Arsenal – Sheffield United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 01.
Arsenal
Teljesítmény:
V N N N N
  • Emirates Stadium
  • Október 04. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Sheffield Utd.
Teljesítmény:
V V V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Vasárnap rengeteg mérkőzést rendeznek a Premier League-ben, mi pedig két meccset választottunk ki, ahol megpróbálunk egy kis pénzt szerezni nektek és magunknak is. Haladjunk szépen, sorjában és kezdjük az Arsenal – Sheffield United meccsel!

Bár jól kezdtek az Ágyúsok, trófeával indították a szezont (ugyebár az angol szuperkupa már zsebben), de az előző fordulóban sima vereséget szenvedtek az Anfielden. Ma visszavághatnak a Poolnak, a Ligakupában ismét egymás ellen kell megmérkőzniük.

A Sheffield viszont borzalmasan indított, kiesett már a Ligakupából (a Burnley ütötte ki őket), a bajnokságot pedig három vereséggel indították, még gólt sem szereztek.

Nem hiába alacsonyabb az odds az Arsenal győzelmére. Tavaly bizony még nem ennyiért adták ezt a meccset. Vágjunk is bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Liverpool – Arsenal

Úgy tűnik, az Anfielden verhetetlen a Liverpool, a mostani győzelmük zsinórban a 61. vereség nélküli találkozójukat jelentette. A mérkőzéssel kapcsolatban szerencsére van miről írni:

Kezdődött minden azzal, hogy Sadio Mané és Kieran Tierney csaptak össze egy labdáért és a szenegáli (kétlem, hogy szándékosan, inkább amolyan reflexből) lekönyökölte a vendégek védőjét. Tierney természetesen fájdalmasan, arcát fogva esett össze, Sadio Mané pedig megúszta az esetet sárga lappal. Láttunk már ilyenért piros lapot, ezzel pedig óriási előnyre tett volna szert az Arsenal, de Pawson úgy tűnik, nem akart ennyire belenyúlni a meccsbe már rögtön az elején. Pedig mennyivel másabb meccset láthattunk volna…

A futballra körülbelül a tizedik perctől kezdve koncentráltak a fiúk és a Liverpool támadott inkább. Legközelebb a gólhoz Trent Alexander-Arnold állt, akinek jó 18 méteres lövése megpattant egy védő lábán, onnan pedig meg sem állt a kapufáig. Itt most az Arsenalnak volt szerencséje.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy aztán a semmiből szerzett vezetést az Arsenal: Egy baloldali beadást Andy Robertsonnak csak ki kellett volna vágnia, ehelyett megpróbálta levenni a labdát. Elpattant tőle, pontosan Alexandre Lacazette elé, aki bár kacskán találta el a játékszert, épp elég volt ahhoz, hogy Alisson felett behulljon a kapuba.

A 28. percben a Liverpool is gólt szerzett, ami valljuk be, érett már. Mohamed Szalah tört be a tizenhatoson belülre. Lövését ugyan Bernd Leno oldalra ütötte, de az ott érkező Mané két lépésről beljebb tessékelte a labdát.

Hat perccel később pedig már a hazaiaknál volt az előny, a két szélső védő, Alexander-Arnold és az Arsenal góljánál hibázó Robertson hozta össze a Pool vezető találatát: Alexander-Arnold jobbról ívelt be, ami eljutott védőtársához, Robertson átvette a beadást majd a kifutó Leno fölött a hálóba emelt.

A második félidőben akadt egyenlítési lehetőség, de akár a Pool is jobban elhúzhatott volna, azonban sem Mané, sem Lacazette nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel.

A meccset a Wolvestól vásárolt csereember, a portugál Diogo Jota döntötte el. Miután két ziccert kihagyott, harmadszor már nem hibázott, így könnyedén nyert végül a Liverpool.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.28.FA Kupa
sheffield united
1:2
arsenal
FA Kupa
2020.01.18.Premier League
arsenal
1:1
sheffield united
Premier League
2019.10.21.Premier League
sheffield united
1:0
arsenal
Premier League
2008.09.23.Angol Ligakupa
arsenal
6:0
sheffield united
Angol Ligakupa
2007.10.31.Angol Ligakupa
sheffield united
0:3
arsenal
Angol Ligakupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sheffield United – Leeds

Korábbi tippemben azt ecseteltem, hogy nem játszat minden gólgazdag meccset a Leeds, ez bizony jött is, csak az a kár, hogy végül másra fogadtam. Bíztam abban, hogy a Sheffield is be tud kotorni egy gólt, azonban ez nem sikerült nekik.

Pedig az esély megvolt rá, az első félidő elején ugyanis Lundstram lőhetett 10 méterről, senkitől sem zavartatva. A Kiko Casilla helyét átvevő fiatal francia kapus, Illan Meslier viszont egészen elképesztő védést bemutatva kiszedte a jobb alsóba tartó labdát.

Lövésekből a másik oldalon sem volt hiány, de mindkét távoli próbálkozást kiszedte Ramsdale.

0-0-val fordultak a felek és sokáig úgy tűnt, hogy nemhogy mindkét csapat, de egyik csapat sem szerez gólt. Dallas hiába cselezte ki Ramsdale-t és gurított az üres kapu felé, a visszafutó Basham a gólvonal előtt kivágta a labdát.

Aztán eljött a 88. perc és ismét egy Patrick Bamford gólnak örülhettek Bielsáék. Harrison adta be balról a labdát, a hosszún üresen érkező Bamford földre lefejelt labdája a hálóban kötött ki.

Nehéz mérkőzésen, egy ikszes meccsen tudta elhozni a három pontot az újonc, így a Sheffield továbbra is nyeretlen, és még gólt sem tudtak szerezni az új idényben.

Összefoglalás

A Pooltól kikapni az Anfielden majdhogynem papírforma eredménynek számít. Még akkor is, ha az Arsenal az ellenfél. Mindenesetre, ahogy írtam ma este visszavághatnak, de fél szemmel a vasárnapra is figyelniük kell. Előny a Sheffield számára, hogy nekik nem kell meccset játszani (bár ennek szerintem a szurkolók nem örülnek), így készülhetnek a vasárnapi összecsapásra.

És kell is a gyakorlás, az eddigi teljesítményük finoman szólva is gyenge.

Tavaly a legjobb újoncként nagyon jó helyezést értek el, de most árnyékuk önmaguknak.

Az Arsenal pedig bár az erősebb csapatok ellen még megszenved, de a nála gyengébbeket sikerül legyőzni. Nem tűnik nagy szónak, de az utóbbi években az Ágyúsok gyakorlatilag bárkitől képesek voltak vereséget szenvedni.

A tavalyi bajnokságban Artetáék nem tudták legyőzni mostani ellenfelüket, bár az FA Kupában verték őket. Az örökmérleg a következőképp néz ki: 7 Arsenal, 3 Sheffield győzelem és két döntetlen.

A szorzón látszik, kit tartanak a bukik most esélyesnek. Egyelőre úgy néz ki, hullámvölgyben a Sheffield és kétlem, hogy pont az Arsenal ellen tudnának kimászni ebből. Hazai sikert várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső