AS Roma – AC Milan: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 30.
AS Roma
Teljesítmény:
N D V V N
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Október 31. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
AC Milan
Teljesítmény:
N N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai harmadik meccsünket Olaszországból hozzuk, ez lesz talán a forduló legnagyobb rangadója, Rómában, a Stadio Olimpicoban rendezik az AS Roma – AC Milan találkozót. A vendégek elhúztak a mezőnytől, követik a Napoli együttesét, jelenleg ugyanannyit gyűjtöttek, mint Luciano Spallettiék, viszont rosszabb gólarányuk miatt ez csak a második helyre elegendő. Ez után egy kisebb szakadék következik, egy rakáson van az Inter – Roma – Atalanta – Lazio négyes. Egy győzelemmel a farkasok felugorhatnak a harmadik helyre, bár ennek valószínűsége nem túl nagy. Egyrészt azért, mert piszok nehéz dolguk lesz Pioliék ellen, másrészt az Inter az Udinesével játszik, akik idegenben (meg hazai pályán sem) vitézkednek mostanság.

Bízhat a jó eredményben a Roma egyébként, mivel nem is olyan rég – a múlt hét végén – 0-0-s döntetlent játszottak a listavezető Napolival. A 6-1-es vereség az Ekl-ben már a múlté, José Mourinhoék túl tudtak lendülni a hatalmas zakón, amit a Bodö/Glimt együttesétől szenvedtek el. Mondtam már, de megismétlem: Tudom, hogy az Ekl a Roma számára nem élvez prioritást, azt is tudom, hogy eléggé felforgatott csapattal álltak ki az olaszok, ám egy ilyen vereség a keret egészére van hatással, az edzőtől az összes játékoson át a szurkolókig. Tehát nem lehetett a szőnyeg alá söpörni, csak azért, mert a fakó játszott…

Ne feledjük, hogy az éremnek mindig két oldala van, tehát a Milan szempontjából is illik megvizsgálni az előttünk álló meccset. Zlatan Ibrahimovicék még nem szenvedtek vereséget a Serie A idei kiírásában, idegenben pedig a legjobbak között vannak, 13 pontot gyűjtöttek, négyszer győzedelmeskedtek, és csak a Juventus elleni mérkőzésen buktak pontot.

Ember legyen a talpán, aki meg tudja jósolni, mi vár a felekre vasárnap este. Mi azért megpróbáljuk…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Cagliari – AS Roma: 1-2

G.: Pavoletti ill. Ibanez, L. Pellegrini

A vártnál nehezebben sikerült legyúrni a Cagliari együttesét, jelen pillanatban a Walter Mazzarri által irányított gárda az utolsó helyen áll, az edzőváltás sem hozta meg a várt hatást. Itt viszont kemény ellenfélnek bizonyultak, a jövőben erre lehet építkezni, még ha most vereséget is szenvedtek…

A kezdők:

Cagliari:

Cragno – Zappa, Ceppitelli, Carboni – Bellanova, Deiola, Grassi, Marin, Lykogiannis – Joao Pedro, Pavoletti

AS Roma:

Rui Patricio – Karsdorp, Mancini, Ibanez, Vina – Cristante, Veretout – Zaniolo, Pellegrini, Mkhitaryan – Abraham

Nem szeppent meg a nagynevű ellenféltől a Cagliari, Raoul Bellanova révén már a nyolcadik percben be is találhattak volna, ám a középpályás jó kis lövése a felsőlécen csattant. Felhördült a közönség, ők is sejtették, hogy nem sok ilyen lehetőségük lesz, és ezeket kőkeményen ki kellene használni, ha eredményt akarnak elérni.

Nem játszott jól az AS Roma az első félidőben, egyedül egy Nicoló Zaniolo lövést tudtak felmutatni, ami legalább egy méterrel elkerülte Cragno kapuját. Nem is tetszett a látvány a lelátón helyet foglaló José Mourinhonak, a Special One-t a Napoli elleni mérkőzés hajrájában küldték el a kispadtól.

Ugrunk a második félidőre – merthogy az elsőben már nincs keresnivalónk -, ahol a Cagliari egy kis szerencsének köszönhetően a második ziccerét már ki tudta használni. Az 52. percben Marin beadásánál Matias Vina hibázott, akinek nem sikerült kifejelnie a labdát, ami így Bellanova testéről Leonardo Pavoletti elé került, a támadó meg két méterről nem hibázott.

Bajban volt a Roma, de azért csak sikerült összekapniuk magukat. Stephen El Shaarawy ollózása nagyon közel volt, Lorenzo Pellegrini lövése meg még közelebb, az olasz a felsőlécet találta el Karsdorp beadása után.

A 71. percben aztán a Cagliari nem bírta tovább a nyomást, Roger Ibanez fejese a gólvonal mögött kötött ki. Nem volt érdemtelen az egyenlítés, sokat tett a kapott gól után a Roma érte. Mondom ezt úgy, hogy a sok helyzet között Pavoletti csukafejesénél Rui Patricionak is meg kellett mozgatni elgémberedett tagjait.

A győzelmet érő gólt Lorenzo Pellegrini szabadrúgásból szerezte, a támadó középpályás zseniálisan találta el a bal felső sarkot, Cragno hiába remek kapus, ezt nem érhette el.

Mondom, a Cagliari erre a teljesítményre büszke lehet, a bentmaradásért vívott harcban nem a nagyokat kell megverni, hanem az előttük álló kicsiket…

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.28.Serie A
roma
1:2
milan
Serie A
2020.10.26.Serie A
milan
3:3
roma
Serie A
2020.06.28.Serie A
milan
2:0
roma
Serie A
2019.10.27.Serie A
roma
2:1
milan
Serie A
2019.02.03.Serie A
roma
1:1
milan
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

AC Milan – Torino: 1-0

G.: Giroud

Ismét egy olyan meccs, ahol a tippjeink fele jött be. Bejött az, hogy a meccset az AC Milan nyeri, viszont nem jött be az, hogy mindkét együttes betalál majd a hálóba. Mint látható ez csak Olivier Giroud-nak sikerült. A Milan így tovább üldözi a Napolit, akik két nappal később magabiztosan verték a Bologna együttesét.

A kezdők:

AC Milan:

Tatarusanu – Calabria, Romagnoli, Tomori, Kalulu – Tonali, Kessié – Saelemaekers, Krunic, R. Leao – Giroud

Torino:

Milinkovic-Savic – Djidji, Bremer, Buongiorno – Singo, Lukic, Pobega, Aina – Linetty, Brekalo – Belotti

Ivan Juric mester talán hibázott, hogy Andrea Belottit jelölte a kezdőbe Antonio Sanabria helyett, a paraguayi ugyanis nagyon jól összeszokott a mögötte levőkkel, Praet, Linetty és Brekalo is forintos labdákat adott a csatárnak, aki egyébként a bizalmat gólokkal hálálta meg. Ez csak utólagos okoskodás, mindenesetre lehet benne valami.

A másik oldalon is volt csatárcsere, a múltkor gólt és öngólt vétő Zlatan Ibrahimovic helyett Olivier Giroud volt a pályán.

Sajnos (szigorúan a tipp szempontjából) a Torino egyáltalán nem tudott veszélyt jelenteni az AC Milan kapujára, de azért a piros-feketék sem vitték túlzásba. Mondjuk ők legalább akartak, csak a befejezéseik voltak gyatrák. De nem a 14. percben, amikor Sandro Tonali szögletet végezhetett el. A középpályás beívelésébe Rade Krunic csúsztatott bele, a hosszún érkezett Olivier Giroud és egy lépésről a hálóba passzolt.

Az eset után a rossoneri körbe lőtte a kaput, Rafael Leao egyik lövése azóta Föld körüli pályára állt, a Torino meg el sem jutott Tatarusanuig,

A második félidőre a széljárás megváltozott, a Torino dominált a meccsen, ehhez pedig a Milan asszisztált. Antonio Sanabria ekkor már a pályán volt, rögtön meg is dolgoztatta a hazaiak kapuőrét, nem sokon múlt az egyenlítés.

A meccs végére abszolút beszorult a Milan, a Torinonak volt egy kapufája, a legvégén pedig még a szögletre felhúzódó Vanja Milinkovic-Savic kapus is fejelhetett. Csak hát elrontotta, Simon Kjaer tisztázni tudott.

A vége 1-0, néha rossza játékkal is lehet meccset nyerni…

Összefoglalás

Nem lennék meglepődve, ha Pioli mester kicsit belenyúlna a csapatba, a Torino ellen azért láttunk hibákat, végeredményben Tatarusanu és a szerencse mentette meg a piros-feketéket egy hazai pontvesztéstől.

Theo Hernández kezdőként még nem tudta akkor vállalni a játékot, most viszont már ott lesz a csapatban, ahogy visszatérhet Brahim Diaz is, akit a Milan mestere különösen kedvel. Giroud a gólja ellenére kispadra kerülhet, Pioli próbálja rotálni a csatárait, hiszen egyikük sem mai gyerek, Ante Rebic meg sérült, szóval, ha valamelyikük még kidőlne, akkor a másikra szakadna minden. Igen, Rafael Leao is elboldogul ékként, de akkor meg a szélen őt kéne pótolni.

A Milan sérültjei egyébként: Junior Messias, Mike Maignan, Alessandro Florenzi, Fodé Ballo-Touré, Samu Castillejo, Ante Rebic.

A Románál továbbra is csak Chris Smallingra és Leonardo Spinazzolára nem számíthat Mou, a kezdőt illetően pedig semmiféle változtatás nem reális, ez a mostani az AS Roma legjobb kezdő tizenegye.

Egyik csapat sem hozta könnyedén a kötelezőt, a Roma viszont hazai pályán jó ideje veretlen, sem az EL-ben, sem a Serie A-ban nem találtak még legyőzőre otthon.

A forduló rangadóján öldöklő küzdelmet várunk, ahogy ez az egymás elleni mérkőzéseiken lenni szokott. 2012-ben fordult az elő, hogy valamelyik csapat kettővel nyerjen, akkor a Roma tudta ezt megtenni.

Magunk részéről most is egy szoros eredményre számítunk, ahol apróságok dönthetnek egyik, vagy másik csapat javára. Ha egyáltalán lesz döntés… Az elég valószínűnek tűnik, hogy mindkét védelem kapitulál, szerintünk a lehető legjobb tipp a BTTS lehet…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső