AS Roma – AC Milan: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 26.
AS Roma
Teljesítmény:
N D N N V
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Február 28. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
AC Milan
Teljesítmény:
D V D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Terveim és reményeim szerint a hétvégén még közzéteszek 2-3 tippet, de az biztos, hogy mára ez az utolsó. Nem egy rossz meccsel zárul a hét (vagy legalábbis a pénteki nap), hiszen vasárnap este AS Roma – AC Milan találkozót rendeznek a Stadio Olimpicoban.

A Milan hosszú ideig vezette a tabellát – meglepetésre -, de egy ideje a városi rivális Inter letaszította őket a trónról. Kissé fáradtnak érzem már a csapatot, de a sors nem is volt kegyes hozzájuk, Pioli csapatát folyamatosan hátráltatják sérülések, és a keret sem annyira hosszú, hogy bárki pótolható legyen.

A Roma viszont nem panaszkodhat, véleményem szerint szép focit játszanak, és ez eredményekkel is párosul. Nagyjából azt hozzák, mint tavaly, de most egy picit jobban kijön a lépés.

Reméljük, méltó zárása lesz ez a találkozó a 24. fordulónak.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Benevento – AS Roma

Nem volt ez egy kifejezetten jó meccs, az egy pontnak – mivel a végeredmény 0-0 lett – egyértelműen a Benevento örülhet jobban, ezt a Roma eléggé elszúrta. Egy Lorenzo Pellegrini lövésen kívül nem is tudtak semmit felmutatni, de a Benevento részéről is csak két gyengécske Lapadula próbálkozást láthattunk.

Az 57. percben került emberelőnybe a Roma, Kamil Glik ugyanis kegyetlenül felvágta Henrikh Mkhitaryant, a játékvezető akkor nem fújt a sípjába, de amint a labda elhagyta a játékteret már nyúlt is a zsebébe… A lengyel nem értette, hogy miért sárga az, ha egy ütemmel később érünk oda a labdára, és az ellenfél lábát találjuk e. Én értem. Talán ő az egyetlen a világon, aki ezt nem érti…

Innentől persze megpróbálták kihasználni, hogy egyel többet vannak, volt is izgalom bőséggel. Montiponak kétszer kellett hárítania (egyik sem volt megoldhatatlan feladat), de amikor már ő is kevés volt, akkor a gólvonalon álló védő tudott menteni.

A Beneventonak szerencséje is volt, mert befújtak egy tizenegyest ellenük, de előtte El-Sharaawy lesen tartózkodott, így az egészből nem lett semmi.

Hiába hajtottak a maradék időben, nem tudták átverekedni magukat az újonc védelmén, maradt a 0-0, aminek a hazaiak játékosai úgy örültek, mintha a Scudettót kaparintották volna meg. Én meg tudom érteni őket, nagy eredmény ez számukra.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.26.Serie A
milan
3:3
roma
Serie A
2020.06.28.Serie A
milan
2:0
roma
Serie A
2019.10.27.Serie A
roma
2:1
milan
Serie A
2019.02.03.Serie A
roma
1:1
milan
Serie A
2018.08.31.Serie A
milan
2:1
roma
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

AC Milan – Inter

Városi rangadó, ami akár komoly hatással lehet a bajnoki címért folytatott harcra is… Nem én vagyok az egyedüli, aki szerint a Milan fárad, akik szerint ki fognak pukkanni, a különböző fórumokat olvasva vettem észre, hogy a saját szurkolóik sem bíznak a csapatban. Egy Milan – Inter mindig nagy presztízsrangadó, álljon akárhol a két csapat, de az külön pikantériát jelentett, hogy most az első helyen a kék-feketék, a másodikon a piros-feketék álltak.

Mi is tippeltünk, és milyen jól! Az Inter győzelmét vártuk, amire nagyon jó odds volt, végül a vártnál simábban 3-0-ra nyert a Conte-legénység.

A győzelmet megint a Lukaku – Lautaro Martinez kettős hozta az Internek, az argentin két gólt szerzett, míg a belga egy gólt szerzett.

Már az ötödik percben maga mögé kellett nyúlnia Gigio Donnarummának, Romelu Lukaku húzott el a szélen, a középre adását Romagnoli még blokkolni tudta, de a belga ismétlése megtalálta már Lautaro Martinez fejét, és tökéletesen bólintott a kapuba.

Több gól az első negyvenöt percben nem volt, de helyzeteket még láthattunk. Az egyik oldalon Theo Hernández járt közel az egyenlítéshez, a másik oldalon pedig Ivan Perisic tüzelt, Donnarumma meg védett.

A fordulás után volt egy nagyon szép jelenet, Samir Handanovic és Zlatan Ibrahimovic fél percen belül kétszer ütköztek meg, a svéd mindkétszer fejjel veszélyeztetett, de a veterán csapatkapitány mindkétszer hárított.

A Tonali – Handanovic meccset szintén a kapus nyerte, majd jött a második Lautaro-gól egy nagyon szép összjáték végén.

A kegyelemdöfést Romelu Lukaku vitte be, 17 méteres lövése a jobb alsóban kötött ki.

Kis szerencsével máshogy is alakulhatott volna ez a meccs, így viszont az Inter előnye már négy pont a Milan előtt.

Összefoglalás

Mindkét gárda továbbjutott az Európa Ligában, a Milan 2-2-es idegenbeli döntetlen után a Giuseppe Meazzában 1-1-et játszott a Crvena zvezda ellen, míg a Roma kettős győzelemmel búcsúztatta a Bragát.

Ősszel parádés mérkőzést játszottak a farkasok otthonában, 3-3-mal végződött a találkozó. Ibrahimovic duplázott akkor, a harmadik gólt Alexis Saelemaekers szerezte, a fővárosiaknál pedig Dzeko, Veretout és Kumbulla találtak a hálóba.

Két olyan csapatról beszélünk, akik egyaránt sok gólt szereznek, csak az Inter és az Atalanta lőtt többet, mint ők.

Különlegesnek számít a mérkőzés abból a szempontból is, hogy a Roma a legjobb hazai, a Milan a legjobb idegenbeli mérleggel rendelkezik. 9 győzelem, 3 döntetlen és 0 vereség, ez a rómaiak mérlege, 9 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség – ez pedig a Milané.

A védelem összeállításakor bajban lehet majd Fonseca, Kumbulla, Ibanez, Smalling, Calafiori és Davide Santon is sérült (a Braga elleni védelemre számítok, azaz Karsdorp – Mancini – Cristante – Peres).

A Milannál Daniele Maldini, Mario Mandzukic és Ismael Bennacer nem léphet pályára.

Közelebb érzem a Roma győzelmét, de inkább szeretnék egy biztonságos tippet adni. Aztán lehet, hogy pont ezzel faragok rá. Szóval, tekintve, hogy szinte minden mérkőzésükön betalálnak (kivételt jelent az előző bajnoki a Benevento és az Inter ellen, a kivétel meg ugye erősíti a szabályt), ezért arra fogadok, hogy ezúttal is lesz legalább 1-1 gól a nevük mellett.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső