy az ágyúsok gólt sem tudtak szerezni. A legsúlyosabb vereséget az Emirates-ben szenvedték el Aubameyangék, akkor 3-0-ra győzött a Villa.

Viszont mostanság hazai környezetben jól megy a csapatnak, verték itt a Tottenham csapatát még szeptember végén, de amúgy is csak egy vereségük van, a Chelsea nyert 2-0-ra.

Az Arsenal védelme fejlődött, ez nem is kérdés, jót tett Aaron Ramsdale leigazolása is a csapatnak, de ne feledjük, hogy a túloldalon van egy bizonyos Ollie Watkins meg egy Danny Ings, akiknek egy pillanat is elegendő a gólhoz.

Bízunk a gólokban, a képességek megvannak mindkét csapatban, emellett viszont azt gondoljuk, hogy a meccs végét jelző hármas sípszó felharsanásakor a londoniak örülhetnek majd.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső