Arsenal – Manchester City: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 19.
Arsenal
Teljesítmény:
D N V V D
  • Emirates Stadium
  • Február 21. 17:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Manchester City
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem tudom, mennyire hívhatjuk rangadónak az Arsenal – Manchester City meccset, a mester és tanítványának összecsapását. Mikel Arteta éveken át Pep Guardiola jobbkeze volt a Citynél, majd kirepült a fészekből és az ágyúsok vezetőedzője lett.

Hogy miért nem biztos, hogy ez rangadó? Mert a Manchester City tíz ponttal vezeti a bajnokságot, huszonnégy meccs óta nincs senki, aki meg tudja őket állítani, míg az Arsenal felemás teljesítménye csak a 10. helyre elég.

Pedig a játékoskeret adott – nagyjából – de sokan magukhoz képest gyengén teljesítenek. Mindegy, leptek már meg nagycsapatokat idén, tudnak ők, ha akarnak, kérdés, hogy milyen lábbal kelnek ki az ágyból.

És az is kérdés, hogy a City mikor áll le. Ha egyáltalán le tud. Mert most nagyon belejöttek…

Ha jelenleg nyilatkozni kéne arról, hogy ki a BL és a PL legnagyobb esélyese, hát, nem tudnék mást mondani, csak Sterlingéket…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Arsenal – Leeds

Mint említettem, sok múlik azon, hogy milyen lábbal kelnek ki a játékosok az ágyból. A Leeds ellen nem bal lábbal keltek, az tuti, mert egy félidő alatt sikerült elintézni a Premier League legjobb újoncát. Pierre-Emerick Aubameyang volt igazán elemében, de a többiekre sem lehetett egy rossz szava sem Mikel Artetának.

Ilian Meslier viszont borzalmas napot fogott ki, legalább két londoni gólnak részese volt.

Először a 13. percben villant a gaboni vipera (nem, a gaboni vipera Roguy Meye, a ZTE csatára volt, legalábbis az egyik kommentátor szerint), Granit Xhaka passzolt a szélen álló Aubához, aki befelé cselezett, és a lábak között a rövidbe lőtt. Meslier bele tudott érni a labdába, de ennyi volt a maximum.

Sokáig nem esett gól, a félidő utolsó öt percében viszont még kétszer betaláltak az ágyúsok. Meslier honfitársát, Bukayo Sakát rúgta fel a tizenhatoson belül, miután elveszített egy labdát – a tizenegyest Aubameyang értékesítette, majd a lefújás előtt még Hector Bellerin is gólt szerzett – érzésem szerint ez is Meslier lelkén szárad. Így megnyugtató előnnyel vonulhattak szünetre a hazaiak, a második félidő elején pedig ismét lecsapott Auba, ezzel mesterhármast ért el a szezonban először.

Kicsit belekényelmesedett a meccsbe az Arsenal, így előbb Pascal Struijk szépített, majd a hajrában Helder Costa is betalált, ami egy izgalmas negyedórát is okozhatott volna, de több gól nem volt a leedsi lábakban. Maradt a 4-2.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.22.Angol Ligakupa
arsenal
1:4
man city
Angol Ligakupa
2020.10.17.Premier League
man city
1:0
arsenal
Premier League
2020.07.18.FA Kupa
arsenal
2:0
man city
FA Kupa
2020.06.17.Premier League
man city
3:0
arsenal
Premier League
2019.12.15.Premier League
arsenal
0:3
man city
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Everton – Manchester City

Hétközben, pontosabban szerdán pótolták a 17. fordulóból elmaradt mérkőzést. Tudjátok, a City játékosai közül négyen is elkapták a koronavírust, és emiatt inkább halasztást kértek a felek.

A pótlás megtörtént, mindenki gondolhatta, hogy a fáradt, legjobbját nélkülözni kényszerülő Everton nem tudja majd feltartóztatni a bombaformában levő Guardiola legényeket.

A félidő 1-1-es döntetlennel zárult, a vendégek szereztek vezetést: A 32. percben Phil Foden került lövőhelyzetbe, el is lőtte a labdát, ami megpattant Seamus Coleman lábán, és a kapuban kötött ki.

Az egyenlítés leginkább Lucas Digne érdeme, egy keresztlabdát küldött kapura (vagy passzolni akart?), a kapufáról pattant vissza a játékszer, de Richarlison térdére pattant, így született meg az Everton gólja.

A folytatásban még inkább nyomott a City, és végül két távoli bombának köszönhetően magukhoz ragadták a három pontot. Rijad Mahrez és Bernardo Silva gólja is szemet kápráztató volt – a manchesteri meg a semleges szurkolóknak -, Pickford hiába repült mindkétszer…

Összefoglalás

Nem tartom valószínűnek, hogy a Bajnokok Ligája meccs előtt nagyon pihentetne Guardiola, aztán ki tudja… Mindenesetre a források szerint nagy változás nem várható a kezdőben, ezt most nagyon megtalálta a spanyol mester. Egyedül az okozhat kellemes fejfájást, hogy a sérülésből felépülő Kevin De Bruyne kinek a helyén játsszon. Egyáltalán kezdjen-e vagy maradjon a Gündogan – Rodri – Bernardo Silva középpálya?

Abban az esetben könnyű lesz döntenie, ha Gündogan nem épül fel, neki az Everton elleni meccset ki kellett hagynia. Fernandinho és Sergio Agüero a belgához hasonlóan szintén helyet foglalhatott a kispadon, az egyedüli biztos hiányzó Nathan Ake lesz.

Az Arsenal tegnap játszott EL meccset, a Benfica otthonában értékes eredményt értek el, 1-1-et játszottak a portugál csapattal. Alexandre Lacazette még csak a kispadra sem ült le, de semmi infó arról, hogy miért döntött így Arteta, valószínűleg nem sérülés játszott ebben szerepet.

Kieran Tierney felépült, ami azt jelenti, hogy a balhátvéd pozíciót elfoglalja, Cedric Soares és Hector Bellerin pedig megküzd majd a jobbhátvéd posztért.

Egyedül Thomas Partey szereplése kétséges, az Atletico Madridtól vásárolt középpályás eddig nem tudott maradandót alkotni a csapatban, ahogy Martin Ödegaard sem – mondjuk neki sokkal kevesebb ideje volt erre… Ő is valószínűleg kezdő lesz, ami azt vetíti elő, hogy a Lacazette – Pepe páros közül maximum csak az egyik fog kezdeni vasárnap.

Emile Smith-Rowe jó formában van, Bukayo Saka is kihagyhatatlanná vált, és talán Aubameyang is magára talál a szezon hajrájára.

Nincsenek kétségeim, hogy megint egy jó Cityt láthatunk majd. Stabilak hátul, mostanában a gólszerzéssel sincs gól, így az én tippem most ismét a manchesteriek győzelme lesz.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső