AS Roma – Manchester United: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 04.
AS Roma
Teljesítmény:
V V V D V
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Május 06. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Manchester United
Teljesítmény:
N D N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Durva belegondolni, hogy a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában is összejöhet az angol házidöntő. Lényegében ez esetben a britek kisajátítanák a két európai kupasorozatot. Már régóta tiszta, hogy a Premier League vált a legerősebb bajnoksággá, de ez eddig csak duma volt. Most már egyértelmű. Ha összejön ez a szituáció, ha nem.

Egy angol résztvevő – szerintünk – biztosan lesz a döntőben. Méghozzá a Manchester United. Ole Gunnar Solskjaer együttese a Roma elleni első mérkőzés első félidejében még nem nagyon találta a római lakat nyitját, de a másodikban… Mondjuk úgy, csináltak egy mesterkulcsot és vágtak hatot a farkasoknak.

Reménykedhet-e a Roma? Szerintem nem. Maximum a szép búcsúban. Egyszerűen elképzelhetetlennek tartom, hogy ennek a Manchesternek képesek lennének úgy négyet rúgni, hogy közben egyet sem kapnak.

De talán egy szűk hazai győzelem reális lehet. Ássuk bele magunkat az AS Roma – Manchester United meccsbe!

Mi történt az odavágón?

Ez már a második mérkőzés, érdemes feleleveníteni, hogy mi történt Angliában az előző héten!

Manchester United – AS Roma

Szögezzük le az elején: Ez egy minden szempontból hihetetlen meccs volt. Hihetetlenül szórakoztató (már, akinek), hihetetlenül szerencsétlen (már, akinek) és hihetetlenül gólgazdag. Ennek kárát a Roma látta, és talán tényleg nem túlzás, ha azt mondom: Eldőlt a továbbjutás. Vagy ha nem is dőlt el, de innen hihetetlen fordításra lenne szükség. Az első meccset látva… Nem fog menni.

Eseménydús első tíz percet láttunk: Öt perc után Jordan Veretout cserét kért, kilenc után Bruno Fernándes gólt ünnepelt. A portugál Edinson Cavanival kényszerítőzött, a védők lemaradtak, Fernándes pedig elegánsan emelte át a kapujából kifutó Pau Torrest.

Nem hagyott alább a lendület, a 15. percben jött az egyenlítés. Egy beadásba dobta bele magát Paul Pogba, a labda a kezéről hagyta el a pályát, jöhetett a tizenegyes, amit Lorenzo Pellegrini nagyon simán lőtt be.

Az olaszok pechsorozatának nem volt vége: 28 perc elteltével Pau Lopez is cserét kért, a félidő végén pedig Spinazzolát kellett lecserélni.

A kettő között meg jött egy újabb Roma gól, némi meglepetésre, hiszen nem sokszor jutottak el De Gea kapujáig. Amikor eljutottak, abból gól lett.

Most nem Pellegrini, hanem Edin Dzeko lőtt a hálóba, közelről, egy szép akció végén. És egy kis szerencsére is szüksége volt a bosnyáknak.

Jött a félidő, és a térfélcsere után feje tetejére állt az egész mérkőzés. Konkrétan a MU kivégzőosztagot játszott és még ötöt berámolt a Romának.

Cavani a félidő elején egyenlített, majd egy óra elteltével már sajátjai vezetését hozta el. A 70. percben már 4-2 volt az állás, megint Bruno Fernándes volt a gólszerző, és a teljesen szétesett olaszokat még Paul Pogba és Mason Greenwood is megszórta.

Mennyből a pokolba, mindössze negyvenöt perc alatt. Vagy fordítva, nézőpont kérdése…

Paulo Fonseca azzal nyugtathatja magát, hogy a visszavágón nincs vesztenivalójuk.

Előző meccs eredménye
2021.04.29.Európa Liga
man united
6:2
roma
Európa Liga
2014.07.26.ICC
roma
2:3
man united
ICC
2008.04.09.Bajnokok Ligája
man united
1:0
roma
Bajnokok Ligája
2008.04.01.Bajnokok Ligája
roma
0:2
man united
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

Nos, itt kellene megemlékeznünk a Manchester United – Liverpool bajnoki találkozóról, de az nem fog menni. A meccset ugyanis elhalasztották az angol iparvárosban kitört „forradalom” miatt. A MU szurkolóinak most lett elege a csapat tulajdonosaiból, a Glazer család távozását követelve megszállták az Old Traffordot. Bajuk volt a szurkolóknak a Szuperliga indulással is, szóval minden adott volt egy jó kis balhéhoz. Az FA tisztségviselői végül úgy döntöttek, veszélyes megtartani a találkozót, és így inkább a halasztás mellett döntöttek. Így a Manchester Citynek esélye sem lett bajnoknak lenni, ahhoz ugyanis Rashfordéknak ki kellett volna kapniuk…

Az AS Roma meccsét lejátszották, bár a szurkolók azt kívánhatták, inkább ne tették volna. Genovába, a Sampdoriához látogattak és szenvedtek 2-0-s vereséget. Edin Dzeko igazán pocsék napot fogott ki: Előbb rúgott egy lesgólt, majd elvettek még egy római találatot, mert ő lesen volt – Borja Mayoral volt amúgy a gólszerző -, végül kihagyott egy tizenegyest.

Eléggé leszakadt a csapat, és már a hetedik helyük is veszélyben van, mert a Sassuolo nagyon összeszedte magát a hajrára. Simán előfordulhat, hogy onnan is végül lecsúsznak.

Összefoglalás

Bolond lenne Solskjaer, ha bármit is változtatna a múltkori kezdőjén. Igaz, nehezen lendültek bele a srácok, de aztán nagyon meggyőzően teljesítettek. Viszont gondolni kell még a szezon hátralévő részére, és talán van akkora az előny, hogy Eric Baillyt kicsit megpróbálják visszaszoktatni a sérülése után. Azt jelentené ez, hogy Lindelöf vagy Maguire a padon kezd. Shaw helyett Telles elképzelhető még, szerintem Donny van de Beek is megkapja a lehetőséget, ahogy Mason Greenwood is a kezdőben kaphat helyet.

A Románál sokkal nagyobb problémák adódtak. Pau Lopezt egész szezonra elvesztették, a helyére beálló Mirante nem volt túl magabiztos, hibázott is, hétvégén pedig Daniel Fuzato védte a farkasok kapuját, és ő is összehozott egy gólt az ellenfélnek.

De Pau Lopez csak a jéghegy csúcsa: Jordan Veretout sem valószínű, hogy játszhat, így könnyen lehet, hogy Bryan Cristanténak kell fellépnie a középpályára. Spinazzola is kérdéses, Pedro és El Shaarawy pedig biztosan nem játszhat.

Azt hiszem, a döntőbe jutás nem forog veszélyben. Nagyon hasonlít ez a párharc a Real Sociedad elleni meccsre, ott baszkföldön 4-0-ra nyertek Cavaniék, a visszavágón lightos focival csináltak egy 0-0-t.

Ó, és még egy utolsó gondolat: Paulo Fonseca a nyáron távozik, a helyét pedig José Mourinho foglalja majd el. Biztosan nagyon motivált lesz a tréner a szezon hátralévő részében…

Nem fog belemenni felesleges párharcokba a MU, tartani próbálja az eredményt, aztán a Romának vagy összejön egy gól, vagy nem. Én ezúttal 2,5 gól alatti eredményre tippelek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső