Arsenal – Liverpool: Fogadási Tippek és Community Shield Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 24.
Arsenal
Teljesítmény:
N N V N N
  • Wembley Stadium
  • Augusztus 29. 17:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Liverpool
Teljesítmény:
N N N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy kis angol focival zárjuk a mai napot, ugyanis már gőzerővel készülnek a csapatok a következő bajnoki idényre, így hát a szezon előtti angol szuperkupa meccset, azaz a Community Shieldet most szombaton játsszák a Wembley Stadionban. A Community Shield két résztvevőjét (mint a többi országban) a bajnokság nyertese és a kupagyőztes vívja, ez számunkra most egy Arsenal – Liverpool meccset jelent.

A Pool meglepően simán nyerte a bajnokságot, esélyt sem adva a többieknek, míg az Arsenal a Chelsea elől hódította el az FA kupa címet.

Mire mehetnek egymás ellen? Gólzápor? Kétes, de benne van… A Pool hozza a papírformát? Nem tudom.

Szóval beleásom magam és a lehető legjobb tippet adom közzé nektek!

Arsenal

Most jött el Mikel Arteta ideje, aki végre úgy rakhatja össze a csapatát, ahogy csak ő kívánja. A szezon közben már kevés mozgástere volt a Pep Guardiola mellett „nevelkedő” spanyol trénernek, valamint a járvány miatt meghozott fájó intézkedések sem az ő elképzeléseit erősítik, de azért van lehetőség végre olyan játékost, játékosokat a klubhoz hozni, akit csak ő szeretne.

Furcsa egy átigazolási szezon lesz, annyi szent. A klubok többségének megcsappant a bankszámlája (és akkor még finoman fogalmaztam), így senkinek nem lesz óriási büdzséje, talán inkább a cserekereskedelem fog dominálni.

Ennek ellenére épp a napokban röppent fel a pletyka, hogy kinézték maguknak a Lyon 22 esztendős irányítóját, Houssem Aouart. Tökéletesen illene véleményem szerint az Arsenalba és valószínűleg több lehetőséget kapna, mint a Manchester Cityben, akik szintén érdeklődnek a játékos iránt. Csakhogy ott van egy Kevin De Bruyne többek között…

A folyamatos játék pedig elengedhetetlen a francia fejlődése szempontjából. Artetától megkapná a lehetőséget. Az Ágyúsok Arsene Wenger irányítása alatt amúgy is hozták a francia vonalat, szóval…

Aki viszont már biztosan csatlakozik, az Willian, a Chelsea szélsője, aki lejáró szerződését nem újította meg és csatlakozott Arteta csapatához.

Távozók is lesznek bizonyára, régóta szeretnének megszabadulni luxuscseréjüktől, azaz Mesut Öziltől, aki egész tavasszal nem játszott, viszont a nagy lóvét hétről hétre felvette. Abból a mesés fizetésből két tehetséges és motivált játékost is meg tudnának fizetni, így egyértelmű, hogy túl akarnak adni a német irányítón.

Alakul még ez a keret, egyelőre korai lenne bármit mondani róluk, hogy mire is lehetnek képesek. Októberben okosabbak leszünk.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.15.Premier League
arsenal
2:1
liverpool
Premier League
2019.10.30.Angol Ligakupa
liverpool
5:4
arsenal
Angol Ligakupa
2019.08.24.Premier League
liverpool
3:1
arsenal
Premier League
2018.12.29.Premier League
liverpool
5:1
arsenal
Premier League
2018.11.03.Premier League
arsenal
1:1
liverpool
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Liverpool

Két régi, nagy öreg már távozott a Vörösöktől: Adam Lallana és Dejan Lovren is kirobbanthatatlan volt hosszú időn keresztül a csapatból, azonban meghatározó játékosokból hamar csak kiegészítő emberek lettek, így előbbi a Brightonhoz, utóbbi pedig a Zenithez csatlakozott.

Azért legyünk őszinték, okkal nyerte meg a bajnokságot ez a Pool, így gyakorlatilag ők készen vannak, nagy igazolásokra nem kell számítani tőlük. Két játékossal boronálták őket össze eddig a nyáron: Ben White a Brightonban futballozik, míg Thiago Alcantarát nem hiszem, hogy bárkinek is be kellene mutatni. A friss BL-győztes spanyol középpályás régóta nagy vágya Jürgen Kloppnak, most pedig reális esélye van őt megszerezni.

A védelem több mint rendben van, a csatársor szintúgy, így több mindenre nem is lehet számítani a Pool részéről, hacsak nem lesz fontos távozójuk… Ezt pedig a mostani helyzetben nem igazán tartom valószínűnek.

Összefoglalás

A két csapatról mostanság ennyit lehet tudni, koncentráljunk arra, mire is számíthatunk.

Jó meccseket játszanak egymással, ez az állítás még akkor is igaz, ha nem esik sok gól az összecsapásokon. Emlékeztek rossz Arsenal – Liverpoolra? Jó, akad, de ritka…

Különös jelentőséggel bír a Community Shield, ez kellő önbizalmat adhat annak a csapatnak, aki megnyeri, hiszen azonnal egy trófeával indíthatják az új idényt. Ez a motiváció mindkettejüknél megtalálható lesz, hiába szoktak ennél nagyobb győzelmekhez a felek.

A semleges, nézők előtti helyszín igazából nem oszt, nem szoroz, maximum ismét a motiváció mellé húzhatunk egy strigulát, hiszen a Wembley-ben játszani óriási élmény. Legyen szó szuperkupáról vagy épp válogatott meccsről.

A tavalyi szezonban egyébként háromszor csaptak össze: Kétszer a bajnokságban és egyszer a Ligakupában. Az Arsenal akkor tudott nyerni, amikor a Pool már bajnok volt, így helyén kell kezelni azt a győzelmet, a másik két alkalommal a Firminoék örülhettek (A ligakupában tizenegyesek döntöttek).

Amellett, hogy a Liverpool győzelmére számítok, még van egy tipp a tarsolyomban, amit azért nagyobb biztonsággal ajánlok. Ez pedig az volna, hogy mindkét csapat szerez gólt. Az Arsenal a szezon végén nyújtott teljesítményével „szolgált rá” erre, míg a Liverpoolnál elég ránézni a csatársorra. Igen, keveset tudtak pihenni, javában zajlik a felkészülés és a keretek sem állnak készen teljesen a rajtra, de ebből kisülhet egy élvezetes találkozó, amellyel még pénz is kerülhet a tárcánkba.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső