Arsenal – Leicester: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 23.
Arsenal
Teljesítmény:
N V N N V
  • Emirates Stadium
  • Október 25. 20:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Leicester
Teljesítmény:
N V V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két Európa Ligás csapat feszül egymásnak vasárnap az angol első osztályú bajnokság 6. fordulójában. Az Arsenal – Leicester találkozót nevezhetjük rangadónak, habár a Rókáknak az utóbbi két meccsén nagyon nem ment a játék, két vereséget szenvedtek, papíron gyengébb csapatok ellen. Az Arsenal pedig az Özil-dráma mellett a Manchester City elleni vereséggel hívta fel magára a figyelmet.

Mindkét együttes nyerte a tegnap esti EL-meccsét, az Ágyúsok a Rapid Wien otthonából hozták el a három pontot, míg a Leicester a Zoriát verte hazai pályán 3-0-ra.

Vegyük csak górcső alá ezt a meccset!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Manchester City – Arsenal

Nem megy a játék Mikel Arteta csapatának a City ellen, idejét sem tudom már, mikor sikerült utoljára legyőzni őket. Legalábbis a bajnokságban nem, mert a tavalyi FA Kupa elődöntőben végül sikerült két vállra fektetni Pep Guardiola csapatát.

A bemelígét közben máris változtatni kényszerült Arteta, Rob Holding megsérült, így végül David Luiz került a kezdőcsapatba.

A City már egy perccel a meccs kezdése után helyzetbe került, Mahrez lövése kerülte el kevéssel Leno kapuját. A királykékek domináltak a mérkőzésen, az Arsenalban nem volt meg az átütő erő. Legalábbis Aubameyangban biztosan nem, nagyon gyengén futballozott a gaboni. Sakára viszont nem lehetett panasz, egyedül rajta lehetett látni, hogy szeretne valamit tenni.

A City sem brillírozott, Kevin De Bruyne hiánya meglátszott a csapaton. Ennek ellenére sikerült megszerezni a vezetést. Foden került helyzetbe a 23. percben, ezt még védeni tudta Leno, de a kipattanó Sterling elé került, őt pedig már senki nem akadályozta meg a gólszerzésben.

A gólt követően kissé magára talált az Arsenal, háromszor is összejöhetett volna az egyenlítés, Saka kétszer, Aubameyang egyszer került helyzetbe, Ederson mindhárom próbálkozást védeni tudta.

A második félidőben már kevésbé voltak aktívak a csapatok, nem is született gól, de még csak nagyobb helyzet sem, leszámítva David Luiz majdnem-öngólját.

A gyenge játék ellenére az Arsenalnak volt lehetősége változtatni a találkozó állásán, de a City brazil kapusa ebben megakadályozta őket.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.23.Angol Ligakupa
leicester
0:2
arsenal
Angol Ligakupa
2020.07.07.Premier League
arsenal
1:1
leicester
Premier League
2019.11.09.Premier League
leicester
2:0
arsenal
Premier League
2019.04.28.Premier League
leicester
3:0
arsenal
Premier League
2018.10.22.Premier League
arsenal
3:1
leicester
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leicester – Aston Villa

Az ezt megelőző körben a Rókák váratlan vereséget szenvedtek, a West Ham esélytelenebb csapatként három gólt tudott rúgni Kasper Schmeichelnek, válasza pedig nem volt Brendan Rodgers együttesének.

Azt vártam, hogy azért valamennyire fel tudnak javulni, de az ellenfél duzzadó mellkassal érkezhetett a King Power Stadionba, ők a Liverpoolt intézték el végezték ki, 7-2 lett annak a meccsnek az eredménye.

A Villa ellen nem játszhatott Jamie Vardy, aki megsérült, így Iheanacho próbálkozott a gólszerzéssel. Sikertelenül.

Nagyon sokáig tűnt úgy, hogy nem születik gól a találkozón, az első félidőben három veszélyesebb jelenet zajlott le a pályán: Castagne-é volt az első, remekül futott el a jobb szélen, remek labdát is kapott, de Martinezbe lőtte a labdát, majd Iheanacho távoli lövését könnyedén gyűjtötte be az Arsenaltól igazolt kapus.

A túloldalon ismét Jack Grealish élt nagyon, Trezeguet-nek is pompás labdát adott, az egyiptomi viszont mellé lőtt.

A fordulás után sem akart megszületni az első találat, itt is voltak lehetőségek mindkét oldalon, de be kell látni: Jamie Vardy nagyon hiányzott a csapatból.

Már a 90 perc letelt, amikor végül megtört a jég: Ross Barkley távoli lövésével nem tudott mit kezdeni Kasper Schmeichel, így az utolsó pillanatban magához ragadta a vezetést a vendég birminghami csapat, és nem is engedte ki a kezéből.

Nagyon döntetlen-szagú meccs volt ez, az Aston Villa újabb nagycsapat skalpját gyűjtötte be.

Összefoglalás

Ha a hírek igazak, akkor Vardyra még az Arsenal ellen sem számíthat majd Rodgers, ez pedig nagyban csökkenti az esélyeiket. Az angol támadó a legveszélyesebb fegyvere a Rókáknak, Iheanacho pedig láthatóan nem tudja pótolni, bár egy meccs alapján azért nem lehet következtetni ilyen szinten.

Az Arsenalnál Mesut Özil körül forognak a mindennapok, a német támadó középpályást nem csak az Európa Liga keretbe nem nevezte Mikel Arteta, de a Premier League-ben sem játszhat, gyakorlatilag a tartalékok közé száműzte őt a spanyol edző.

Özil ki is fejtette véleményét, mélyen megdöbbentette, hogy nem kaphat szerepet az Ágyúsoknál, majd Mikel Arteta egy kicsit saját magát hibáztatta a kialakult helyzet miatt. Hosszú lesz még ez a saga, azt hiszem.

Alapvetően az Arsenal idén nem játszik rossz focit, a védelmet sikerült megerősíteni, elől pedig Willian új színt hozott. Bár a City ellen ő is nagyon gyenge játékot mutatott be, ráadásul az is kérdéses, hogy egyáltalán játszhat-e, miután megsérült.

Egyik csapat sincs fölényben, ami az utóbbi meccseiket illeti, hol egyikük, hol másikuk nyer, nincs benne… Rendszer. Talán ez a jó szó.

A sportfogadásban mondjuk pusztán statisztikára nem lehet alapozni, de tény és való, hogy egyes esetekben megkönnyítheti az emberek dolgát.

Sérülés miatt tehát Willian játéka kérdéses, mellette pedig Ceballos és Holding sem valószínű, hogy pályára léphet.

A Leicesternél a már említett Vardyn kívül Ndidi és Söyüncü sem áll a vezetőedző rendelkezésére, két nagyon fontos láncszem esett ki a csapatból.

Ennek okán most az Arsenal győzelmét várom, hazai pályán jól megy nekik és nagyon fontos hiányzói vannak az ellenfélnek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső