AS Roma – Fiorentina: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 21.
AS Roma
Teljesítmény:
N N V N D
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Augusztus 22. 20:45
Nézd élőben itt:
QuickWin
Fiorentina
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mára még két meccsel készültünk nektek. Egyet a francia, egyet pedig az olasz első osztályból. Utóbbival kezdünk, előbbivel zárunk. A nyitóforduló zárómeccsét néztük ki, vagyis az AS Roma – Fiorentina találkozót, José Mourinho első olasz bajnokiját a farkasok élén. Nem mondjuk, hogy az első tétmeccsét, a Roma ugyanis a hét közben már játszott egy nemzetközi kupameccset az Európa Konferencia-liga selejtezőjében. Törökországba látogattak a Trabzonsporhoz, és győztek 2-1-re végül.

Azt a Fiorentinát kellene megverni, akik a felkészülést veretlenül, nagyon magabiztosan hozták le, igaz, kemény ellenféllel nem nagyon találkoztak.

Viszont a violák értékeiket megtartották, sőt még erősíteni is tudtak, így egy igazán izgalmas találkozóra van kilátás. Ha hozzávesszük, hogy a Stadio Olimpicoban rendre jó meccset játszik ez a két csapat, akkor még jobban várjuk a vasárnap estét.

A Special One minden bizonnyal az utolsó esélyét kapta meg egy relatíve nagycsapat élén. Ha itt is elbukik, akkor pályafutásának valószínűleg befellegzett. Meglátjuk, mekkora harcos a sokat finomodó, ám még mindig rendkívül karakán portugál…

A csapatokról

Kitérünk csapataink felkészülésére, az érkezőkre és a távozókra, meg úgy mindenre, ami fontos lehet a tippünk szempontjából.

AS Roma

Már a tavalyi szezon vége előtt lehetett tudni, hogy Paulo Fonseca, a farkasok akkori vezetőedzője nem folytatja Rómában. Az utód is hamar meglett José Mourinho személyében, akit épp előtte távolítottak el a Tottenham kispadjáról. Ahogy már említettük, ez az utolsó esélye valamit villantani a Special One-nak. Nézzük, hogyan szabta át a keretet saját igényei szerint:

Végy egy jó kapust! – Tartja a régi mondás, Mou pedig hallgatott az öregekre, vett egyet. Rui Patricio éveken át szolgálta a Wolves együttesét, 11,5 millió euróért cserébe írt alá az olasz fővárosba. Két kölcsönben náluk játszó játékost is megszereztek végleg: Roger Ibanezt az Atalantától (9 millió), Bryan Reynoldsot pedig az FC Dallastól (6,75 millió).

Matías Vina a Palmeirasból csatlakozott, ő 23 éves, uruguayi – olasz kettős állampolgár és balbekként bevethető (13 millió), valamint két támadót is igazolt a csapat. A Chelsea-ből elvágyódó Tammy Abraham játékjogát ők szerezték meg (40 millió), valamint a Genoa üzbég sztárját, Eldor Shomurodovot is kivásárolták élő szerződéséből (17,5 millió).

Ez így elég ígéretesnek tűnik, jól kiköltekezte magát a Roma.

Játékoseladásból viszont alig jött vissza valamennyi, legtöbb játékosukat ingyen engedték el. Lelépett Edin Dzeko (Inter), Pedro (Lazio), Juan Jesus (Napoli) és Bruno Peres (Trabzonspor), míg Pau Lopezt és Cengiz Ündert kölcsönadták a Marseille-nek.

A Trabzon elleni Ekl meccsen egyébként Lorenzo Pellegrini és Eldor Shomurodov szerezték a vendégek góljait, érdekesség, hogy Bruno Peres gólpasszt adott volt csapatának. A gólt pedig egy másik Serie A-t megjárt játékos, Andreas Cornelius szerezte.

Tammy Abraham még nem mutatkozhatott be, ám remek hír a rómaiak – és minden futballt szerető ember – számára, hogy Nicoló Zaniolo újra pályán volt. Szegény srác, először az egyik térdében szakadt el a keresztszalag, majd hosszú rehabilitációt követően a válogatott meccsén a másikban. Remélhetőleg tud még olyan szinten futballozni, mint a sérülések előtt. Mi nagyon drukkolunk neki!

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.03.Serie A
fiorentina
1:2
roma
Serie A
2020.11.01.Serie A
roma
2:0
fiorentina
Serie A
2020.07.26.Serie A
roma
2:1
fiorentina
Serie A
2019.12.20.Serie A
fiorentina
1:4
roma
Serie A
2019.04.03.Serie A
roma
2:2
fiorentina
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Fiorentina

Balhéval indította a nyári szezont a Fiorentina. Kinevezték a Napoliból távozó Gennaro Gattusot vezetőedzőnek, ám az egykori fantasztikus középpályás két hétig bírta a violák kispadján, aztán ő és menedzsere összekülönböztek a vezetőséggel. A hírek szerint az átigazolási politikát tekintve nem találták a közös hangot. Így végül Vincenzo Italianoval állapodtak meg, a Speziát irányító szakember 2023-ig tartó szerződést írt alá.

A keretbe egyelőre olyan sokan nem érkeztek, inkább a távozóktól volt hangos az olasz sajtó. Alban Lafont, Germán Pezzella, Federico Ceccherini, David Hancko és Julián Illanes is csinos összegért távozott, míg Borja Valerot – meg még egy rakás játékost – ingyen engedtek el.

Érkezett viszont a Stuttgart argentin csatára, Nicolás Iván González, aki tavaly – sérüléséig – erőteljesen tolta a svábok szekerét, valamint a 23 éves brazil bekket, Igort igazolták még le a SPAL-tól.

A Fiorentina legnagyobb igazolása az lenne, ha Dusan Vlahovic a klubnál maradna. Eddig az akció sikeres volt, ám egy angol transzfer hatással lehet a szerb jövőjére. Amennyiben Harry Kane eligazol a Tottenhamből (el fog), akkor a Daniel Levy a Fiorentina támadóját nézte ki Kane utódjának.

Pénze lesz a csapatnak, nem két fillérért adják majd el a csatárt, de a bankjegyek nem tudnak gólt rúgni…

A felkészülést tehát hibátlanul hozta le az együttes, és már nekik is volt egy tétmeccsük az Olasz Kupában: 4-0-ra verték a Cosenzát, Vlahovic duplázott, valamint betalált González és Venuti is.

Összefoglalás

José Mourinho három játékosára nem számíthat: Chris Smallingra, Gonzalo Villarra, valamint Leonardo Spinazzolára, aki még az Európa-bajnokságon sérült meg súlyosan.

Tavaly inkább három védővel, két támadásban és védekezésben is aktív szélsővel játszottak, most az előszezon során látottak alapján visszaállnak négyvédős rendszerre. Ez abból a szempontból nem annyira jó, hogy így Karsdorp például eléggé kihasználatlan marad, ő a támadásépítésben nagyon hasznos volt tavaly, több gól és gólpassz is a nevéhez fűződik.

Viszont a középpálya pofásan néz ki: Cristante és Veretout középen, a támadó harmadban pedig lesz kiből válogatni.

Egyelőre Tammy Abraham kezdetésére nem számítanánk, a Trabzon elleni meccshez képest mi nem igazán várunk változást.

A Fiorentinánál kérdés, hogy Martínez Quarta vagy Igor lesz Nikola Milenkovic párja a védelem közepén. Biztosak lehetünk benne, hogy Dusan Vlahovic és Nicolás Iván González is egyszerre a pályán lesz, a 4-3-3-ban játszó violák csatársorában José Maria Callejón lehet a harmadik tag.

Nagy tervei vannak idén a Fiorentinának, végre feltornázni magukat a felsőházba. Gyenge szezonokon vannak túl, jelenleg is úgy gondoljuk, hogy 3-4 kiemelkedő focista játszik náluk, így mi a középmezőny közepére tennénk őket. Még lejjebb, ha Vlahovic eligazol.

A Romának koncentrálni kell a jövő heti visszavágóra, ám a bajnokságot is illene győzelemmel kezdeni hazai pályán. A találkozó kimenetelében nem vagyunk biztosak, ám a múlt meccsei, és a pályán levő játékosok miatt van egy „tuti” tippünk. Az, hogy mindkét csapat gólt szerez. Ezúttal megelégszünk ennyivel, a meccsen meg győzzön a jobb.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső