Arsenal – Liverpool: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 30.
Arsenal
Teljesítmény:
D V N N D
  • Emirates Stadium
  • április 03. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Liverpool
Teljesítmény:
N N V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ez is egy nagy rangadó, de ha ránézünk a tabellára egyből kiderül, hogy ez a rangadó most egy kicsit más. Nem szól a bajnoki címről, ami a Liverpool esetében elég durva visszaesés, de korábban már elég sokat beszéltünk arról, hogy milyen dolgok nehezítették Jürgen Klopp mester dolgát. Csak nagyon röviden: Egy nagyon komoly sérüléshullámba csúsztak bele, és három fontos védőjüket is elvesztették az egész szezonra.

Kábé másfél hónapja maga Klopp mondta azt, hogy ideje lemondani a bajnoki címről (pedig télen még az élen fordult a Pool), most pedig már az is kérdéses, hogy meglesz-e a Bajnokok Ligája vagy legalább az Európa Liga…

Ellenfelüknek sem egy jó szezon ez, volt nagyon mélyen is az Arsenal (15. hely), de ahhoz képest azért sikerült összeszedniük magukat. Ez most arra volt – egyelőre – elég, hogy fellépjenek a 9. pozícióba.

Mindkettejüknek van még esélye odaérni az Európa Ligás helyre vagy legalább az Európa Konferecia Ligához. De így vagy úgy, ez a szezon akkor is csalódás mindkettejük számára. Kivéve, ha a Pool megnyeri a BL-t, az Arsenal meg az EL-t…

Jöjjön az Arsenal – Liverpool meccs!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

West Ham – Arsenal

Érdekes csapat a West Ham. Folyamatosan azt várjuk tőlük, hogy most aztán tényleg kipukkadnak, és a hajrára már elkészülnek az erejükkel, aztán parádés focit mutatva ikszelnek az Arsenallal. Oké, lehet, hogy az ágyúsoknak nem ez a legjobb szezonja, de a játékoskeretet tekintve mégis nagyon erősek, menetelnek az Európa Ligában, tehát ez azért akkor is nagy szó.

Ráadásul ez az iksz egy igencsak szórakoztató meccsen jött össze, ahol az első félidőben kis túlzással már megnyerték a meccset. Kivéve, hogy mégsem. Mókás, hogy a hat gólból, ami a találkozón született öt öngól volt, mégis 3-3 lett a végeredmény, ergo a WHU játékosai két öngólt is vétettek.

Őszintén, ki számított arra, hogy bő fél óra alatt háromgólos vezetésre tesz szert David Moyes együttese? Szerintem senki, pedig ez történt. A 15. percben Jesse Lingard bombagólja volt a kezdet, az angol támadó a tizenhatoson előbb átvett egy labdát, majd jobb külsővel felvarrta a játékszert a bal felsőbe. A lehető legjobb dolog, ami vele történt az az, hogy tavaszra elhagyta a Manchester United csapatát, ahol minden bizonnyal csak epizódszereplő lett volna.

Két perccel később Michail Antonio esett el 17 méterre a kaputól. Amíg az Arsenal játékosai reklamáltak a West Ham gyorsan elvégezte a szabadrúgást, Jarrod Bowen pedig megduplázta csapata előnyét. Tegyük hozzá, hogy ebben nyakig benne volt Bernd Leno kapus, aki a rövidre kapta a gólt.

A 32. percben pedig már három volt a különbség: Egy jobboldali beadás után Michail Antonio fejelt kapura, a leshatáron ólálkodó Thomas Soucek lábára pattant a labda, onnan meg a hálóba.

Itt mindenki azt gondolhatta, hogy vége a meccsnek, de az Arsenal nagy lelki erőt mutatva kiegyenlített. Még az első félidőben összejött a szépítés, Pépé lövése pattant meg Souceken, a második félidőben pedig Craig Dawson bombázta szét saját kapuját.

Az egyenlítő gól a 82. percben jött, az egész mérkőzésen nagyon aktív Nicolas Pépé fejelt Lukas Fabianski kapujába.

Izgalmas mérkőzés volt, sok helyzettel, nagy csatával és végül hat szerzett góllal.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.01.Angol Ligakupa
liverpool
4:5
arsenal
Angol Ligakupa
2020.09.28.Premier League
liverpool
3:1
arsenal
Premier League
2020.08.29.Community Shield
arsenal
5:4
liverpool
Community Shield
2020.07.15.Premier League
arsenal
2:1
liverpool
Premier League
2019.10.30.Angol Ligakupa
liverpool
5:4
arsenal
Angol Ligakupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wolves – Liverpool

Ősszel nagyon megverték a vörösök a Wolverhampton csapatát, 4-0 lett a végeredmény. Nem mondhatni, hogy nagyon menne a csapatoknak, így sok gólra nem számítottunk, és ez be is jött.

A mérkőzés egyetlen találatát az a Diogo Jota szerezte, akit igazából a Wolvesban fedeztek fel, és a nyáron vásárolta meg a Liverpool több mint 40 millió euróért cserébe.

Jól is ment a játék a portugálnak, majd egy makacs sérülés miatt sokáig nem játszhatott. Hát, most visszatért és volt csapatát szomorította.

Az első félidőben oda-vissza forogtak veszélyben a kapuk, előbb Nelson Semedo lövését kellett Alisson Beckernek védenie, majd a túloldalon Sadio Mané csukafejese épphogy mellé szállt.

Rubén Neves is veszélyes lövést eresztett meg a liverpooli kapura (mellé ment), majd jöttek Diogo Jota pillanatai. A Wolves volt csatára a lefújás előtt, már a hosszabbításban szerezte meg a vezetést, Mané kiugratását követően lőtte ki a rövid alsót. Talán-talán ebben benne volt Rui Patricio, de a védők nem hozták könnyű helyzetbe a portugál kapust.

A második félidőben próbálkozott az egyenlítéssel a Wolves, de nem tudtak Alisson és a védők eszén túljárni. Ráadásul Mohamed Szalah még a hajrában betalált egyszer, de azt a gólt les miatt nem adták meg.

Összefoglalás

Nehéz tippelni egy ilyen meccsre, mindkét csapat elég kétarcú teljesítményt nyújt, hajlamosak a parádés játékra, meg arra is, hogy borzalmasan játsszanak…

Ősszel – szeptember végén – a Pool magabiztosan jutott túl az Arsenalon (3-1), aztán pár nappal később a Ligakupában is összefutottak, ott meg az Arsenal diadalmaskodott (0-1).

A Poolnál egyértelmű, mi okozza a nehézséget: A védők hiánya. Hiába igazoltak télen, az újak nem tudják azt a teljesítményt nyújtani, mint Virgil Van Dijk vagy épp Joe Gomez. Magukhoz képest elég sok gólt kapnak, de a rossz forma leginkább a bevehetetlennek tűnő Anfielden látványos, zsinórban hét vereségnél tartanak.

Még szerencse, hogy most az Emirates-ben lépnek pályára…

Én szeretnék gólokat látni. A két csapat támadóit látva ez nem is olyan elképzelhetetlen, a védelmeket ismerve meg pláne. Így hát ezúttal erre fogadok: Mindkét fél szerez gólt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső