AS Roma – Inter: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 08.
AS Roma
Teljesítmény:
N N N V N
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Január 10. 12:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Inter
Teljesítmény:
V N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ó, egy olasz rangadó, nem is akármilyen. A tabella második és harmadik helyezettje került szembe egymással az olasz első osztályú bajnokság 16. fordulójában. Sűrűsödik elől a mezőny, immáron az AC Milan is elvesztette a veretlenségét (szerdán 3-1-es vereséget szenvedtek a Juventustól), de az első négy helyezett elég közel van egymáshoz.

Nagyon izgalmas tavaszra számítok, az Atalanta is úgy tűnik, hogy megtalálta önmagát, a Roma és a Milan is remekül teljesít, és az Andrea Pirlo irányította Juve is zárkózik.

Lesz itt izgalom, dögivel, annyi szent. És remélhetőleg a Roma – Inter találkozón is, amiről most szó lesz.

A Roma feltört, mint a talajvíz, most már zsinórban harmadik győzelmüket aratták a hétközi fordulóban, míg az Inter meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedett, ezzel pedig egy 11 mérkőzéses veretlenségi sorozatnak szakadt vége…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Crotone – AS Roma

A sereghajtó otthonában elvárható volt, hogy egy bajnoki címre törő csapat megszerezze a három pontot, és Paulo Fonseca együttese nem is okozott csalódást. A mérkőzést már az első félidőben eldöntötték, ugyanis Borja Mayoral duplájával és Henrikh Mkhitaryan tizenegyesével háromgólos előnyre tettek szert.

A spanyol támadó először a kilencedik percben talált be: Henrikh Mkhitaryan kapott jó labdát a baloldalon (gyönyörű volt a labdaátvétel), majd középre csavart, ahol az érkező Borja Mayoral két ember között a hálóba lőtt.

Akár egyenlíthetett is volna a Crotone, egy nem túl erős lövést ugyanis Lopez középre ütött ki, Smalling elaludt, így Simy elcsente tőle a labdát, de kirúgta a stadionból a bőrgolyót.

Következett a második gól, ami egészen biztosan a mérkőzés legszebbje volt, de megkockáztatom, hogy az egész fordulóban nem lőtt senki ennél nagyobb gólt. Simy vesztette el saját térfelén a labdát, Cristante Borja Mayoralhoz passzolt, aki tolt rajta egyet, majd irgalmatlanul kilőtte a bal felsőt. Ha volt a sarokban, akkor a spanyol biztosan megtisztította…

Mayoralnak a harmadik gólban is volt része, őt rúgták fel a tizenhatoson belül, az örmény Mkhitaryan pedig még magabiztosabbá tette a fővárosiak vezetését.

A második félidőben a Crotone próbált faragni a hátrányán és ez Golemics fejese után sikerült is, a védő Messias szögletét csúsztatta a hosszú sarokba.

Majdnem még nagyobb bajba kerültek a rómaiak, köszönhetően Gianluca Mancini figyelmetlenségének. A védő úgy adta haza a labdát, hogy nem nézett fel, Messias lecsapott rá, visszagurított Simyhez, akinek lövését Bruno Peres vágta ki a gólvonalról. A meccs után a fiatal olasz biztos meghívta egy sörre védőtársát.

Több lehetősége már nem maradt az újoncnak a zárkózásra, így a Roma 3-1-es sikert könyvelhetett el.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.19.Serie A
roma
2:2
inter
Serie A
2019.12.06.Serie A
inter
0:0
roma
Serie A
2019.04.20.Serie A
inter
1:1
roma
Serie A
2018.12.02.Serie A
roma
2:2
inter
Serie A
2018.01.21.Serie A
inter
1:1
roma
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sampdoria – Inter

Ahogy írtam, vereségbe futott bele Antonio Conte együttese, meglepetésre a Sampdoriát nem tudták legyőzni. Pedig gyakorlatilag az egész mérkőzést uralták, de egy kihagyott tizenegyes és két rövidzárlat megpecsételte a sorsukat.

Kezdjük a kihagyott tizivel: Egy vendég szöglet után Skriniar került helyzetbe, és lőtt kapu mellé, de Audero hiába készült a kirúgáshoz és mormolt el egy imát, amiért megúszta gól nélkül a szlovák védő lövését, a játékvezető fülére rászóltak, hogy vessen egy pillantást a lövést megelőző szitura. A bíró pedig tizenegyest ítélt, miután egy hazai védő kezét érte a labda.

A tizenegyeseket általában Romelu Lukaku szokta elvégezni, de ezúttal ő csak a cserepadon foglalt helyet, szóval a chilei Alexis Sánchez állt a labda mögé, és a jobb alsót választotta. Ahogy Audero is, kiütötte a labdát és még a kipattanónál is szerencséje volt, mert bár Ashley Young ért oda először, csak a kapufát találta el.

Kapufája volt a Sampnak is, Tonelli bólintott a felsőlécre nem sokkal később.

Őrült percek következtek (bár már az eddigiek is azok voltak), először a játékvezető tizenegyest ítélt Lautaro kezezése miatt a Sampnak, de aztán ezt szabadrúgásra módosította, mert a tizenhatoson kívül történt az eset, később viszont már nem úszták meg a büntetőt a vendégek, megint egy kezezés történt, de ez már sokkal egyértelműbb volt. Antonio Candreva, a volt Inter játékos állt a labda mögé, csak ő nem hibázott.

12 perccel később pedig Damsgaard elfutása után Keita Baldé kotorta be a másodikat, így a bajnoki cím egyik esélyese nagy bajba került.

Fordulás után persze mindent megtettek az egyenlítésért, a Sampdoria pedig foggal-körömmel védekezett. Végül egy gólt sikerült szerezni (13 kapuralövésből), ezt de Vrij szerezte fejjel.

A meccs hőse egyértelműen Audero volt, aki kivédett egy tizenegyest és számtalan bravúrt mutatott be.

Összefoglalás

Ezek a rangadók mindig felvillanyozzák az embert, és szerencsére minden fordulóra jut egy-egy kiemelkedő mérkőzés. Ebben a fordulóban ez az a mérkőzés. Legutóbbi öt meccsükön (!) egytől egyig döntetlen született, ezt most se vessük el!

Jó hír a hazaiak számára, hogy Spinazzola újra bevethető, de még így is rengeteg sérültjük van: Mirante, Pedro, Zaniolo, hogy csak a kulcsjátékosokat említsem.

Az Internél Pinamontin és Vecinon kívül nincs más hiányzó, Lukaku a Samp ellen még nem bírt volna 90 percet, most viszont már garantálom, hogy a kezdőbe nevezi őt Conte, ahogy Arturo Vidalnak is van esélye arra, hogy a kezdőbe kerüljön.

Szívem szerint a döntetlenre fogadnék most is, de túl kiszámíthatatlan ez a meccs.

Inkább gólokra tippelek most, mégpedig arra, hogy mindkét együttes szerez gólt. Az Interrel egyszer sem fordult elő, hogy ne lőtt volna legalább egy gólt, legyen szó bármelyik bajnokiról, valaki mindig betalált. A Románál is hasonló a szitu, náluk azért ez kétszer előfordult.

Hazai pályán játszanak, egy győzelemmel beérnék az Intert, tehát biztosan nem a döntetlenért mennek majd. Az Inter pedig megelőzheti a városi riválist, így róluk ugyanez mondható el. Gólokat várok tehát.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső