Arsenal – Newcastle United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 26.
Arsenal
Teljesítmény:
V N N N N
  • Emirates Stadium
  • November 27. 13:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Newcastle United
Teljesítmény:
D D V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ráfordulunk a péntekre, a hét utolsó munkanapjára, és természetesen egy-két tippel ma is ellátunk benneteket. Egész jó héten vagyunk egyébként túl, ez javarészt a Bajnokok Ligája találkozóknak köszönhető, de azért lehet még tovább javulni, ma erre teszünk kísérletet. A top bajnokságok legjobb mérkőzéseit néztük ki, kezdve a szombati Arsenal – Newcastle United találkozóval. Ami akár egy sima meccs is lehet. Sőt az a valószínűbb, hogy sima lesz.

Az ágyúsok nagy menetelése a múlt héten véget ért. Erre azért lehetett számítani, arra viszont nem, hogy ennyire simán, és ennyire csúnyán lesz vége. Liverpoolban, az Anfield Roadon nem szégyen ám vereséget szenvedni, de ha 4-0-ra kapsz ki, az már kicsit cikibb.

Kereken tíz meccsen át volt veretlen Mikel Arteta együttese, de szerencséjükre egy új sorozatot kezdhetnek meg, mivel a Newcastle United látogat az otthonukba.

Az a Newcastle United, amelyik még mindig nyeretlen a Premier League 2021/2022-es idényében, hat döntetlenjük és hat vereségük van, ami csak az utolsó helyre elég, többre nem.

Bár vannak jobb pillanataik, javarészt csak szenvednek a pályán, ez abszolút visszaköszönt a tabellán.

Létezik, hogy majd pont az Emirates Stadionban születik meg az első sikere a szarkáknak? Mi elég kevés esélyt látunk rá.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Liverpool – Arsenal: 4-0

G.: Mané, Jota, Szalah, Minamino

Bizakodtunk, hogy Artetáék jó formája kitart a Liverpool ellen is. Nem, nem győzelemben reménykedtünk, csak egy picike kis gólban mindkét fél részéről. Hát a hazaiak tettek érte, hogy a tippünk simán bejöjjön, viszont a londoniak csődöt mondtak. Emiatt pedig mi is csődöt mondtunk…

A kezdők:

Liverpool:

Alisson – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Tsimikas – Oxlade-Chamberlain, Fabinho, Thiago – Szalah, Jota, Mané

Arsenal:

Ramsdale – Tomiyasu, White, Gabriel, Tavares – Saka, Partey, Lokonga, Smith Rowe – Lacazette, Aubameyang

Elképesztő erőket mozgósítottak a vörösök az első játékrészben, csak és kizárólag Aaron Ramsdale kapuson múlt, hogy nem tudták megszerezni a vezetést. Legalábbis egy ideig. A Sheffield Unitedtől érkező portás bravúrt bravúrra halmozott. Először Sadio Mané kísérletébe vetődött bele, majd később Mohamed Szalah lövése is elakadt benne.

A félidő közepén a teljesen védekezésre kényszerülő vendégek serege között Trent Alexander-Arnold cikázott el, 15 méterről bombázott, de Ramsdale ezt is kiszedte, majd elégedetten mosolygott. Itt még volt rá oka, a 39. percben már nem. Alexander-Arnold beívelését Sadio Mané bólintotta a kapuba. És a vicc, hogy ebben egy kicsit bent volt a kapus…

A fordulás után folytatódtak a hazai rohamok, Mikel Arteta nem tudott tüzet csiholni srácaiban. Oxlade-Chamberlain csavarása még mellé ment – egy kicsivel -, aztán az Arsenal védelme gondoskodott a második liverpooli találatról. A nyáron – egy kisebb vagyonyért – a klubhoz hozott Nuno Tavares hozta ki a labdát, majd anélkül, hogy felnézett volna jobbra passzolt. Pechére az ellenfélhez, Diogo Jota két gyönyörű testcselt villantott, amivel előbb egy védőt, aztán a kapust is elfektette, végül az üres kapu közepébe helyezett.

Ellenállhatatlan volt ezen az estén a Liverpool, és még messze nem volt vége a mérkőzésnek. Diogo Jota és Aaron Ramsdale második csatáját a kapus nyerte, de nem kerülhette el a vendégcsapat az újabb találatot, védelmük lyukasabb volt, mint egy ementáli sajt.

A következő gól előtti akció Alissontól indult, innen fejlődött fel a hazai csapat, Diogo Jota pedig fejjel, két végő között Sadio Manét ugratta ki. A szenegáli helyenként önző tud lenni, most viszont a passz mellett döntött, középen Mo Szalah érkezett, és meglőtte a gárda harmadik gólját.

A kegyelemdöfés egy cserejátékostól érkezett négy perccel később, a 77. percben Takumi Minamino passzolta be Alexander-Arnold újabb tökéletes labdáját. Ez volt a japán első labdaérintése amúgy a meccsen, egy perccel korábban váltotta Jotát.

Az Arsenal alig tudott valamit felmutatni, Thomas Partey távoli csavarását tudnánk kiemelni, amit az elgémberedett Alisson ütött szögletre.

Még ez a végeredmény is hízelgő a vendégek számára, a meccs legjobbja londoni részről egyértelműen Ramsdale, nélküle lehet, hogy nem úszták volna meg négy kapott góllal…

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.02.Premier League
newcastle united
0:2
arsenal
Premier League
2021.01.18.Premier League
arsenal
3:0
newcastle united
Premier League
2021.01.09.FA Kupa
arsenal
2:0
newcastle united
FA Kupa
2020.02.16.Premier League
arsenal
4:0
newcastle united
Premier League
2019.08.11.Premier League
newcastle united
0:1
arsenal
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Newcastle United – Brentford: 3-3

G.: Lascelles, Joelinton, Saint-Maximin ill. Toney, Henry, Lascelles (ög)

A Brentford gyengélkedése miatt úgy döntöttünk, hogy erre a meccsre a meglepetést, vagyis a hazai győzelmet választjuk. Mert a NUFC győzelme egy újonc ellen már a meglepetés-kategória, idáig jutottunk. Végül el kellett szomorodnunk, ahogy a szarkák szurkolóinak is, csapatuk továbbra sem tudott mérkőzést nyerni. Lehet, hogy lesz egy milliárdos csapat a másodosztályban? Eddig úgy áll a helyzet…

A kezdők:

Newcastle United:

Darlow – Schar, Lascelles, Clark – Murphy, Willock, Shelvey, Ritchie – Joelinton, Wilson, Saint-Maximin

Brentford:

Fernández – Roerslev Rasmussen, Jansson, Pinnock – Canos, Janelt, Nörgaard, Henry – Mbeumo, Toney, Ghoddos

A mi szájízünk szerint kezdődött a találkozó, a 10. percben Ritchie szöglete után Jamaal Lascelles volt eredményes, a belső védő sokkal magasabbra ugrott, mint az előtte levő Janelt, és a jobboldali kapufa segítségével került a labda a hálóba.

Egy gólörömnyi ideje volt a hazaiaknak, máris lebiggyent a szájuk, ahogy a miénk is. Merthogy a középkezdésből a Brentford azonnal egyenlített, a másodosztály gólkirálya, a nemrég még a Peterborough-t erősítő Ivan Toney lövése akadt be, Karl Darlow az erős, de nem túl jól helyezett bombát bevédte.

Húsz perc múlva már a vendégek voltak előnyben, Sergi Canos jobboldali beadása Rico Henry számára volt pontos, a balszélsőről mindenki megfeledkezett, Darlow későn indult ki a kapujából, 1-2.

De a szarkák is szinte azonnal válaszoltak, így 2-2-vel vonultak szünetre a csapatok. A 39. percben az a Joelinton talált be, aki ebben a szezonban eddig nagyon halovány teljesítményt nyújtott. A brazil egy, a blokkról lejövő labdát lőtt a jobb alsóba.

A második félidőben is akadtak izgalmak, itt is láthattunk 1-1 gólt. Jamaal Lascelles gólja után öngólt vétett a 61. percben, Frank Onyeka tekerése pattant meg a lábán, majd került a hálóba.

Negyedórával a vége előtt villant a Newcastle legjobb játékosa is, akit számtalan nagycsapat nézett már ki magának. Allan Saint-Maximin szépen, belsővel lőtte el Fraser beadását, Fernández pedig csak hozzáérni tudott.

Fordulatokban tehát nem volt hiány, a vége egy igazságos döntetlen. Mégsem lehet elégedett senki. Se a hazaiak, se a vendégek, se mi. Csak a semleges szurkolók, akik láthattak egy hatgólos őrületet.

Összefoglalás

Három játékos nélkül fog belevágni a szarkák elleni meccsbe Mikel Arteta, Sead Kolasinac és Granit Xhaka mellett Folarin Balogun nem szerepelhet. A múltkori hibáját követően Nuno Tavares valószínűleg elbúcsúzhat a kezdőtől, visszatér Kieran Tierney, viszont a Pool elleni csapat többi tagja változatlan maradhat.

A NUFC-nál Paul Dummett biztosan hiányozni fog, Fabian Schar és Dwight Gayle már felépülőben, de szereplésük kétséges. Most először lehet ott a kispadon Eddie Howe, aki koronavírusos volt, emiatt még nem irányíthatta a technikai zónából a csapatot. Korábban egyébként felmerült Unai Emery neve is, és egyáltalán nem biztos, hogy a szaúdiak sok időt hagynak majd a Bournemouth korábbi trénerének, eredménykényszer lesz, főleg, ha elkezdődik a nagybevásárlás, így a Villarreal mesterének nevét ne húzzuk ki a listáról egyelőre.

Az Emirates Stadionba nem nyerni jár a Newcastle, már több mint 10 éve tudtak nyerni, 2010-ben sikerült ez utoljára.

És nem hinnénk, hogy most fog megtörni a jég. Az Arsenal a Poolhoz kevés volt, viszont a Newcastle United legyőzéséhez viszont több mint elég lesz.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső