Arsenal – Norwich: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 10.
Arsenal
Teljesítmény:
V N V V V
  • Emirates Stadium
  • Szeptember 11. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Norwich
Teljesítmény:
V N V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Premier League negyedik fordulójából két mérkőzést hoztunk szombatról, az egyik az Arsenal – Norwich találkozó lesz, míg a másik a Manchester United – Newcastle. Furcsa ránézni a tabellára, ahol azt láthatjuk, hogy a Norwich az utolsó előtti helyen áll – amiben még nagyon fura nincs -, az utolsó helyen pedig Mikel Arteta együttese, az Arsenal.

Nagy a gond Londonban, mert az együttes három lejátszott bajnokiján eddig egyetlen pontocskát sem tudott szerezni, ami pedig még kétségbeejtőbb, hogy egy gólt sem rúgtak, ellenben kaptak kilencet. Mikor, ha nem most, a Norwich elleni meccsen tudják összeszedni magukat?

A kérdés alapból jogos, de ha láttuk a Norwich mérkőzését a Leicester ellen, akkor egy picit elbizonytalanodhatunk, a kanárik nagyon jól játszottak a rókák ellen, és még egyenlíteni is tudtak a hajrában, csak azt a gólt a VAR elvette tőlük. Jogosan – tegyük hozzá.

Fogy a türelem Mikel Arteta iránt, biztosak vagyunk benne, hogy egy újabb vereség az edző menesztését jelentené. Szóval úgy kell a győzelem az Emiratesben, mint egy falat kenyér. Sikerülni fog nekik? Ennek járunk utána.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Norwich – Leicester: 1-2

G.: Pukki ill. Vardy, Albrighton

Szörnyen kezdte az idényt a Norwich, bár a lehető legkeményebb sorsolás jutott nekik. Első körben a Liverpoolt fogadták, majd az Etihadba utaztak a Manchester Cityhez, a két csapattól összesen nyolc gólt kaptak, és egyet sem lőttek. A harmadik körben sem könnyű ellenfél várt rájuk, az előző idényben ötödik helyen végző Brendan Rodgers-csapat, a Leicester. Mindennek ellenére remekül felkészültek Rashicáék, és abszolút egyenlő ellenfeleik voltak a rókáknak. De ez mit sem számít, ha nem lőnek annyi gólt, mint az ellenfél…

A kezdők:

Norwich:

Krul – Aarons, Hanley, Gibson, Williams – Lees Melou, Gilmour, McLean – Cantwell, Pukki, Rashica

Leicester:

Schmeichel – Pereira, Amartey, Söyüncü, Thomas – Albrighton, Ndidi, Tielemans, Barnes – Vardy, Maddison

A meccs eleje pocsék volt hazai szemszögből, hiszen a Leicester már a nyolcadik percben gólt rúgott. Ricardo Pereira vette el a labdát Brandon Williamstől, majd meghúzta a szélét, középre passzolt, ahol a vendégek gólfelelőse, Jamie Vardy várt gólra éhesen. Nem is hibázott a rutinos támadó.

A szurkolók megnyugodhattak ezt követően, látva, hogy csapatuk nem omlott össze a kapott góltól. Még talán jobban is játszottak, mint a Leicester, az egészen biztos, hogy a lefújás előtt sikerült egyenlíteni. Caglar Söyüncü volt az, aki egy némileg ártalmatlannak hívható szituációban felrúgta Pierre Lees Melout, amiért a játékvezető először nem ítélt semmit – vagyis de, szögletet -, viszont a visszajátszás alapján egyértelműen kiderült, hogy a török védő bizony felrúgta a francia középpályást.

A tizenegyest Teemu Pukki vállalta magára, ő meg általában ezeknél nem szokott hibázni. Nem is tette, 1-1.

Kiegyenlített csata folyt a második játékrészben is, és itt is láthattunk két gólt, igaz, ebből végül csak egyet adtak meg. Sokáig csak a mezőnyben harcoltak egymással a felek, a kapu előtt egyedül James Maddison okozott egy kis riadalmat, de gól abból sem született. Arra a hajráig várni kellett. Ekkor azonban Marc Albrighton talált a hálóba, a tizenhatoson belülről eleresztett lövésébe Brandon Williams belekapott, ez pedig végzetesnek bizonyult.

Négy perccel később Kenny McLean ugyan fejjel egyenlített, de mint kiderült: Todd Cantwell lesen állt, amivel takarta és zavarta Kasper Schmeichelt, így a gólt nem adták meg.

Ilyen apróságokon múlik, hogy valaki a mennybe megy vagy a pokolba.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.01.Premier League
arsenal
4:0
norwich city
Premier League
2019.12.01.Premier League
norwich city
2:2
arsenal
Premier League
2017.10.24.Angol Ligakupa
arsenal
2:1
norwich city
Angol Ligakupa
2016.04.30.Premier League
arsenal
1:0
norwich city
Premier League
2015.11.29.Premier League
norwich city
1:1
arsenal
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester City – Arsenal: 5-0

G.: Gündogan, Ferrán Torres (2), Gabriel Jesus, Rodri

Hiába a megerősített(nek gondolt) védelem, ha gólt nem tud szerezni az Arsenal. Két meccs alatt sikerült felpaprikázni a szurkolókat, hiszen a Brentfordtól és a Chelseatől is vereséget szenvedtek kedvenceik, és nem igazán látszott az, hogyan is fognak tudni kilábalni egy ilyen mélynek ígérkező válságból. A Manchester City elleni meccs sem segített ebben, inkább csak mélyítette azt a gödröt…

A kezdők:

Manchester City:

Ederson – Walker, Dias, Laporte, Cancelo – Silva, Rodri, Gündogan – Gabriel Jesus, Ferrán Torres, Grealish

Arsenal:

Leno – Soares, Chambers, Holding, Kolasinac, Tierney – Saka, Ödegaard, Xhaka, Smith Rowe – Aubameyang

Nagyon korán kiderült, hogy a regnáló bajnok ellen semmi esélye nem lesz az ágyúsoknak, a 12. percben már két góllal mentek a hazaiak. Először Ilkay Gündogan fejese talált utat Bernd Leno hálójába, a német kapus hiába paskolt bele a labdába, végül is csak beljebb tudta azt segíteni. A taps jár a német középpályás mellett Gabriel Jesusnak is, aki parádésan találta meg társa fejét az emberrengetegben.

Öt perc múlva pedig Ferrán Torres is gólnak örülhetett, a spanyol támadó kihasználta, hogy az Arsenal védői nem tudnak felszabadítani, valamint sajátosan értelmezik az emberfogást is. Borzasztó hibákat követtek el hátul, amit egy City-szintű csapat kihasznál. Itt volt rá a példa…

Tovább bonyolította a dolgokat, hogy a 35. percben Granit Xhaka piros lapot kapott, mivel páros lábbal csúszott rá Joao Cancelo lábára. Ha úgy igazán eltalálja a portugált, akkor abból akár súlyos sérülés is lehetett volna, a City balbekkjének szerencséje volt.

Az emberhátrányban játszó Arsenal innentől teljesen szétesett. Még az első játékrészben megkapták a harmadik góljukat – Gabriel Jesus volt a gólszerző -, a másodikban pedig további kettőt kaptak, ami azért nagy csoda, mert a félidő 12 százalékában volt náluk a labda, kapura vagy kapu felé egyáltalán nem lőttek, míg a hazaiak 19 alkalommal próbálkoztak, amiből hét el is találta a kaput. Abból a hétből ötnél tudott Leno hárítani, de a spanyol armadával nem tudott mit kezdeni. Az 53. percben Rodri lőtte a negyediket, majd Ferrán Torres csapott le újra, így lett a meccs vége 5-0.

Sürgős változtatásokra lesz szükség, különben Arteta távozni fog.

Összefoglalás

Arteta a kezdő összeállítását tekintve bajban van. A védelem egyelőre borzalmasan szuperál, még a korábban megbízhatónak ítélt játékosok is szenvednek, mint disznó a jégen. Középen Sead Kolasinac megsérült, White, Gabriel, Chambers vagy Holding pedig egész egyszerűen gyengén muzsikál. Ahogy a szélen Soares is gyengélkedett a City ellen.

Minden bizonnyal Ben White és Gabriel lesznek a kezdők, a jobbszélen Ainsley Maitland-Niles játékára is esély mutatkozik.

Középen Granit Xhaka eltiltott, Mohamed Elneny pedig kisebb sérülést szedett össze, így Sambi Lokonga párja Thomas Partey lehet, aki most épült fel sérüléséből.

Ami a támadókat illeti: Ödegaard, Aubameyang, Saka és Lacazette bevethető, Pépé és Smith Rowe valószínűleg nem. Így meg is van a kezdő…

A Norwichnál Sam Byram, Bali Mumba, Przemyslaw Placheta, valamint Christos Tzolis, az új fiú nem bevethető, így a kanárik ugyanazzal a kezdővel állhatnak fel, mint a Leicester ellen.

Nagyon rossz formában mindkét együttes, de ez a végtelenségig nem maradhat így. A hazai szurkolók bele fogják hajszolni az övéiket a győzelembe, az odds pedig most kecsegtető, egy Arsenal – Norwichon nem szokott ilyen magas szorzót kapni a londoni csapat. Használjuk ki!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső