Arsenal – Slavia Praha: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 06.
Arsenal
Teljesítmény:
V D V N N
  • Emirates Stadium
  • április 08. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Slavia Praha
Teljesítmény:
D N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jöjjön az utolsó Európa Liga negyeddöntő, az Arsenal – Slavia Praha mérkőzés. Jól belegondolva a csehek ittléte sem mindennapos, de egyszerűen olyan lehengerlő játékot tudnak bemutatni, hogy rájuk sem tudom azt mondani: Nem kéne itt lenniük. Bizony, hogy itt kéne, és itt is vannak. A Rangers elleni balhés meccs sokáig él majd mindenki emlékezetében, bár lehet, hogy a kapusuknak, Ondrej Kolarnak kimaradtak jelenetek. Ő volt az, akit a Rangers támadója, Kemar Roofe hat perccel a pályára lépését követően nemes egyszerűséggel fejbe, arcon talpalt. A piros lap felmutatását követően meg nem igazán értett egyet az ítélettel…

Kolar azóta egyébként nem játszott, de már a cseréjét követően visszaült megnézni a társakat a skótok ellen, remélhetőleg minél hamarabb felépül.

A meccsnek elég komoly utóélete lett, egyébként, a rövid összefoglalóban erre is kitérek.

No, és akkor itt van nekünk az Arsenal, akiknek a szereplését nehéz definiálni. Néha abszolút tökéletes vagy tökéleteshez közeli futballal rukkolnak elő, hogy aztán a szurkolóik csalódjanak és kiábrándító focit lássanak tőlük.

Nem a csehek számítanak favoritnak, de ehhez, azt hiszem már hozzá vannak szokva.

Mi történt korábban?

Kitérünk részletesen az előző körre, valamint a hétvégi bajnoki meccsüket is közelebbről megvizsgáljuk, ezáltal pontosabb képet kapunk a csapatok formájáról.

Arsenal

Kezdhetnek búcsúzni az élbolytól a londoniak, az elmúlt két fordulóban 1 pontot gyűjtöttek (két élcsapat ellen szenvedtek: A West Ham és a Liverpool ellen… Istenem, mennyire furcsa élcsapatnak hívni a WHU-t). Hacsak nem történik valami… Hm… Váratlan fordulat, akkor ebből jövőre nem lesz EL, se semmi más.

A Liverpool ellen nagyon sima vereséget szenvedtek, a sérülése után újra remek formába lendülő Diogo Jota duplázott, Mo Szalah rúgta a harmadik találatot. Érdekesség, hogy mindhárom gól előtt az Arsenal bal oldalán folyt a játék. Később, az összefoglalásnál kitérek arra, hogy ezt miért említettem meg.

A 10. pozíció nem túl biztató, lehetséges, hogy a nyáron el is köszönnek majd Pep Guardiola tanítványától, Mikel Artetától, aki nem váltotta meg a világot az ágyúsoknál.

Az Európa Ligában egy régi ismerős, az Olympiakosz került a csapat útjába. Tavaly a görögök elleni első meccset szűken nyerték, az Emiratesben rendezett visszavágón viszont meglepetésre az Olympiakosz nyert, hosszabbításban ütötték ki a folytatásból az angol gárdát.

Most már az odavágón magabiztos sikert arattak, 3-1-re nyertek a londoniak, majd jött a visszavágó, ahol már nem tudtak nyerni, a görög csapat El Arabi góljával diadalmaskodott 1-0-ra.

Ez viszont kevés volt az ismételt csodához, ezúttal Aubameyangék örülhettek a végén…

Egymás elleni meccseik:

A Bajnokok Ligája 2007-es idényében találkoztak először és utoljára. Mármint, akkor ugye lenyomtak két csoportmeccset, és aztán ennyivel be is fejeződött a közös történelmük. Volt egy unalmas 0-0, de előtte egy igazán megsemmisítő vereség: 7-0-ra páholták el a cseheket. Jó ránézni arra a kezdőcsapatra, olyan játékosok alkották akkoriban az Arsenalt, mint Alekszandr Hleb, Mathieu Flamini, Eduardo vagy Tomás Rosicky…

Előző meccs eredménye
2007.11.07.Bajnokok Ligája
slavia praha
0:0
arsenal
Bajnokok Ligája
2007.10.23.Bajnokok Ligája
arsenal
7:0
slavia praha
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Slavia Praha

Kezdjük azzal a skót meccsel, ha már a bevezetőben egy picit megemlékeztem róla. Szóval, volt egyszer az a rendkívül csúnya szabálytalanság, amelynek Ondrej Kolar itta meg a levét, a meccs utáni képek nem voltak valami biztatók, de az azért az, hogy saját lábán közlekedett a kapus.

A meccset követően aztán volt még balhé is, ütés, rasszista megnyilvánulás, edzői kakaskodás, nyilatkozatháború és feljelentés is. Na, hát nem ez volt a legnyugisabb meccs mostanában.

Ja, a Slavia Praha nyert 2-0-ra. A rengeteg negatív esemény, a sok balhé között az emberek jó része meg is feledkezett arról, hogy a lényeg valami teljesen más.

A csehországi meccsen 1-1-es döntetlennel végeztek a felek, így a friss bajnok Rangers szurkolói joggal várták el, hogy majd hazai pályán kiejtik a Prágát. Csakhogy erőtlenül mozogtak elől is, hátul is, a Slavia pedig kétszer lecsapott. Először Peter Olayinka a 14. percben, majd a román légiós, majd Nicolae Stanciu a hajrában. Ekkor egyébként már csak nyolc mezőnyjátékos volt a skótoknál, mert Roofe után Balogunt is kiállították…

A bajnokságban jól megy a Slaviának, elég magabiztosan, 12 pontos előnnyel állnak a tabella élén, bár a második helyezett, városi rivális Sparta Praha két mérkőzéssel kevesebbet játszott. A hétvégi meccsükön Brnoba látogattak, egy ponttal távoztak, egyik csapat sem tudott gólt lőni a másiknak.

Összefoglalás

Emlékeztek, hogy megemlítettem, mindhárom találat egy jobboldali támadás végén született? Ergo az Arsenal bal oldalán. Nos, a félidőben sérülés miatt le kellett cserélni Kieran Tierney-t, aki messze a legbiztosabb pontja az Arsenal védelmének, nem mellesleg a támadásokba is sokszor be szokott segíteni… Lehet, hogy ez elég sarkos vélemény, Cedric Soares is jó védő, de…

Tierney csütörtökön sem lesz ott, ahogy David Luiz sem, de kérdéses a játéka Bukayo Sakának és Emile Smith-Rowe-nak is. Sakára nagyobb esély van, ő már teljes értékű munkát végzett az edzéseken, ha a híreknek hihetünk.

Ja, és még ott van Granit Xhaka, aki betegséggel, megfázással küzd, a Pool elleni meccset kihagyta, egyelőre nem nagyon van hír arról, hogy meggyógyult volna.

A másik oldalon Kolarra továbbra sem számíthat Tripovsky, ahogy még egy sor játékosra. David Hodorka szintén hosszabb távra dőlt ki, Ibrahima Traoré is hiányzott az elmúlt meccsről – bár pletykálják, hogy csütörtökre bevethető lesz -, Ondrej Kudela meg eltiltott.

Szóval foghíjas csapat utazik Londonba, és bár masszív csapatnak tartom őket, az Arsenalnál meg nem látom az átütő erőt, de eddig az Európa Ligában oda tudták tenni magukat. Most is erre számítok, hazai győzelemre.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső