Arsenal – Tottenham: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 12.
Arsenal
Teljesítmény:
N D N N V
  • Emirates Stadium
  • Március 14. 17:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Tottenham
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kezdjük a pénteket egy igazán jónak ígérkező rangadóval, egy londoni derbivel, ez az Arsenal – Tottenham találkozó. A bajnokságban a Spurs most kezdett magára találni, köszönhetően Gareth Bale formajavulásának, meg persze az eddigi húzóemberek remek teljesítményének köszönhetően.

Az Arsenal is valamennyire összeszedte magát, nem is olyan régen még csak a 15. helyen álltak, ahhoz képest természetesen előbbre vannak, de ez még mindig csalódást keltő eredmény a szurkolók számára. Nincsenek hozzászokva, hogy kedvenceik ennyire lent legyenek.

A tegnapi napon mindketten Európa Liga mérkőzést játszottak, és mindketten győzedelmeskedni tudtak. Az Arsenal idegenben intézte el az Olympiakosz csapatát (akik tavaly kiejtették őket…), míg a Tottenham hazai pályán nyert 2-0-ra a horvát Dinamo Zagreb ellen.

Az ágyúsok utoljára 2018. decemberében tudták legyőzni a Tottenhamet. Most sem nekik áll a zászló, de kiindulva a tegnap estéből, még akár nyerhetnek is… Nézzük meg, mi lenne a legjobb döntés erre a meccsre!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Burnley – Arsenal

Igazán kaotikus meccset játszott egymással a Burnley és az Arsenal. Ez az a találkozó, ami megint olyan szürreális jeleneteket hozott, hogy csak a fejemet fogtam, mikor láttam. De ne siessünk megint ennyire előre.

Kezdjük inkább az első góllal, amit a vendégek szereztek: Pierre-Emerick Aubameyang kapott labdát a balszélen, egy-két biciklicsel után befelé húzott, majd a rövid sarokba lőtte a labdát. Nagy szerencséje volt, mert Nick Pope még valahogy elcsípte a lövést, de sunyin begurult a játékszer a gólvonal mögé. Nem is győzött az égieknek hálálkodni a gaboni csatár.

Bukayo Saka duplázhatta volna meg az ágyúsok előnyét, de jó öt méterről mellé lőtt, pedig igazán nagy helyzet volt ez.

És akkor jöjjön az első szürreális jelenet, a Burnley egyenlítő találata: Leno passzolt Xhakához a saját tizenhatosán belül, a svájcit senki sem támadta, egyedül a balján álldogált Chris Wood tétlenül. Xhaka keresztbe akarta ívelni a labdát (ki tudja, miért), de Wood beletette a csípőjét, és onnan a kapuba perdült a labda. Komikus gól volt, amit az év végi bakiparádéban bizonyára látni fogunk.

A kapott góltól csak még éhesebb lett az Arsenal, és tovább próbálkoztak, de sikertelenül. Hol a kapus állította meg őket, hol egy Burnley védő keze… Nicolas Pépé húzogatott a jobbszélen, amikor egyszer a védője kezét érte a labda. Mivel nem sípoltak Pépé továbbment, de ugyanazon védő ismét kezezett. Ez még az elsőnél is látványosabb volt, de a bíró nem fújt tizenegyest, és a VAR sem jelezte, hogy történt itt valami érdekes.

Később volt még egy megadott, majd visszavont tizenegyes, illetve egy Dani Ceballos kapufa, az Arsenal a több támadás ellenére nem tudta levinni a földre a Burnleyt, maradt az 1-1, amivel a kiscsapat lehet elégedett.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.06.Premier League
tottenham
2:0
arsenal
Premier League
2020.07.12.Premier League
tottenham
2:1
arsenal
Premier League
2019.09.01.Premier League
arsenal
2:2
tottenham
Premier League
2019.03.02.Premier League
tottenham
1:1
arsenal
Premier League
2018.12.19.Angol Ligakupa
arsenal
0:2
tottenham
Angol Ligakupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Tottenham – Crystal Palace

Nem várta túl jó formában a találkozót a Palace, az utolsó öt meccsükből csak egyet tudtak megnyerni. A Spurs viszont belelendült, jönnek az eredmények, szép a játék, és a gólokkal sem marad adós a csapat. Most sem maradt…

A meccs hőse egyértelműen Harry Kane volt, aki kiosztott két gólpasszt, majd maga is duplázott. Az első gól elég hamar megszületett, Lucas Moura szerzett labdát az ellenfél térfelén, Harry Kane levitte az alapvonalig, középre adta a labdát, ahol érkezett Gareth Bale, 1-0.

A szünetre azonban nem tudtak előnnyel vonulni a hazaiak, mert Christian Benteke még a lefújás előtt válaszolt.

A második félidőben aztán beindult a Spurs-henger és a 49. percben már ismét náluk volt a vezetés. A forgatókönyv hasonló volt: Harry Kane szolgálta ki Bale-t, aki ezúttal fejjel vette be Guaita kapuját.

A harmadik találat volt mind közül a legszebb, Doherty passzolt Kane-hez, aki nem állítgatta a labdát, hanem kapásból kapura küldte. A gyönyörűen csavarodó lövés végül a jobb felsőben kötött ki.

Végül Szon passzából még egyszer eredményes volt az angol válogatott csatára, ezzel kialakult a 4-1-es végeredmény.

Elképesztő egyébként Harry Kane. Nem csak a befejezésekhez ért nagyszerűen, de a kiszolgáláshoz is. Jelenleg 16 gólnál és 13 gólpassznál jár a bajnokságban…

Összefoglalás

Kane csütörtökön is folytatta jó sorozatát, csapata mindkét gólját ő lőtte a Zágráb ellen. Volt egy mélypont a Spurs életében idén, de úgy tűnik, sikerrel lábaltak ki belőle. Mourinho még azt is megtehette, hogy néhány játékosát a kispadon jegelje az EL meccsükön, így Bale, Doherty, Hojbjerg vagy Reguilón is rá tud készülni a vasárnapi összecsapásra.

Sérültje csak egy van a csapatnak, Giovani Lo Celso nem bevethető.

Mikel Arteta csapata 3-1-re nyert az Olympiakosz otthonában, valószínűleg ezzel már megvan a továbbjutás, de a múltkor is az Emirates-ben ejtették ki őket a görögök… Nekik egyetlen sérültjük sincs.

Harry Kane amúgy kapott egy kisebb rúgást, ami miatt jegelték a térdét, de nincs arról infó, hogy ne tudná vállalni a játékot vasárnap.

Ősszel a Tottenham 2-0-ra nyert a White Hart Lane-en, a gólokat Szon és Kane szerezték.

Úgy tűnik, egyre jobban összeérnek a csapatok, de az Arsenal még mindig hajlamos olyan helyeken bukni, ahol nem kellene, emiatt nem tudják átlépni saját árnyékukat. Nem vagyok benne biztos, hogy a Spurs behúzza ezt a meccset, de az viszont biztosnak tűnik, hogy gólt szerezni fognak. Reményeim szerint az Arsenal is, így a tippem most az, hogy mindkét fél szerez gólt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső