Arsenal – Leeds United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 11.
Arsenal
Teljesítmény:
V V D N V
  • Emirates Stadium
  • Február 14. 17:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Leeds United
Teljesítmény:
N V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nehezen tudom elképzelni azt, hogy valakinek ne lenne szimpatikus az, amit a Leeds United nyújt ebben az idényben. Egyszerűen annyira üde színfoltja a Premier League-nek, hogy csak na. Ez nem azt jelenti, hogy ne tudnék objektív lenni velük szemben az elkövetkezőkben, de tény és való, engem sikerült levenniük a lábamról. Tetszik a foci, amit játszanak, Marcelo Bielsa hosszú ideje a kedvenc edzőim közé tartozik, a játékosok is egyre inkább megértik egymást, ennek pedig a szurkolóik örülnek a legjobban.

Az ágyúsok szurkolói már kevésbé boldogok, merthogy a csapat egy gyenge rajtot követően feltámadni látszott, de aztán megint történt egy visszaesés, aminek köszönhetően idén akár még az európai porondról is lemaradhatnak. Régi, szép idők, amikor még az Arsenal állandó tagja volt a Bajnokok Ligája mezőnyének…

Lássuk, mi sül ki az Arsenal – Leeds United meccsből!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Aston Villa – Arsenal

Mindenképp volt egy különleges résztvevője a mérkőzésnek, Emiliano Martinez, az Aston Villa argentin kapusa épp az Arsenal szerelését cserélte le a Villáéra, a kevés játéklehetőség miatt döntött úgy a kapus, hogy csapatot vált. Azt hiszem, a szezon során bizonyította, hogy hiba volt elengedni őt.

A találkozón összesen egy gól született, rögtön a középkezdés után, a második percben. Az Arsenal védői passzolgattak, egy rövid labdára Bertrand Traoré csapott le, majd középre passzolt, ahol Ollie Watkins lövése megpattant Holding lábán. Ennek köszönhetően Mat Ryan sem érte el a labdát, vezetett a Villa.

A folytatásban Granit Xhaka szabadrúgása jelentett veszélyt a hazai kapura, de Emi Martinez kiszedte a pipából a labdát.

A játék nagyjából kiegyenlített volt, mindkét kapusnak volt félnivalója, főleg Ryannek, aki hatalmasat fogott Bertrand Traoré ziccerénél nem sokkal Xhaka lövése után.

A második félidőben a helyzetek száma nem csökkent, de a minősége igen, Mat Ryan könnyedén kaparintotta meg a felé szálló labdákat. Talán Ross Barkley helyzete volt a legnagyobb, azt is magabiztosan védte az ausztrál.

Az ágyúsok viszont nem találtak kaput, sem Nicolas Pépé, sem Martin Ödegaard, így pedig szinte lehetetlenség gólt szerezni.

Nem is jött ez össze Arteta fiainak, hiába volt a végén már hat támadó szellemű játékos a pályán, nyert a Villa.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.22.Premier League
leeds
0:0
arsenal
Premier League
2020.01.06.FA Kupa
arsenal
1:0
leeds
FA Kupa
2012.01.09.FA Kupa
arsenal
1:0
leeds
FA Kupa
2011.01.19.FA Kupa
leeds
1:3
arsenal
FA Kupa
2011.01.08.FA Kupa
arsenal
1:1
leeds
FA Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leeds United – Crystal Palace

Szinte tökéletes játékot mutatott be Marcelo Bielsa csapata, nagyon könnyen intézték el Roy Hodgson együttesét, a londoniaknak az egész meccsen nem volt esélye, és ebben egyáltalán nincs semmi túlzás. Elég ránézni a statisztikára, ahol az látható, hogy a Leeds kétszer annyit lőtt kapura, mint ellenfelük.

Veszély sem nagyon volt, Meslier – aki visszakerült Kiko Casilla helyett a kapuba – nem lett megdolgoztatva.

Letámadtak a hazaiak, és ennek már a harmadik percben meglett az eredménye, labdát szereztek, Stuart Dallas továbbítása Jack Harrison felé pontos volt, a középpályás tolt egyet a labdán, majd lőtt. A labdába belevetődött Gary Cahill, így viszont Guaitát teljesen meglepték, és nem is tudott védeni a tapasztalt kapus.

Patrick Bamford is lőhetett volna egyet az első félidőben, egyedül tempózhatott a kapuig, ott aztán földbe rúgott, vagy csak simán lecsúszott a lábáról a játékszer, mindenesetre csúnyán fölé lőtt.

A támadónak volt egy jó fejese is, a rövidre tartó labdát még elérte Guaita, de Jack Harrison bólintását nem biztos, hogy megkaparintotta volna – ha jó helyre megy… -, de nem is volt rá szükség, mert Harrison nagyon rosszul fejelt, méterekkel mellé.

A második félidőben ismét hamar gólt rúgtak a hazaiak, most Raphinha került helyzetbe, az első kísérlet még kijött a CP hálóőréről, de az ismétlés Patrick Bamford elé pattant, ő pedig köszönte a lehetőséget, és két védő mellett is átjuttatta a gólvonalon túlra a bogyót.

Ez volt egyébként Bamford karrierjének századik gólja…

Lényegében komolyabb lehetőség nélkül hozta le a meccset a Crystal Palace, az eredmény rájuk nézve hízelgő.

Összefoglalás

Emlékszem, az őszi meccsre azt tippeltem, hogy mindkét fél szerez gólt. Mennyi is lett? Ja, igen… 0-0. Köszi, srácok!

Azóta sem sűrűn történt meg, hogy a csapatok gólnélküli döntetlent játsszanak, de akkor persze semmi nem akaródzott bemenni. Úgy, hogy a Leeds emberelőnyben játszhatott Pépé kiállítása miatt. Ugyebár akkor fejelte le a Leeds balbekkjét, Alioskit. Mindketten ott lehetnek a pályán, érdekes lesz majd látni, mihez kezdenek egymással.

Már a Villa ellen is azt jósoltam, hogy Auba a kezdőbe kerül, de akkor ez még nem történt meg, Arteta úgy ítélte meg, hogy egyből kezdőbe nevezni butaság lenne, csak a második félidőben szállt be a gaboni. Most viszont már TÉNYLEG ott a helye, és nincs is miért aggódnia sérült-ügyileg a spanyol mesternek, talán még Kieran Tierney is felépül vasárnapra.

Nem ez a helyzet a Leedsnél, Rodrigo és Klich továbbra is sérült, ők a fontosabb játékosai a csapatnak, akik nem bevethetők.

Nehezen elképzelhető, hogy Bielsa bármit is változtat hétfőhöz képest, az a csapat nagyon jól tette a dolgát, bár az ellenfél sem nagyon nehezítette meg a dolgukat.

Szárnyal a Leeds, csupa jó játékosokkal, az Arsenal ezt nem mondhatja el magáról, de ott is vannak olyan kvalitású spílerek, akik eldönthetnek egy-egy meccset. Ödegaard játékára továbbra is kíváncsi lennék, nem csereként, hanem kezdetektől a pályán, de ugyebár nem én döntök.

Ismétlés a tudás anyja, így ismét arra fogadok, hogy mindketten gólt szereznek. Az ágyúsok az Emiratesben szinte mindig rúgnak gólt, a Leeds pedig remek formában van, gondoljunk csak Harrison, Raphinha vagy Bamford játékára…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső