Arsenal – West Ham United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 14.
Arsenal
Teljesítmény:
N V V N V
  • Emirates Stadium
  • December 15. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
West Ham United
Teljesítmény:
D V N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai utolsó Premier League mérkőzésünk jön, aztán megyünk tovább a Bundesliga felé. Az Arsenal – West Ham United egy igazi, hamisítatlan londoni rangadó, amelyet nem csak megfogadni, de látni is kell, mert biztosak vagyunk benne, hogy jó kis találkozó lesz.

Az Arsenal nagy formában volt a múltban, a rémgyenge kezdést követően Artetáéknak volt egy tíz mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatuk, aminek a Liverpool vetett véget. Aztán onnantól mintha elkezdődött volna egy lejtmenet, becsúszott egy-két vereség. Az Everton ellen borzasztóan játszottak, de a Southampton ellen sikerült javítani, az már egy jobb játék volt.

A West Ham Uniteden egyre inkább látszik David Moyes keze munkája, remek kis csapatot hozott össze a menedzser, akit a Manchester Unitednél eltöltött időszaka után leírt szinte mindenki. A bajnokságban ostromolják az élen levőket, az Európa-ligában automatikusan a legjobb 16 közé kerültek csoportelsőként, és várják ellenfelüket, szóval nem lehet most panasz a játékra. Vagyis azért lehet egy kevés. Hajlamos a csapat hatalmas bravúrokra, a Chelsea legyőzése mindenképp annak számít, de aztán ezt a győzelmet felülírta a hétvégi, Burnley elleni mérkőzés, aminek a vége 0-0 lett, pedig Chris Woodék a kiesés elől menekülnek, kötelező lett volna győzni a Turf Moorban.

Tavaly márciusban egy hatgólos ikszet hoztak össze a csapatok, ekkora gólmennyiséggel most is elégedettek lennénk…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Arsenal – Southampton: 3-0

G.: Lacazette, Ödegaard, Gabriel

Hamarosan látni fogjátok a kezdőcsapatot, annyit elárulhatok, hogy Pierre-Emerick Aubameyang nem volt a nevezettek között, a gaboni a kispadon sem foglalhatott helyet. Ennek oka az volt, hogy Mikel Arteta kirakta őt a keretből. Egy újabb balhé van kibontakozóban? Auba engedélyt kért, hogy elhozza külföldről a beteg édesanyját, ám nem tartotta magát ígéretéhez, és nem szerdán, hanem csütörtökön tért vissza Londonba. Ráadásul az edzést is ki kellett hagynia, mivel várta a teszteredményét. Arteta nem cicózott…

A mérkőzésről egyébként mi is írtunk, hazai győzelmet ajánlottunk nektek. A tipp pedig egész simán bejött…

A kezdők:

Arsenal:

Ramsdale – Tomiyasu, White, Gabriel, Tierney – Saka, Partey, Xhaka, Martinelli – Ödegaard – Lacazette

Southampton:

Caballero – Livramento, Stephens, Bednarek, Walker-Peters – Redmond, Ward-Prowse, Diallo, Tella – Broja, Armstrong

Pedig nem úgy tűnt, hogy sima lesz, mert a Southampton rendkívül jól kezdett neki a találkozónak. harcosak voltak, támadólag léptek fel, és csak Aaron Ramsdale-en múlt, hogy nem szerezték meg a vezetést.

A mérkőzés elején Nathan Tella lövésével indult el az érdekes jelenetek sora, a középpályás 16 méterről tette próbára az egykori Sheffield kapust, Ramsdale nagyon simán fogta a lövését. Viszont Adam Armstrong kísérlete már komolyabb próba elé állította őt, a támadó egy remek testcsel után, a tizenhatos jobb sarkáról próbált a rövid alsóba bombázni. A hálóőr odaért a lövésre, és jobb kezével kitolta azt.

Végül volt még egy ígéretes James Ward-Prowse szabadrúgás, amit az angol válogatott tagja, ha kevéssel is, de fölé csavart. Nagy lehetőség volt.

Az első komolyabb hazai támadásból aztán gól született. Saját kapusuk indította útjára az akciót, a letámadó vendégek mellett gyönyörű, egyérintős játékkal építkeztek az ágyúsok. Tomiyasu a felezővonalnál indította Bukayo Sakát, aki aztán elszaladt a jobbszélen, bent középen Alexandre Lacazette várta a labdát, amit – miután megérkezett – irgalmatlanul felvarrt a bal felsőbe.

A gól láthatóan megfogta a vendégeket, ennek következtében pedig az Arsenal pár perccel később újabb gólt szerzett. Egy jobbról beívelt labdát a túloldalon Kieran Tierney akart elrúgni, de lyukat rúgott. Szerencséjére a játékszer előtte maradt, így másodszor már lövés helyett beadni akart. Az Livramento hátában akadt el, Tierney pedig harmadszor (most fejjel) passzolt középre. Ahol érkezett a semmiből, teljesen üresen Martin Ödegaard, és öt méterről a jobb felsőbe bólintott.

Az első félidőben még egy varázslatos Ödegaard sarkalást követően Bukayo Saka is gólt rúghatott volna, ezt a ziccert azonban védte Caballero.

A második játékrészre sem fogták vissza magukat a hazaiak, folyamatosan mentek előre a harmadik gólért. Amit Gabriel kevéssel a kezdés után meg is szerzett, ám a partjelző intésére ezt végül nem adták meg. A brazil védő viszont kicsivel később újra próbálkozott, a 62. percben Ödegaard szögletét fejelte a Southampton kapujába, 3-0.

A Soton védelme teljesen összetört, az ágyúsok úgy mentek át rajtuk, mint forró kés a vajon. Gabriel Martinelli zúgó kapufáját követően Bukayo Saka is a lécet találta el, így maradt a háromgólos előny.

Ami csökkenhetett is volna, mert a túloldalon Ramsdale kétszer is hatalmas védést mutatott be, előbb Redmond, majd Tella lövésénél.

Ez már egy biztatóbb játék volt a londoniaktól, de a kezdésre nem lehet büszke Mikel Arteta, megint sikerült beragadni.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.21.Premier League
west ham
3:3
arsenal
Premier League
2020.09.19.Premier League
arsenal
2:1
west ham
Premier League
2020.03.07.Premier League
arsenal
1:0
west ham
Premier League
2019.12.09.Premier League
west ham
1:3
arsenal
Premier League
2019.01.12.Premier League
west ham
1:0
arsenal
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Burnley – West Ham United: 0-0

A Dinamo Zagreb elleni vereség igazából senkit nem érdekel, Moyes a tartalékokat küldte pályára a tét nélküli találkozón. A Burnley ellen már annál fontosabb lett volna nyerni, mert az élen álló trió, a Manchester City, a Liverpool és a Chelsea egyre jobban elhúz a mezőnytől. Nem sikerült győzni, így hátrányuk a bronzérmes Tuchel-legénységgel szemben már 8 pont, és az üldözők is közelebb jöttek a kalapácsosokhoz…

A kezdők:

Burnley:

Pope – Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor – Gudmundsson, Westwood, Cork, McNeil – Wood, Rodriguez

West Ham United:

Fabianski – Coufal, Dawson, Diop, Masuaku – Soucek, Rice – Bowen, Lanzini, Benrahma – Antonio

Az első félidőben a Wood fémjelezte hazaiak nem igazán kerültek közel Fabianski kapujához, egyetlen egy fejesük volt, amit ki lehet emelni, akkor épp Chris Wood volt az, aki közelről bólintott kapu fölé.

A játékot a WHU irányította, azonban a célzással nekik is akadtak problémáik, egyszer volt szükség Nick Pope közbelépésére, amikor Jarrod Bowen szabadrúgását Issa Diop csúsztatta kapura, a Burnley portása egy kézzel mentett szögletre.

Az esetet megelőzően még Arthur Masuakunak volt egy jó fejese, ami végül mellé szállt. David Moyes tehát a kezdőben adott lehetőséget a Chelsea elleni mérkőzés hősének, Masuaku akkor a hajrában irgalmatlan nagy gólt rúgott Edouard Mendynek.

A második félidő sem alakult túlságosan izgalmasan, többet vártunk a vendégektől.

Helyzet, kaput eltaláló lövés vagy fejes itt is alig volt. Said Benrahma közel járt a vezetés megszerzéséhez, nyolcméteres fejesét Pope vetődve tolta szögletre a félidő közepén.

Aztán volt még egy Jarrod Bowen kísérlet, ami szintén Pope-ban halt el, a másik oldalon pedig Taylor beadásáról Jay Rodriguez centikkel maradt le.

És nagyjából ennyi, a színvonal nem verdeste az eget. A döntetlen a Burnley számára egyáltalán nem rossz eredmény, főleg, hogy nekik a bent maradás kivívásához minden egyes pontra szükség lesz…

Összefoglalás

Új hiányzó nincs az ágyúsoknál, a sérültek lassan gyógyulgatnak, már csak Sead Kolasinac és Bernd Leno szorul orvosi kezelésre. Illetve most van egy harmadik hiányzó, Pierre-Emerick Aubameyang. Lehetséges, hogy egy új balhé kezdődik majd közte és Arteta között, ami aztán nyáron már a gaboni távozásához vezethet.

A kezdőben egy csere várható, Emile Smith Rowe felépülésével Gabriel Martinelli szorulhat kispadra.

A másik oldalon leginkább a védelemben vannak/lesznek problémák. Továbbra is sérült Kurt Zouma, Angelo Ogbonna, Ben Johnson, Ryan Fredericks és nem biztos Aaron Cresswell játéka sem.

Tehát Masuaku és Coufal lesz majd a széleken, bent középen pedig Dawson és Diop. A kispadon viszont már csak fiatalok foglalnak majd helyet, akik a védelemben is bevethetők.

A középpályán levő kettős adott Damian Rice és Tomas Soucek személyében, ahogy az ék is biztos, Michail Antonio fog majd rohamozni. És akkor majd Moyes-nak döntenie kell, hogy a Fornals, Benrahma, Lanzini, Bowen, Vlasic ötösből melyik legyen az a három, aki kezd…

Ahogy említettem, tavaly volt egy jó 3-3-as összecsapás a West Ham otthonában, most viszont az Emiratesben kell helyt állni, ami a múltból kiindulva majdhogynem lehetetlen küldetés. Mert legyen bármilyen rossz formában az Arsenal, a kalapácsosokat rendre elverik saját környezetükben.

Most arra nem mernénk fogadni, hogy ez holnap este is így lesz, de azért sokatmondó, hogy az Arsenal otthon csak egyszer, a Chelsea ellen kapott ki, utolsó öt meccsüket nyerték.

Ennek áldozatául eshetnek Bowenék is, de nem fogják könnyen adni magukat. A két csapattól ezúttal gólokat várunk, részünkről menni fog a két és fél gól feletti eredmény, illetve abban is szinte biztosak vagyunk, hogy a West Ham nem fog nullázni, legalább egyszer beveszik majd Aaron Ramsdale kapuját.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső