Arsenal – Chelsea: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 21.
Arsenal
Teljesítmény:
V V V D V
  • Emirates Stadium
  • Augusztus 22. 17:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Chelsea
Teljesítmény:
N N D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Azért nem csak a Wolves – Tottenham meccs minősíthető rangadónak, hanem az Arsenal – Chelsea is. Sőt az tekinthető igazán annak, bár a tavalyi mutatók alapján egy középcsapathoz látogat a Premier League negyedik helyezettje, a Bajnokok Ligája legutóbbi kiírásának nyertese. Ez alapján mégsem rangadó… De egyébként meg mégis az. Értitek…

A londoni városi derby már csak a presztízs miatt is nagy szónak számít a városban, szerepeljen a két egyesület akárhogyan.

Az Arsenal a szezont megint rosszul indította, hiába az erősítések. A szurkolók természetesen magukon kívül voltak a dühtől, hogy kedvenceik az újonc Brentford otthonában kaptak ki 2-0-ra. Mi is számítottunk a nehéz meccsre, de legalább egy döntetlent láttunk az ágyúsokban. Tévedtünk.

A Chelsea az Európai Szuperkupa megnyerése után a bajnokságot győzelemmel kezdték, méghozzá nagyon sima győzelemmel.

Most itt járunk, holnap késő délután pedig következik a meccs, aminek a legjobb, legjövedelmezőbb tippját megpróbáljuk megtalálni.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Brentford – Arsenal: 2-0

G.: Canos, Nörgaard

Nem lehet azzal vádolni Mikel Artetát, hogy nem a lehető legjobb csapatát küldte a pályára, ám az újonc Brentfordnak mégis sikerült meglepni őket. Döntetlennel számoltunk, 1-0-nál volt is esély ennek a bekövetkezésére, de Norgaard gólja mindent romba döntött.

A spanyol mester kezdője:

Leno – Chambers, White, Pablo Mari, Tierney – Lokonga, Xhaka – Pepe, Smith-Rowe, Martinelli – Balogun

A meccs előtt derült ki, hogy az amúgy is veretes sérültlista tovább bővült, öt – viszonylag – fontos játékosára nem számíthatott Arteta: Pierre-Emerick Aubameyangra, Gabrielre, Alexandre Lacazette-re, Eddie Nketiah-ra és Thomas Parteyra.

A kispadon ott volt viszont Bukayo Saka, aki láthatóan nem akart sokat kihagyni az EB után. Sok társa még mindig szabadságát tölti.

Az új fiúk közül Ben White és Albert Sambi Lokonga a kezdőben kapott helyet, a csatársor viszont első ránézésre eléggé… Foghíjas volt.

És nem csak a csatársor, hanem a védelem is. Az ötvenmillióért igazolt Ben White csak kereste a helyét, de nem találta. Nagyon meg is kapta aztán a magáét a szurkolóktól, a közösségi médiát elárasztották a különböző vélemények és mémek… És egyik sem volt túl pozitív. Egyesek szerint Ivan Toney akkor forgatta meg, amikor csak akarta. De kár lenne egy emberre ráfogni egy teljes csapat csődjét.

A Brentford történetének első Premier League mérkőzésén mindent beleadtak Thomas Frank legényei, egyre-másra jöttek a lehetőségek. Bryan Mbeumo helyzete volt az egyik legnagyobb, a francia csatár a baloldali kapufát találta el a 12. percben.

Tíz perccel később Sergi Canós már nagyobb szerencsével járt. Egy hazai támadást hiúsítottak meg a vendégek, ám a felszabadítás rövidre sikerült. Sergi Canós a tizenhatos bal oldalán befelé tört, majd a rövid sarkot vette célba, Bernd Leno pedig nem ért le időben.

Később ismét Mbeumo bolondította meg a védőket, simán becsapott egy csellel két Arsenal védőt, így gólhelyzetbe került, ám a célzás megint nem a legjobban sikerült, a lövése mellé ment.

Mindeközben az Arsenal támadói semmit, de tényleg semmit sem csináltak.

A második félidőre Arteta harcba küldte Sakát, ám csodát ő sem tudott tenni. Saját helyzetét kihagyta, ahogy Emile Smith Rowe is, aztán ismét a hazaiaké volt a főszerep. Mbeumo harmadik próbálkozásából sem született gól, de a 73. percben kettőre növelte előnyét az újonc. Egy felettébb érdekes góllal, bár lehet, hogy ezt csak én látom így. Hatalmas bedobást küldtek az ötös irányába, ami végül Christian Nörgaard elé került, a középpályás pedig fejjel az üres kapuba juttatta a labdát. Hogy miért volt ez érdekes? Mert Jansson, a Brentford védője egész egyszerűen akadályozta Lenot a kijövetelben. Lehet azzal vádolni a németet, hogy nem volt elég erőszakos, de a visszajátszásokból látszott, hogy Jansson egész egyszerűen lefogja a portást.

Nem ez volt ez egyetlen ilyen eset a fordulóban, James Tarkowski is hasonló módon fejelt gólt, ott Jack Cork akadályozta meg Robert Sánchezt a kijövetelben. Nem tudom, mennyire jó az, ha az ilyesfajta szituációknál a bírók félre néznek…

2-0 után hiába támadott minden erejével az Arsenal, még a legnagyobb lehetőségüket is kiütötte Raya, Pépé próbálkozott 16 méterről.

Történelmi meccs, történelmi győzelemmel. Nagy nap egy kiscsapat életében…

Előző 5 meccs eredménye
2021.08.01.Barátságos Mérkőzés
arsenal
1:2
chelsea
Barátságos Mérkőzés
2021.05.12.Premier League
chelsea
0:1
arsenal
Premier League
2020.12.26.Premier League
arsenal
3:1
chelsea
Premier League
2020.08.01.FA Kupa
arsenal
2:1
chelsea
FA Kupa
2020.01.21.Premier League
chelsea
2:2
arsenal
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Chelsea – Crystal Palace: 3-0

G.: Marcos Alonso, Pulisic, Chalobah

Könnyed győzelemmel hangolt a Chelsea az Arsenal elleni mérkőzésre, az új edzővel, Patrick Vieirával készülő londoni egyesületet simán verték. Thomas Tuchel kezdője következik:

Mendy – Chalobah, Christensen, Rüdiger – Azpilicueta, Jorginho, Kovacic, Alonso – Mount, Pulisic, Werner

Rövidre fogom, mert elég sima meccs volt. A Chelsea végig irányította a mérkőzést, és ennek már az első félidőben is nyoma volt. Azpilicueta lövése még fölé ment, Christian Pulisic fejesét még védte Guaita, de Marcos Alonso szabadrúgásánál már tehetetlen volt, a spanyol tökéletesen csavart ballal a bal felsőbe.

Gólt gól követett, bő tíz perccel később egy formás Chelsea akció végén Christian Pulisic is a hálóba talált. Ehhez a gólhoz kellett egy kis szerencse.

Közben CP helyzetről nem igazán lehetett beszámolni, a védelem nagyon jól féken tartotta Zaháékat.

A második félidőben már csak egy gólt volt, de az a szurkolóknak és szerzőjének emlékezetes marad. Trevoh Chalobah, a saját nevelésű védő Tuchelt megnyerte a Szuperkupa döntőjén, így ezúttal is kezdőbe került. Első PL meccsén pedig az 58. percben egy 18 méteres lövést eresztett meg a kapura, amiből megszületett a 3. gól. A fiatal hátvéd könnyek között tört ki, térdre rogyott, igazán megható jelenet volt.

Mint mondtam, könnyű győzelem volt ez. Nincs itt semmi látnivaló, maximum annyi, hogy idén a Chelsea is beszáll a bajnoki címért harcolók egyébként is nagy táborába.

Összefoglalás

Romelu Lukaku bemutatkozhat. Ez a legfontosabb információ a Chelsea háza táján. Ennek Timo Werner nem örül, ám, ha a német olyan teljesítményt nyújtana, mint anno Lipcsében, akkor a belgát le sem igazolták volna.

További változások várhatók a kezdőben: Christian Pulisic pozitív koronavírus-tesztet adott, így ő kihagyja a meccset, N’Golo Kanté viszont visszatérhet. Arra semmiféle esélyt nem látunk, hogy Trevoh Chalobah kispadra szorul…

Az ágyúsok a héten két játékost is leigazoltak: Aaron Ramsdale-t a Sheffield Unitedtől, illetve Martin Ödegaard-t a Real Madridtól. Utóbbi biztosan nem játszhat, azonban a kapus bevetésére látunk esélyt.

A sérültekben változás nincs, azonban Bukayo Saka kezdetése szinte száz százalék.

Az utolsó idők Arsenal fölényről tanúskodnak, öt tétmeccsből hármat ők nyertek, a Chelsea 2019. decemberében tudta elhozni az Emiratesből a három pontot.

Most azonban menni fog. Lukaku nélkül is erősek voltak, vele még inkább menni fog a szekér. Bízunk a gólokban, az over 2,5 mellett pedig a vendégek győzelmére fogadunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső