Arsenal – Everton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 22.
Arsenal
Teljesítmény:
D N N D V
  • Emirates Stadium
  • április 23. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Everton
Teljesítmény:
D D D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Pénteken kerül sor az Arsenal – Everton összecsapásra, ami nevében egy egész jó kis meccset ígér, rengeteg lehetőséggel. Gyakorlatilag mindkét csapat számára ez egy szalmaszál a zárkózásra, az előttük álló csapatok mindegyike hajt még Európára, és akármelyikük is veszít, annak ez a szalmaszál eltörik, szinte biztosan lemondhat a kupaszereplésről. De ha nyer, akkor sem biztos, hogy meglesz.

Régóta nem volt ennyi izgalom a Premier League-ben, ezt meg kell hagyni. Még ezerféleképp érhet véget a bajnokság, minden egyes találkozón újrarajzolódhatnak az erőviszonyok. Élmény nézni hétről hétre az angol bajnokságot.

Az ágyúsoknak – ha esetleg itt lemaradnának – még van esélye máshogy is elérni az áhított célt. Európa Liga elődöntőbe kerültek, a győztes pedig elindulhat jövőre is. Szóval nekik két fronton kell még helyt állni.

Mindketten hektikusan szerepelnek, ebben az őrületes tempó is közrejátszik, szinte három-négynaponta kell pályára lépniük.

Az Everton például hétfőn még a Tottenham ellen játszott, most pedig már jön az újabb megmérettetés…

Nincsenek híján a sérülteknek sem, tehát alaposan meg kell nézni mindent, mielőtt tippre adjunk a fejünk…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Arsenal – Fulham

Előzetesen kevesen gondolták, hogy nem az ágyúsok fogják megnyerni ezt a találkozót, és talán minden máshogy alakult volna, ha az első félidőben szerzett Dani Ceballos gólt megadja a játékvezető. Csakhogy nem adta. Les címén vették el a találatot, de nem a spanyol volt lesen, hanem a gól előtt Bukayo Saka. Talán egy centivel volt előrébb a lába, mint a védőjének, de a szabály világos. Ha egy gólszerzésre alkalmas testrész előbbre van – még ha csak egy centivel is – az már lesnek minősül. Ez megint felkorbácsolja a hullámokat, a VAR-t ellenzők szerint az ilyenek megölik a futballt, és vannak, akik ettől függetlenül is támogatják a technológiát.

Visszakanyarodva a meccsre, az első félidőben ez volt az a szituáció, amiről feltétlenül szerettem volna beszámolni. A Fulham gyakorlatilag kapu közelébe sem szagolt, de itt még az Arsenal is takaréklángon égett.

A meccs fordulatát az 59. perc hozta, ekkor Josh Maja tizenegyesével Scott Parkerék kerültek előnybe. A tizenegyes maga jogos volt, Gabriel szerelési kísérletével elkésett, a brazil védő lábán Mario Lemina bukfencezett át.

Ezt követően váltott nagyobb sebességi fokozatra az Arsenal, de a vendégek hősiesen védekeztek. Egy alkalommal – Lacazette fejesénél – hatalmasat védett Areola, majd Aderabioyonak kellett a gólvonalról mentenie.

A 97. percben még egy utolsó esélyt kaptak a hazaiak: Szögletet rúghattak. A kornerhez felment Matt Ryan is, és ő volt az, aki tovább csúsztatta a labdát. Jött egy lövés, amit Areola oldalra tudott ütni, de a kipattanónál ott volt Eddie Nketiah, és megmentett egy pontot Mikel Artetának.

A Fulham a döntetlen után még távolabb került a bennmaradást érő helyektől, az Arsenal pedig az európai kupaszerepléstől. De még mindkettejüknek van esélye. Nem sok, de van…

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.19.Premier League
everton
2:1
arsenal
Premier League
2020.02.23.Premier League
arsenal
3:2
everton
Premier League
2019.12.21.Premier League
everton
0:0
arsenal
Premier League
2019.04.07.Premier League
everton
1:0
arsenal
Premier League
2018.09.23.Premier League
arsenal
2:0
everton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Everton – Tottenham

Kevés gólra lehetett számítani ezen a meccsen, de egy különmeccs megfosztott bennünket a győzelemtől. Gylfi Sigurdsson és Harry Kane különmeccséről van szó, a két játékos egy duplával segítette csapatát és így alakult ki a 2-2-es végeredmény.

A vezetést a Tottenham szerezte meg, miután Ndombele beadása üresen találta meg a középen álló Harry Kane-t. Holgate és Michael Keane is alaposan benézték a beadást, Godfrey valahol másfelé kóborolt, így Kane-nek annyi dolga volt, hogy a pattogó labdát kapásból belője. Megtette.

Hamarosan jött az egyenlítő gól. Sergio Reguilón volt túlságosan lelkes, és hátulról fellökte James Rodriguezt. Mindezt a tizenhatoson belül. A két egykori Real Madrid játékos összecsapásának vége tizenegyes lett, amit Gylfi Sigurdsson hidegvérrel lőtt be.

A második félidőből negyedóra telt el, amikor Ancelotti pályára küldte Seamus Colemant, az ír játékos pedig egy percre rá már gólpasszt is adott. Egy szép, jobboldali akció végén ő passzolt középre, a tizenhatos magasságában érkező Sigurdsson szép bokamozdulattal belsőzött a kapu jobb oldalába. Az egész akció remek volt, a kényszerítő Richarlison és Coleman között, a passz, és hát a befejezés is.

De még egy gól volt a meccsben, ezt pedig Harry Kane mellett a Spurs szurkolói köszönhetik az Everton védelmének is. Egy beadást Michael Keane olyan ügyetlenül fejelt meg, hogy az Holgate hátáról pattant az angol támadó elé, Kane gyorsan reagált, és felvarrta a labdát a jobb felsőbe.

Akkor még nem, most viszont már tudjuk: Ez volt José Mourinho utolsó mérkőzése a Tottenham élén…

Összefoglalás

Egy jó hírrel kezdenék: Pierre-Emerick Aubameyang felgyógyult, már edzésbe állt, miután malária miatt vitték kórházba. A lehető legjobbkor, ugyanis a jó formába kerülő Alexandre Lacazette megsérült, és nem is állhat Arteta rendelkezésére. Ez persze nem azt jelenti, hogy a gaboni rögtön kezdő lesz, sokkal valószínűbb, hogy a pontot mentő Eddie Nketiah lesz az ék a meccsen, mögötte pedig a Bukayo Saka – Gabriel Martinelli – Emile Smith-Rowe hármas helyezkedik majd el. Ha egy kis rutinra lesz szükség, akkor majd jöhet Willian vagy Nicolas Pépé.

Kieran Tierney, Martin Ödegaard és David Luiz nem bevethetők Lacazette mellett.

Az Evertonnál az a kérdés, hogy Dominic Calvert-Lewin tudja-e vállalni a játékot. A támadó nélkül súlytalannak tűnik a csapat, nagy szükség lenne rá. Bernard, Yerry Mina, Fabian Delph és André Gomes játéka szintén kérdéses, de Doucoure és Gbamin tuti nem játszhat majd.

Nem mostanában történt, hogy a liverpooliak legyőzték az Emiratesben az Arsenalt, egészen 1996-ig kell visszamennünk az utolsó Everton győzelemig. Az sem ma volt…

Az egy dolog, hogy mi történt a múltban, ebből messzemenő következtetést nem lehet levonni. A mostani formájukból már igen. A kékek már hat mérkőzés óta nyeretlenek, de a gólszerzéssel akkora gond nincs.

Az Arsenal a Pooltól elszenvedett 3-0 óta minden meccsén betalál.

Szóval én most óvatosságra intek mindenkit, és inkább a gólok felé húzlak titeket. Nagy esély van arra, hogy mindkét együttes hálóba találjon, nekem pedig ennyi bőven elég is…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső