Arsenal – Villarreal: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 04.
Arsenal
Teljesítmény:
N V V D N
  • Emirates Stadium
  • Május 06. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Villarreal
Teljesítmény:
N N V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ez a visszavágó sokkal nyitottabb, és valószínűleg több izgalmat is rejt majd magában, ugyanis az első mérkőzésen a Villarreal 2-1-es győzelmet aratott az Arsenal ellen. Nem dőlt el tehát semmi, az ágyúsok odahaza még kiharcolhatják a döntőbe jutást. Amire nagy szükségük lenne egy ennyire gyenge bajnoki szezont követően.

A Villarreal talán sötét ló – sokak számára biztosan -, de az ittlétük abszolút megérdemelt. Már Javi Calleja is remek munkát végzett, de Unai Emery kinevezése is remek döntésnek bizonyult, bármi is legyen a szezon vége.

Egyelőre a fogadóirodák is óvatosak, nem tették le egyik csapat mellett sem egyértelműen a voksukat, ami teljesen érthető. Ez egy kiszámíthatatlan csata lesz, ahol pár egyéni villanás, pár apróság dönthet.

Lesz-e angol házidöntő? Vagy a Villarreal beleköp a britek levesébe? Vagy a Roma lesz az? Na jó, ne találgassunk, inkább nézzük meg, mi lenne a legjobb döntés az Arsenal – Villarreal találkozóra!

Mi történt az odavágón?

Ez már a második mérkőzés, érdemes feleleveníteni, hogy mi történt Spanyolországban az előző héten!

Villarreal – Arsenal

Bár itt nem esett 8 gól, azért attól még izgalmas mérkőzés volt ez az elődöntő is. A vége 2-1 lett a spanyolok javára. Jól, pontosan célzott Unai Emery legénysége, ugyanis az első két kapura lövési kísérletükből gól született.

Az ötödik percben jártunk, amikor Manu Trigueros járt túl Bernd Leno eszén, a spanyol középpályás lapos lövésére nem ért le a nemrég bakizó német. A gólpasszt Samuel Chukwueze adta, bár nem biztos, hogy teljesen szándékosan tette le a labdát a gólszerző elé, inkább egy csel akart az lenni a védővel szemben. Többnyire a mezőnyben gyűrték egymást a felek a találat után, a meccs ezen szakasza nem tartogatott sok izgalmat magában.

Aztán jött a 29. perc, és a második hazai gól: Balról végezhettek el szögletet a sárgamezesek, Gerard Moreno emelkedett a legmagasabbra, de a csúsztatása kapu mellé szállt volna. Volna, mert a hosszún tartózkodó Raúl Albiol belekapott, neki köszönhetően a hálóban táncolt a játékszer.

Az ágyúsok szenvedtek, nem volt meg az erő a támadásaikban, és amikor felcsillant előttük a reménysugár a szépítésre, azt is villámgyorsan elvette tőlük a játékvezető. Először úgy tűnt, tizenegyessel fog folytatódni a játék, mert Juan Foyth szabálytalanul állította meg Nicolás Pépét. Csak aztán az is feltűnt a videószobában ülőknek, hogy előtte a francia kézzel segített átvenni a labdát…

A félidő végén, és a második félidő elején is akadt egy-egy Gerard Moreno ziccer, de ezek mind kimaradtak.

És még nehezebb helyzetbe került Arteta, középpályása és honfitársa, Dani Ceballos taposta meg Dani Parejot, így a kiállítás sorsára jutott.

A meccs hajrájra azonban ismét hozott egy fordulatot. Előbb Trigueros szabálytalansága nyomán – most már valóban – büntetőt rúghatott az Arsenal – Nicolás Pépé lőtte meg hatodik EL-gólját -, majd Etienne Capoue is megkapta a piros lapját egy elkésett belépő miatt. Amibe nem mellesleg belesérült a francia.

Megmaradt az esély a visszavágóra, piszok nehéz dolga lesz Parejoéknak…

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.29.Európa Liga
villarreal
2:1
arsenal
Európa Liga
2009.04.15.Bajnokok Ligája
arsenal
3:0
villarreal
Bajnokok Ligája
2009.04.07.Bajnokok Ligája
villarreal
1:1
arsenal
Bajnokok Ligája
2006.04.25.Bajnokok Ligája
villarreal
0:0
arsenal
Bajnokok Ligája
2006.04.19.Bajnokok Ligája
arsenal
1:0
villarreal
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

Mindkét edző győzelemmel hangolt a csütörtöki visszavágóra. A Villarreal hazai pályán fogadta a gyenge szezont futó Getafét, és jó pár változtatást eszközölt, végül nyerni tudott. Torres párja középen ezúttal Mori volt, árnyékékként az a Raba lépett pályára, akinek ez volt a második bajnokija a szezonban, és persze ott volt Capoue is, ha már Londonban nem szerepelhet. A mérkőzést egy gól döntötte el, amelyet Yeremi Pino szerzett, aki Samu Chukwueze helyett állt be bő egy óra elteltével.

Nagyon kellett ez a győzelem a csapat számára, hiszen az utóbbi időben nem annyira ment a szekér, és így veszélybe került a jövő évi Európa Liga vagy EKL indulásuk is.

Ilyen veszély az Arsenalt nem fenyegeti… Mármint, hogy elveszíthetik az európai kupaindulást érő helyezésüket. Hiszen a közelében sincsenek, a Newcastle elleni győzelem után is csak a kilencedik helyen állnak, és ennyivel a vége előtt már nem valószínű, hogy csodát tudnak tenni.

Mindenesetre a szarkák elleni meccs elég sima volt, Mohamed Elneny és Pierre-Emerick Aubameyang góljai döntötték el a három pont sorsát.

Összefoglalás

Két hiányzónk ugyebár biztosan lesz: Etienne Capoue a vendégektől, Dani Ceballos a hazaiaktól. Így valószínűleg Elneny foglalja majd el a spanyol helyét, és mivel Kieran Tierney sérült, Granit Xhakának is jut hely a kezdőben, ő lesz a balbekk.

Az biztosnak tűnik, hogy Bukayo Saka és Nicolás Pépé is megkapja a bizalmat Artetától, ahogy Auba is, nagy kérdés, hogy ki lesz majd az, aki mozgatja a csapatot: Emile Smith-Rowe vagy Martin Ödegaard.

A Villarrealnál kevesebb a kérdés. Rulli fog védeni – ahogy mindig az EL-ben -, a védelem adott, a középpályán Capoue helyett a honfitárs, Francis Coquelin ugrik be, elől pedig a Moreno – Chukwueze kettőshöz Paco Alcacer vagy Carlos Bacca csatlakozik.

Nem jó hír az ágyúsok híveinek, hogy az Emiratesben mostanában nem megy kedvenceiknek: Az Olympiakosz elleni vereséggel indult a nyeretlenségi sorozatuk, azóta lejátszottak egy EL meccset és három bajnokit. Hazai siker nélkül.

A Villarreal amúgy is erős csapat, erős védelemmel, így igencsak össze kell szednie magát az angol együttesnek, ha döntőbe akar kerülni.

Nem mondom, hogy sikerülni fog, de azért hazai pályán akkor is ők az esélyesek. Én mindenesetre a gólokban bízom, szerintem az ágyúsok védelme sem ússza meg kapott gól nélkül, ahogy Rulli is kapitulálni fog legalább egyszer.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső