Arsenal – Olympiakosz: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 16.
Arsenal
Teljesítmény:
N N D N N
  • Emirates Stadium
  • Március 18. 18:55
Nézd élőben itt:
Joker8
Olympiakosz
Teljesítmény:
N V N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Miután végeztünk a Bajnokok Ligájával, jöhet a másodikszámú sorozat, az Európa Liga, amely a nyolcaddöntők visszavágóival folytatódik. Elsőként az Arsenal – Olympiakosz csatát nézzük meg közelebbről, majd még két másik találkozó fogja ezt követni.

Az első mérkőzésen magabiztos előnyt szedett össze Mikel Arteta csapata, de nem ihatnak előre a medve bőrére, mert pont az Olympiakosz volt az, aki tavaly is kiütötte őket a sorozatból. Akkor Görögországban 1-0-ra nyertek Aubameyangék, viszont az Emiratesben rendezett visszavágón a görögök az utolsó pillanatban kiharcolták a továbbjutást. Az a 120. percben rúgott El Arabi gól a mai napig fáj az ágyúsok szurkolóinak és a játékosoknak egyaránt, így van miért küzdeni ezúttal. Mármint az alapcéljukon felül, természetesen.

Ez a mostani előny elég lesz? Vagy megint jön a dráma? Ennek próbálunk meg utánajárni…

Mi történt az odavágón?

Ez már a második mérkőzés, érdemes feleleveníteni, hogy mi történt Görögországban az előző héten!

Olympiakosz – Arsenal

Az Olympiakosz csapatából több védő is hiányzott sérülés miatt, közülük a legfájóbb pont Rubén Semedo hiánya volt. Mondjuk, ő tavaly is kihagyta az ágyúsok elleni visszavágót. Az angoloknál viszont egyetlen sérült sem volt, és ez meg is látszott, a kispadon is olyan játékosok ültek, mint Dani Ceballos, Nicolas Pépé, Alexandre Lacazette vagy Emile Smith-Rowe.

A mérkőzés első félideje még valamennyire kiegyenlített játékot hozott, de a meccs elejét nagyon megnyomták a vendégek. Martin Ödegaard a 3. percben gurított senkitől sem zavartatva kapu mellé, két perccel később Pierre-Emerick Aubameyang fejesét kellett José Sának védenie. Sikerült, a portugál a kapufa segítségével hárított.

Hosszú ideig aztán nem igazán volt helyzet, de az ágyúsok a kapujuk elé szegezték ellenfelüket. A 34. percben aztán Martin Ödegaard szánta rá magát lövésre, és a bomba hiába tartott középre, José Sá mellé ütött, így a labda a kapuban kötött ki.

Öt perccel később óriási ziccert rontottak a hazaiak: David Luiz adta el a labdát a saját tizenhatosukon belül, Masouras viszont ahelyett, hogy az üresen álló Jeffrey Bruma elé passzolt volna, inkább éles szögből megpróbálta elcsavarni a játékszert Bernd Leno mellett. Szó se róla, ez a terve sikerült, csak éppen a kaput nem találta el…

Ezek voltak az első félidő történései, csak egy gól volt, de semmiképpen nem unatkoztak azok, akik nézték a találkozót.

A fordulás után tíz percig semmi nem történt, majd Thomas Partey helyett Dani Ceballos lépett pályára. Három perccel később a spanyol nagy hibát követett el, Juszef El Arabi elvette tőle a labdát, majd jól mérte fel, hogy Leno körülbelül 13 méterre áll a gólvonaltól. Elcsavarta a lasztit a német kapus mellett, ezzel pedig 1-1-re módosított.

Az angolok ezt követően nem tudták áttörni a védelmet, fegyelmezetten zártak vissza a hazaiak. A 80. percben viszont összejött a gól, bár elég érdekes körülmények között. Willian adott be a jobboldalról, a felugró Gabriel pedig a hálóba fejelt. Más kérdés, hogy felugrás közben adott egy elég nagy taslit a védőjének. A játékvezető viszont megadta a gólt. Én nem vagyok bíró, de nem adtam volna meg…

És akkor jött a slusszpoén, a csereként pályára lépő Mohamed Elneny első labdaérintéséből lőtt egy igazán nagy gólt öt perccel később. Lehet, hogy az egész párharcot lezárta az egyiptomi találata…

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.11.Európa Liga
olympiacos
1:3
arsenal
Európa Liga
2020.02.27.Európa Liga
arsenal
1:2
olympiacos
Európa Liga
2020.02.20.Európa Liga
olympiacos
0:1
arsenal
Európa Liga
2015.12.09.Bajnokok Ligája
olympiacos
0:3
arsenal
Bajnokok Ligája
2015.09.29.Bajnokok Ligája
arsenal
2:3
olympiacos
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

Az Arsenal csapatával kezdem, ugyanis ők egy nagy rangadót játszottak a Tottenham ellen. Az ellen a Tottenham ellen, akikről úgy tűnt, megállíthatatlanok a bajnokságban. Aztán az Arsenalnak mégis sikerült megállítani őket. Erik Lamela csodagóljára két válasza is volt a hazaiaknak, Martin Ödegaard még az első félidőben egyenlített, majd a szünet után Alexandre Lacazette értékesített egy büntetőt. Az első gól szerzőjét a hajrában aztán kiállították, így a Spurs már hiába rohamozott, emberhátrányban nem tudtak pontot menteni. Ettől függetlenül nem áll jól az ágyúsok szénája, a Premier League-ben csak a tizedik helyen vannak…

Az Olympiakoszról ez nem mondható el, a hazai bajnokságot toronymagasan vezetik, és kétség sem férhet ahhoz, hogy meg fogják nyerni. Most hétvégén az AEL Larissza otthonába látogattak és simán, 3-1-re nyertek. Pedro Martins több kulcsjátékosát pihentette, így Valbuena, El Arabi vagy épp Bruma is a padon kezdett. Egyébként az Olympiakosz góljait Koka, Androutsos és El Arabi szerezték.

Összefoglalás

No, történt egy kis balhé Londonban, a hétvégi, Tottenham elleni meccsen ugyanis Aubameyang nem játszott. Tekintve, hogy egészséges volt, hogy messze ő az Arsenal legjobb csatára, és hogy amúgy ő a csapatkapitány is, akinek a kegyeiért hónapokon át harcolt Arteta ez elég furcsa döntés volt. Majd jött egy szűkszavú magyarázat, a gaboni támadó magatartásbeli problémák miatt nem került a kezdőbe. Kérdés, hogy ez csütörtökig megoldódik-e, vagy már túl vannak rajta a felek? Aubameyang Facebookra feltöltött fotója alapján igen, a csatár a társakat és csapatát méltatta a Spurs legyőzése után.

Ennyit a bulvárról, beszéljünk a hiányzókról! Bukayo Saka lehet az egyetlen hiányzó a hazaiaktól, de tekintve az előnyt, több változtatásra is lehet számítani. Például Gabriel vagy Martin Ödegaard pihentetésére, Pablo Marí és Emile Smith-Rowe kezdhet csütörtökön. Elneny is megérdemli, hogy játsszon a gólja után, és ne feledjük: Az Arsenalnak a bajnokságban még valamit tennie kell, ha nem akarnak ennyire lent zárni.

A görögöknél ugyanaz a négy játékos sérült, akik az odavágón is, azaz Rubén Semedo ezúttal sem fog pályára lépni.

Az tuti, hogy az Olympiakosz nem fogja harc nélkül odaadni a továbbjutást, de az is tény, hogy az angolok jobb csapatot alkotnak. Két tippem volna: Az első a hazai győzelem, a másik pedig az, hogy mindkét fél gólt szerez. El Arabiból, Valbuenából és Brumából is kinézem azt, hogy betalálnak a (minden bizonnyal) tartalékos Arsenal-védelemnek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső