Arsenal – Crystal Palace: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 11.
Arsenal
Teljesítmény:
N N N N V
  • Emirates Stadium
  • Január 14. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Crystal Palace
Teljesítmény:
V N D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mikel Arteta nem érezhette magát biztonságban 2020 végén, csapata pocsékul szerepelt a Premier League-ben, volt, hogy csak a 15. helyen álltak, amit az ágyúsoktól azért nem szoktunk meg. Aztán jött három győzelem, és még mindig nincs minden rendben, de megindultak felfelé a tabellán, már a 11.-ek.

A Crystal Palace egy ponttal áll mögöttük, de három hellyel lejjebb, egy ötmeccses nyeretlenségi sorozatot tudtak átadni a múltnak, miután a sereghajtó Sheffield Unitedet megverték az év elején.

A bukik egyértelműen azt gondolják, hogy az Arsenal – Crystal Palace meccset a hazaiak nyerik, és valljuk be, van is benne valami. De ha valamit megtanultam ebben az idényben, akkor az az, hogy az Arsenal bárhol, bárki ellen képes veszíteni.

Vágjunk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

West Brom – Arsenal

A szakadó hóesésben lejátszott találkozón fölényesen nyert az Arsenal, a West Brom képtelen volt őket tartani, ennek eredménye pedig egy 0-4-es zakó lett. A gólgyártást Kieran Tierney kezdte meg, az Arsenal balbekkje Darnell Furlong rémálmaiban többször fel fog tűnni. Tierney először megkerülte védőjét, majd a labdát visszahúzta, befelé tört és jobbal a kapuba lőtt. Furlong hiába üldözte, a társak pedig nem segítettek neki.

Öt perccel később újabb gólnak örülhettek a vendégek, egy elképesztően szép akció végén a fiatal Emile Smith-Rowe passzát a még fiatalabb Bukayo Saka passzolta be. Az egész akciót megéri megnézni, remek volt!

A harmadik gól is emlékezetes marad, de nem a szépségéért, hanem mert kaotikus körülmények között született. Saka beadását a West Brom védője a saját kapuja felé rúgta, de akkor még megúszták, kijött a kapufáról a labda. Smith-Rowe kaparintotta meg a kipattanót, lövése elakadt, Alexandre Lacazette viszont már nem járt így, belőtte a harmadikat.

Ahogy az ő nevéhez fűződik az utolsó gól is, négy perccel első gólja után Tierney beadását bombázta be.

Könnyed meccs, a West Bromon egyre inkább látszik, hogy nem ütik meg a Premier League szintjét, hacsak valami gyökeres változás nem történik, akkor jövőre ismét a másodosztályban lesznek. Egyelőre úgy tűnik, hogy a Fulhammel és a Sheffielddel.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.11.Premier League
crystal palace
1:1
arsenal
Premier League
2019.10.27.Premier League
arsenal
2:2
crystal palace
Premier League
2019.04.21.Premier League
arsenal
2:3
crystal palace
Premier League
2018.10.28.Premier League
crystal palace
2:2
arsenal
Premier League
2018.01.20.Premier League
arsenal
4:1
crystal palace
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Crystal Palace – Sheffield United

Nem tartott sokáig, hogy a gyenge formát mutató Crystal Palace megszerezze a vezetést a még gyengébb formát mutató Sheffield United ellen. A negyedik percben Benteke tálalt tökéletesen az érkező Jeffrey Schlupp elé, aki egyet tolt a labdán, majd hiába támadta őt két vendég védő, a kapu bal alsó sarkába tudott lőni.

A másik oldalon egy Bogle lövést jegyezhettünk fel, amit Guaita bravúrral védett, komolyabb lehetőségekig nem jutottak el Chris Wilder legényei.

Aztán jött a mérkőzés legszebb találata: Eberechi Eze jó ideig sérült volt, most viszont már játszott és meg is hálálta a bizalmat Roy Hodgsonnak, amiért egyből a kezdőbe jelölte őt. Saját térfelén kapott egy labdát, majd – társ hiányában – megindult előre. Kicselezett egy embert, aztán kicselezett egy másodikat is, mielőtt 16 méterről lövésre szánta el magát. A mozdulat is nagyszerű volt, okos, sunyi és szemfüles. Belsővel csavart a bal alsóba. Már csak emiatt a gól miatt is megérte megnézni ezt a találkozót.

A második félidőben még egy vendég helyzetet láthattunk, a 16 éves Antwoine Hackford lövését azonban blokkolták. Nem volt erős lövés, valószínűleg nem okozott volna gondot Guaitának, de fő a biztonság…

Újabb vereség sheffieldi részről, és végre egy győzelem a CP-nek, akik mostanában nem éltek meg túl jó meccseket, gondoljunk csak a Liverpool elleni hazai 0-7-re.

Összefoglalás

Az Arsenal eddigi szereplése nem tündérmese, ezt tudjuk mi is, tudják ők is. Azonban az utolsó három meccsük már biztató játékot mutatott, amire lehet alapozni. Lacazette-re is ráfért már a gól, ahogy Sakára is, egyedül Aubameyang találatait hiányolom. Lacazette egyébként ezeken a meccseken négy gólt szerzett, mondhatni, hogy ő vette hátára az ágyúsokat.

A Crystal Palace a Sheffield elleni győzelmet követően az FA Kupában volt érdekelt, 1-0-ra alulmaradtak a Wolves ellen. Játszott az Arsenal is, túlórára kényszerítette őket a Newcastle, de Smith-Rowe és Aubameyang a hosszabbításban eldöntötték a meccset. Talán a gaboni is beindul a bajnokságban…

Ezen a londoni rangadón fölényben az Arsenal, 20 meccsükből 11-et ők nyertek, míg a CP háromszor diadalmaskodott. Legutóbbi meccseik nem nélkülözték az izgalmakat, utóbbi hat meccsük mindegyikén gólt szerzett mindkét fél. Ez most is elképzelhető, bár – dacára a sereghajtó elleni győzelemnek – még mindig gyengén muzsikálnak.

Azért Wilfried Zahában lehet bízni, Benteke is tud villanni, de kétlem, hogy meg tudnák állítani most a jó formába kerülő Arsenalt.

Szimpatikus az odds, pont annyira jó, hogy megfogadjam a hazaiak győzelmét. Nincs fontos hiányzó, Lacazette beindult, mint a matek szakkör, szóval kíváncsian várom, hogy mivel tudnak előrukkolni csütörtök este az ágyúsok. Remélem, egy győzelemmel.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső