Arsenal – Chelsea: Fogadási Tippek és FA Kupa Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 július 30.
Arsenal
Teljesítmény:
N V N N V
  • Wembley Stadium
  • Augusztus 01. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Chelsea
Teljesítmény:
N V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A bajnokság befejezését követően az FA Kupa döntőjére is sor kerül szombaton este. Mindkét csapat esélytelenebbnek számított az elődöntőben (nem csak az oddsok alapján), így kissé meglepetés, hogy a trófeáért ők ketten harcolhatnak.

Remélhetőleg egy izgalmas, vérbeli kupadöntőt láthatunk, nyílt sisakos játékkal. Reményeim lehetnek, de a valóság távol áll ettől. Mivel mindkét csapatnak ez az egyetlen esélye, hogy kupával zárja az évet, ezért a realitás az, hogy nem látunk sok gólt. De gólok nélkül is lehet valami izgalmas.

Meglátjuk, mi sül ki az Arsenal – Chelsea meccsből.

Az idáig megtett út – Arsenal

Mikel Arteta kinevezése jót tett az Ágyúsoknak, azonban a bajnokságban elért 8. hely eléggé csalódást keltő. Ha lehet hinni a híreknek, akkor a spanyol mester nyáron jelentős átalakulást szeretne, több olyan futballistát nézett ki, akik beleillenek elképzeléseibe és az áruk alapján sem elérhetetlenek. Így költözhet jövőre Londonba Thomas Partey, aki óriási fogás lenne, kivásárlási ára 50 millió euró, amit viszont sokallnak az Arsenalnál. A mai fociban ez aprópénz, legyünk őszinték…

Aztán ott van még Szoboszlai Dominik, akit mindenkivel összeboronálnak manapság, de tény, hogy a Milan-terv kezd dugába dőlni. Arteta valószínűleg ki tudná használni a munkabírását és remek játékintelligenciáját.

Arteta szeretné végleg megszerezni Dani Ceballost, aki a Real Madridtól érkezett kölcsönben, valamint Philippe Coutinhoról is szólnak a pletykák, aki azóta nem találja a helyét, hogy eligazolt Barcelonába.

Az utolsó nagy név Wilfried Zaha, akinek ismerős a londoni légkör, hiszen a Crystal Palace játékosa.

Meglátjuk, hogy alakul a keret, az biztos, hogy Arteta kihozta belőlük a maximumot. Bajnoki 8. hely ide vagy oda, egy FA Kupa-győzelem sokat dobna a tréner amúgy sem rossz renoméján.

De hogy is jutott idáig az Arsenal? A legjobb 32 között csatlakoztak a sorozathoz, ahol Marcelo „El Loco” Bielsa Leeds Unitedje sodródott az útjukba. Már akkor sem vette félvállról a sorozatot a mester, ez látszott a kezdőcsapaton is, végül egy góllal bizonyultak jobbnak a frissen feljutott Leedsnél.

A következő körben már első osztályú csapattal játszottak, a Bournemouth csapatát idegenben verték 2-1-re.

A Portsmouth következett, sima 2-0-val mentek tovább az Ágyúsok, majd a Premier League szezon legjobb újonca, a Sheffield sem tudta útjukat állni.

Eljött az elődöntő, ahol mindenki biztos volt abban, hogy a csúcsformában játszó Manchester City kiüti őket. Pikáns volt a találkozó, már csak azért is, mert mester és tanítványa néztek farkasszemet. Mikel Arteta hosszú ideig volt Pep Guardiola másodedzője, tőle tanulta a szakma minden csínját-bínját.

A sok tanulás meghozta gyümölcsét, az Arsenal meglepetésre 2-0-ra elintézte a Cityt.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.21.Premier League
chelsea
2:2
arsenal
Premier League
2019.12.29.Premier League
arsenal
1:2
chelsea
Premier League
2019.05.29.Premier League
chelsea
4:1
arsenal
Premier League
2019.01.19.Premier League
arsenal
2:0
chelsea
Premier League
2018.08.18.Premier League
chelsea
3:2
arsenal
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Az idáig vezető út – Chelsea

A Kékeket is egy relatíve tapasztalatlan edző, a klub korábbi bálványa és legendája, Frank Lampard irányítja. Artetához hasonlóan neki is ez az első nagyobb megbízatása, feladatát pedig egyelőre remekül látja el. Még akkor is, ha rosszabb gólkülönbségük miatt végül lemaradtak a Premier League bronzérméről.

Lampard is szeretné megerősíteni a csapatot, sok régi motoros távozik vagy távozhat a csapattól, miközben az egyik legjobb igazolást már nyélbe ütötték: Timo Werner csatlakozik a Leipzigtől, végre lesz egy gólerős, gyors, jól cselező befejező csatár. Bizonyára lesz még sok-sok változás a csapatnál, de majd erre visszatérünk.

A Chelsea-nek azért jóval nehezebb volt a sorsolása. Ők is másodosztályú klub ellen kezdtek, a Nottinghamet könnyedén, 2-0-val küldték haza. A harmadosztályba zuhant Hull City következett idegenben, ezt is sikerrel abszolválták Abrahamék, bár a végeredmény szoros lett, 2-1-re nyert a Chelsea.

Ezután következett az igazi móka, hiszen a Liverpool, Leicester, Manchester United hármason kellett túlverekedniük magukat. Sikerült, a United ellen remek focit játszottak, megérdemelten kerültek a döntőbe, habár mindenki a Vörös Ördögök győzelmére számított.

Összefoglalás

Tavaly májusban már játszottak egy döntőt, akkor az Európa Liga trófeájáért csaptak össze. Nagyon sima meccs kerekedett belőle, 4-1-re nyertek a Kékek.

Ezúttal nem számítok ilyen sima eredményre, a bajnokságban lejátszott mérkőzéseik alapján, illetve azért sem, mert az Arsenal összeszedte magát.

A Premier League-ben szoros meccseket játszottak, az Emirates-ben 2-1-re nyertek Giroud-ék, míg a Stamford Bridge-en egy izgalmas 2-2-t játszottak.

A Chelsea fegyvere ezúttal Pulisic lehet, aki visszatérése óta számtalan gyönyörű mozdulattal kápráztatta el a futballt szeretőket, gólpasszokat ad, gólokat rúg, öröm nézni a játékát.

Hátrányuk viszont, hogy csatáraik nem futottak jó szezont. Sem Olivier Giroud, sem az idén berobbant Tammy Abraham nem tudott konstans jó teljesítményt hozni, egy-egy fellángolást láthattunk tőlük.

Az Arsenalnál nincs ilyen probléma, Aubameyang, Lacazette vagy épp Nicolás Pepé mind minőségi támadók, bár természetesen a gaboni az, aki a vezére tudott lenni a csapatnak. Arteta szeretné is, ha maradna, de egyre-másra hallani a pletykákat a támadó távozásáról. A kupagyőzelem akár ezen is segíthetne.

Ahhoz képest, hogy az Arsenal védelmét sokan gyengének tartják, mégis ők kapták a kevesebb gólt a két csapat között, ez azért sokat elárul arról a gárdáról, ahol többek között a világ legdrágább kapusa is játszik.

Több dologra bátorítanálak titeket,több fogadás is reális lehet. Egyrészt, hogy mindkét csapat szerez gólt, legutóbbi öt meccsükből négyen ez megtörtént. És az sem rossz, hogy 2,5 gólnál több lesz a meccsen, elég megnézni a statisztikákat.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső