Arsenal – Chelsea: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 23.
Arsenal
Teljesítmény:
V V D V N
  • Emirates Stadium
  • December 26. 18:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Chelsea
Teljesítmény:
N V V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kimondhatatlanul nagy gáz van Londonban, de nem a Chelsea háza táján, hanem a hazai pályán játszó Arsenalnál. Mikel Arteta együttese egyre mélyebbre süllyed, és nem látni a fényt az alagút végén. A bajnokságban mutatott teljesítményük egyelőre vállalhatatlan, a mutatott játékkal sincs minden rendben, tegnap pedig még a ligakupa küzdelmeitől is búcsúztak, miután a mester 4-1-re múlta felül a tanítványát.

A Chelsea-nél sokkal jobb a helyzet, az igazolások megtették a hatásukat, valamint sokat számít Frank Lampard jelenléte is, és bár vannak peches meccseik (Wolves), azért stabil teljesítményt nyújtanak.

Előfordulhat, hogy 2021-et már nem Mikel Artetával kezdik az ágyúsok, mert egy városi rangadó elvesztése bizony az állásába is kerülhet a spanyol mesternek. Az esélyek nem mellettük szólnak az Arsenal – Chelsea mérkőzésen.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Everton – Arsenal

Anno erről a mérkőzésről adtam tippet, jól sejtettem, hogy az ágyúsok nem tudják majd megverni Carlo Ancelotti csapatát, akik korábban megverték hazai pályán a Chelsea-t, majd idegenben múlták felül a Leicester együttesét. Ez is nagyon érdekes, az Evertonnál nem tudják legyőzni a Leeds csapatát vagy épp a Burnley-t, de a nagyokat (Tottenham, Chelsea, Leicester, Arsenal) meg igen. Bár mostanság talán nem túl jogos az Arsenalt nagycsapatnak hívni.

Mostanában sokszor használtam az ágyúsokra azt a kifejezést, hogy szegény embert az ág is húzza. De most mi a fenét lehet mondani, amikor folyamatosan öngólok, kiállítások, kapott tizenegyesek sújtják őket? Hogy a csatáraik totálisan formán kívül vannak? Semmit…

És most is, a vezetést egy öngóllal hozta össze az Everton, ezúttal Rob Holding talált saját kapujába. Dominic Calvert-Lewin lövése pattant meg a védőn, ami így került a hálóba.

Később egy tizenegyesből összejött az egyenlítés, Nicolas Pepe végezte el a büntetőt hibátlanul, de még a félidő vége előtt újra vezetett az Everton: Yerri Mina fejelt Bernd Leno mellett a hálóba.

A második félidőben az Arsenal próbálkozott újra kiegyenlíteni az állást, de Maitland-Niles beadásáról mindenki lemaradt, ahogy Saka lövése/beadása is elhalt Pickford kezében.

Az ágyúsok Isten tudja, mióta nem voltak ennyire mélyen, négy pontra van már csak a kiesést jelentő 18. hely. Nem hiszem, hogy megvárják, amíg odáig fajul a helyzet, hogy az Arsenal a bennmaradásért küzdjön.

Előző 5 meccs eredménye
2020.08.01.FA Kupa
arsenal
2:1
chelsea
FA Kupa
2020.01.21.Premier League
chelsea
2:2
arsenal
Premier League
2019.12.29.Premier League
arsenal
1:2
chelsea
Premier League
2019.05.29.Európa Liga
chelsea
4:1
arsenal
Európa Liga
2019.01.19.Premier League
arsenal
2:0
chelsea
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Chelsea – West Ham

Hétfő este rendezték a londoni városi rangadót, amely a végeredményt nézve nagyon sima lett, hiszen a Chelsea 3-0-ra nyert David Moyes együttese ellen, de a meccset csak a hajrában szerzett két gyors góllal döntötték el. Azt azért nem mondanám, hogy nagy esély volt arra, hogy a WHU pontot szerezzen, bár ők – hasonlóan az Aston Villához – nagyon összeszedték magukat.

Tartalmasra sikeredett az első tíz perc, mert előbb Declan Rice rúgott egy lesgólt, majd Thiago Silva fejelt egy szabályost. A kettő között pedig Chilwellt le kellett cserélni sérülés miatt. A West Ham később szerzett még egy szabálytalan gólt, és ezzel a félidő le is zárult.

A folytatásban a Chelsea nem igazán akart futballozni, folyamatosan a védekezésre koncentrált, de a West Hamben ezúttal senki nem vállalta magára a vezérszerepet, a kisebb lehetőségeik pedig rendre kimaradtak.

A hajrában pedig Tammy Abraham el is döntötte a találkozót: Előbb Timo Werner borzalmas lövését követően talált be, majd egy hasonlóan szerencsés gólt rúgott, így kialakítva a 3-0-s végeredményt.

Megszakadt tehát Frank Lampard rossz sorozata, két vereség után újból nyerni tudtak a kékek.

Összefoglalás

Nem tudom, meddig hagyják még Artetát dolgozni, és nehogy félreértés essék, nem propagálom az elküldését, de sokkal kevesebbért is üldöztek már el edzőt, akár a Premier League-ben, akár a világ másik részein.

Egy újabb vereséggel már könnyen előfordulhat, hogy menesztik a fiatal spanyolt, de akkor kit szerződtetnek a helyére? Ki tudja felrázni ezt a láthatóan motivációját veszített gárdát? Továbbra is hatalmas csalódás, ahogy a támadók játszanak, Aubameyang árnyéka önmagának, Nketiah és Lacazette még szódával elmennek, ahogy ezt lehet elmondani Pepéről is.

Ha már Aubameyang: Úgy tűnik, hogy ezen a találkozón már játszhat a gaboni, ahogy Thomas Partey is visszatérhet, de ezeket az infókat most már érdemes fenntartással kezelni, sokszor ütöttem meg a bokám már, hogy az amúgy elég megbízhatónak számító oldalak tévednek.

Lehet, hogy Auba nincs jó formában, de a kvalitásai megvannak ahhoz, hogy meccset, meccseket döntsön el.

A Chelsea-nél sem látok komolyabb sérültet, Chilwellről maga Frank Lampard nyilatkozott, kétségesnek tartja, hogy a válogatott védő az Arsenal ellen pályára lépjen, de nem tartja kizártnak. Ez nálam a nem kategória, bolond lenne kockáztatni és fél-egészségesen pályára küldeni az egyik új igazolást. Emerson a West Ham ellen is bevált…

Gondolom sejtitek, hogy nem számítok sok jóra ezen a meccsen Arsenal-szempontból, de egy rúgott gólra igen. Ahogy ugyanezt várom el a Chelsea-től is, a közös találkozóikon ez nagyon gyakori, az utolsó négy meccsükön mindig betalált a két együttes. Hogy aztán a Chelsea meg tudja-e nyerni a meccset? Szerintem szoros meccs lesz, de igen, van rá esély. De az Arsenal volt már, hogy felpörgött a szezonban, így nem akarnék nagyon kockáztatni. A tippem ezért most egyszerű, mint a faék: Mindkét csapat szerez gólt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső