AS Roma – Napoli: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 22.
AS Roma
Teljesítmény:
V V N N V
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Október 24. 18:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Napoli
Teljesítmény:
N N N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Olaszország a következő állomás, itt két nagy rangadót is játszanak majd vasárnap este. Az egyik az AS Roma – Napoli találkozó lesz, a másik pedig az Inter – Juventus. Előbbivel kezdünk.

A Serie A jelenlegi idényét hibátlan mérleggel Luciano Spalletti együttese vezeti, akik egy kis botlástól eltekintve az Európa-ligában is szépen menetelnek, tegnap este például a Legia Varsó együttesét győzték le 3-0-ra. Az ember azt gondolná, hogy sima mérkőzés volt, de a lengyelek nehezen adták magukat, a három gól a találkozó hajrájában esett.

Az AS Roma az Európa Konferencia-ligában szerepel, és az ember azt gondolná, hogy José Mourinho együttese kicsit jobb csapat annál, minthogy ebben a ligában vegyen részt. Hát, tegnap este megmutatták, hogy ez nem feltétlenül van így. Egyelőre a mérkőzést nem láttam, így csak a végeredményt közölném veletek. A Bajnokok Ligája első selejtező körében kiesett Bodö/Glimt 6-1-re verte a farkasokat. Igen, jól látod, annyi lett az eredmény. Nem elírás, nem a monitorod romlott el…

Ezek után nagy kérdés, hogy vasárnap este mi lesz… Persze Mourinhonak abban igaza van, hogy rengeteg játékosát pihentette, de egy ilyen zakó soha nem jön jól egy csapatnak sem. Hamarosan megpróbáljuk kideríteni, mi várható vasárnap este.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Juventus – AS Roma: 1-0

G.: Kean

Ezen találkozóra két tippel készültünk. Az egyikben a Juventus győzelmét sejtettük, a másikban pedig azt, hogy a Juventus és az AS Roma is kapuba talál. A hazaiak ezt a célt teljesítették, az AS Roma viszont nem. Pedig az esély meglett volna rá, hiszen a farkasok büntetőt rúghattak. Csak hát nem ment be.

A kezdők:

Juventus:

Szczesny – Danilo, Bonucci, Chiellini, De Sciglio – Cuadrado, Locatelli, Bentancur, Bernardeschi – Chiesa, Kean

AS Roma:

R. Patricio – Karsdorp, Mancini, Ibanez, Vina – Cristante, Veretout – Zaniolo, L. Pellegrini, Mkhitaryan – Abraham

Jó formában várta a mérkőzést tehát a hazai csapat, de az első lehetőség nem előttük adódott. A 6. percben Lorenzo Pellegrini szabadrúgását a hosszú sarkon álló Gianluca Mancini fejelhette kapura. A rövidbe tartó labdát Wojciech Szczesny ütötte ki, a kipattanót pedig egy Roma játékos ollózva még kapura húzta, de az méterekkel szállt fölé.

A 16. percben villant a Juventus, ez a gól pedig egy elképesztően fontos találatnak bizonyult végül. Szerzője Moise Kean volt, aki tavaly még a PSG-ben futballozott, egyébként pedig az Everton játékosa. Az olasz válogatott tagjának sok köze a gólhoz nem volt, De Sciglio beadására ő és Rodrigo Bentancur ugrottak, utóbbi fejelte Kean fejére a labdát – nem szándékosan -, ami aztán a kapuba pattant. Rui Patricionak talán illett volna hárítani, de megértjük, hogy a szituációtól egy kicsit megzavarodott.

Tíz perccel a Juve gólja után újabb csapás érte a farkasokat, le kellett cserélni Nicoló Zaniolot, helyére a fáraó, vagyis Stephen El Shaarawy állt.

A lefújás előtt pedig egyenlíthettek volna a vendégek, Lorenzo Pellegrini ugyanis kiharcolt egy tizenegyest. Tammy Abrahamat szerelték le a tizenhatoson belül, épp lövés előtt, de a labda oda került Pellegrini elé, aki átpörgette a labdát Szczesny fölött, majd átesett a lengyelen. A büntetőt Jordan Veretout végezte el, Szczesny pedig javította hibáját, a nem túl jól helyezett labdát oldalra ütötte.

A második félidő szintén remekül sikerült, mármint helyzetek terén. Federico Bernardeschi ollózását még most is ismételnék a tévék, ha bement volna, szerencsétlenségére a labda pont oda ment, ahol Rui Patricio is állt. A portugál így sem tudta fogni a labdát, a kipattanót Moise Kean 4 méterről bombázta kapu fölé.

A támadó középpályás aztán újra megpróbálkozott gólt szerezni, ezúttal jó 23 méterről csavart a bal alsó irányába, centikkel tévedett ezúttal.

Ébredezett a Roma, és a hátralévő időben lényegi helyzete már csak nekik volt. Először Jordan Veretout tekert mellé, majd Matias Vina szép szóló után lőtt fölé – mert ott termett egy hazai láb és blokkolt -, végül pedig Leonardo Bonuccira volt szükség egy távoli kísérletnél, a rutinos védő mentett szögletre.

Nagyon fontos győzelmet arattak a hazaiak, talán a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.21.Serie A
roma
0:2
napoli
Serie A
2020.11.29.Serie A
napoli
4:0
roma
Serie A
2020.07.05.Serie A
napoli
2:1
roma
Serie A
2019.11.02.Serie A
roma
2:1
napoli
Serie A
2019.03.31.Serie A
roma
1:4
napoli
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Napoli – Torino: 1-0

G.: Osimhen

Ezt a Torinot már komolyabban kell venni, mint a tavalyit – vagy az azelőttit -, erről megbizonyosodhatott most a Napoli is. A Diego Armando Maradona Stadionban lejátszott mérkőzést végül győzelemmel zárták a dél-olaszok, akik akár több góllal is nyerhettek volna. Volt itt kihagyott tizenegyes, meg nem adott gól. Meg egy meglepően (?) jó Torino, akik egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet.

A kezdők:

Napoli:

Ospina – Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, M. Rui – F. Ruiz, Z. Anguissa, Zielinski – Politano, Osimhen, Insigne

Torino:

Milinkovic-Savic – Djidji, Bremer, Rodriguez – Singo, Lukic, Mandragora, Aina – Brekalo, Linetty – Sanabria

A Nápoly eddig nem hibázott, és erre a meccsre is úgy jöttek ki, hogy nyerni szeretnének, ez már az első félidőben látszott. Szurkolóik lassan megnyugodhatnak – ha még lenne kétség -, Victor Osimhen kezdi megszolgálni az árát, a nigériai nagyon hajt minden egyes mérkőzésen, gólokat szerez, most is róla szólt az első félidő. Először a mérkőzés elején, egy felvágott labdára indult el teljesen egyedül. Megtartotta, és kapura is tudott fordulni, majd távolró rá is bombázott. Nem sokat tévedett, szép jelenet volt. A nigériai később fejjel is veszélyeztetett, abból sem lett semmi végül.

A 27. percben aztán – ahogy fentebb említettem – büntetőt kapott a hazai csapat. Egy trükkös szabadrúgásnál Di Lorenzot vágták fel a tizenhatoson belül, azonban Lorenzo Insigne rendkívül gyengén végezte el a tizit. Laposan gurított, nem helyezte jól, Milinkovic-Savic meg is fogta a játékszert.

A második félidő 57. percében a tizenegyest kiharcoló Giovanni Di Lorenzo fejjel talált a hálóba, kifutott a közönség elé ünnepeltetni magát, de az öröm korainak bizonyult, lesen volt ugyanis a jobbhátvéd.

A meg nem adott gól után Hirving Lozano még rúgott egy kapufát, majd Josip Brekalo percei következtek, a horvát támadó középpályás előbb ziccert hibázott, majd egy jó Singo beadást vágott az égbe.

A találkozó egyetlen gólja a hajrában született, szerzője pedig a már általam is emlegetett Victor Osimhen volt. Nem volt szép gól, szerencse is kellett hozzá, a nigériai egy blokkolt felszabadítási kísérletet bólintott Milinkovic-Savic kapujába.

Ennyi, de ez is három pontot ér, mindent egybevetve igazságtalan lett volna, ha nem a hazaiak nyerik a mérkőzést.

Összefoglalás

A csúnya hatos után igazán jó lenne felmutatni valamit a Romának, de pont a Napoli ellen? Meglátjuk, sok esélyt nem látunk rá, hiszen az elmúlt öt meccsükből négyet a Napoli nyert, kétszer is sikerült az Olimpicoból elhozni mind a három pontot.

A hírek szerint Nicoló Zaniolo sérülése nem komoly, így a szélső játszhat, nem lehet ott viszont Leonardo Spinazzola és Chris Smalling. Vina bejátszotta magát a kezdőbe, középen pedig Ibanez és Mancini próbálja meg megakadályozni a gólszerzésben a vendégeket.

A Juventus elleni kezdőre lehet számítani, bár José Mourinho esélyt adhat az üzbég Eldor Shomurodovnak, Tammy Abrahamnek nagyon nem ment a Juve ellen.

Borja Mayoral nagyon partvonalon kívülre került, pedig tavaly Edin Dzekoval nagyon jól ment nekik a játék…

A Napolinál Adam Ounas és Kevin Malcuit biztosan kimarad, Piotr Zielinski pedig kisebb sérülést szedett össze, így a Fabián Ruiz – Zambo Anguissa – Eljif Elmas hármas kezdhet. Más változás a kezdőben nem várható.

Victor Osimhen mostanában nagyot megy, a nigériai játékos nyerőembernek bizonyult a Torino ellen, de összességében is félelmetes a mérlege: 10 meccsen 9 gól.

Ő lehet a kulcsa a Napoli kilencedik győzelmének. Olyan meccsre számítunk, ahol a Roma végig partiban lesz, de győzni nem fognak tudni. A múltban sok gólt szereztek egymás ellen, így az over 2,5 mellett a vendégek győzelmére tesszük a pénzünk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső