AS Roma – Sahtar Doneck: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 09.
AS Roma
Teljesítmény:
N N V N D
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Március 11. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Sahtar Doneck
Teljesítmény:
N V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Újabb Európa Liga meccsel folytatjuk, ezúttal az AS Roma – Sahtar Doneck találkozóval. Izgalmas kis párharcnak nézünk elébe, a brazilokkal felturbózott ukrán egyesület úgy került ide, hogy a Bajnokok Ligájában sikerült megelőznie az Inter együttesét, így a harmadik helyen végeztek, és folytathatták a menetelést egy ligával odébb. Itt aztán egy gyenge színvonalú dupla mérkőzésen a Maccabi Tel Aviv csapatát ejtették ki, és voilá: Már itt is vannak.

Paulo Fonseca együttese pedig a vezetőedző hazájába látogatott, és a Braga együttesével mérkőzött meg. Már az odavágón nagy előnyre tettek szert, amit a visszavágón nem csak, hogy megtartottak, de tovább is tudtak növelni.

A párharc esélyese a Roma – természetesen -, de nem eszik olyan forrón a kását, az ukránok tavaly is az EL elődöntőjéig jutottak, szóval nem szabad a rómaiaknak elbízni magukat.

Mi történt az előző körben?

Újra átvesszük, hogy a két csapat hogyan szuperált az előző körben az Európa Ligában.

AS Roma – Braga

Sokáig nem kellett várni a meccs első góljára, az ötödik percben Spinazzola baloldali elfutását és beadását követően a kapitány, a bosnyák Edin Dzeko pöccintette a kapuba a labdát. A Roma egyébként a mérkőzésen két olyan gólt is szerzett, amit a játékvezető nem adott meg, de az előnye így is megnyugtató volt a visszavágó előtt.

A farkasok egyébként végig irányították a mérkőzést, és bár a Braga néhányszor eljutott Pau kapujához, ott a kreativitás megszűnt, így vagy a védők szabadítottak fel, vagy a spanyol hálóőr hárított.

A fordulás után ugyanez volt a helyzet: A Roma többet támadott, és ha kapuba találtak, nem adták meg. Az első félidőben így járt Pedro, a másodikban pedig Mkhitaryan.

Végül a másik spanyol légiós, Borja Mayoral góljával alakult ki a végeredmény, Jordan Veretout passzát lőtte kapuba a Real Madrid kölcsönjátékosa.

A visszavágó is elég simára sikeredett római szemszögből. Edin Dzeko nyitotta meg most is a gólok sorát, a 24. percben egy szerencsés góllal. Stephan El Shaarawy csavarása már gólt érdemelt volna, de ott még a kapufáról kijött a labda. Egyenesen a bosnyák elé, ő meg túl rutinos ahhoz, hogy egy ekkora ziccert kihagyjon.

Bár további helyzetek is akadtak, a hálók egyszer sem rezdültek meg, mi pedig egy nagyot ugrunk az időben, egészen a második félidő 70. percéig, amikor Carles Pérez buktatása miatt tizenegyeshez jut a Roma.

Lorenzo Pellegrini állt a labda mögé, és az általam csak bakkecske módon elvégzett büntetője a jobb kapufa mellett suhant el. Ha nem ment volna mellé, akkor valószínűleg Sa tiago védett volna.

Az utolsó negyedórában még további három gólt láthattunk, előbb a tizit kiharcoló Carles Pérez talált be (Pellegrini passzából), majd Cristante vétett öngólt (mikor legutóbb ilyen történt a Bologna ellen, akkor a védőt eltiltották istenkáromlás miatt… Nem vicc…), végül ugyanaz zárta a gólok sorát, aki az első meccsen is: Borja Mayoral.

Előző 5 meccs eredménye
2018.03.13.Bajnokok Ligája
roma
1:0
sahtar doneck
Bajnokok Ligája
2018.02.21.Bajnokok Ligája
sahtar doneck
2:1
roma
Bajnokok Ligája
2011.03.08.Bajnokok Ligája
sahtar doneck
3:0
roma
Bajnokok Ligája
2011.02.16.Bajnokok Ligája
roma
2:3
sahtar doneck
Bajnokok Ligája
2006.11.22.Bajnokok Ligája
sahtar doneck
1:0
roma
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sahtar Doneck – Maccabi Tel Aviv

Az ukránok tehát a BL-ből érkeztek és elsőként az izraeli Maccabi került az útjukba. Kettős győzelemmel sikerült túljutniuk rajtuk, először idegenben nyertek 2-0-ra, majd hazai pályán egy góllal bizonyultak jobbnak.

A kulcs az első találkozó volt, ahol ismét braziljai repítették az együttest. A középpályás Alan Patrick az első félidő közepén talált be egy szép akció végén, majd a Solomon helyére beálló Tete alakította ki a végeredményt a 93. percben. Nem mondom, hogy nem volt helyzete a hazaiaknak, mert Trubinnak volt dolga, de hibátlanul hozta le a találkozót.

A kényelmes előny tudatában sem kényelmesedtek el Luis Castro fiai, de a Maccabi is nagyobb erőket mozgósított. Mindkét együttes előtt adódott nagy gólszerzési lehetőség, amit rendre elpuskáztak (a Maccabi egy támadáson belül találta el a felsőlécet és a baloldali kapufát is), végül egy tizenegyes döntött, amit a brazíliai születésű, de már ukrán állampolgár Junior Moraes lőtt be simán.

A két meccs alapján abszolút megérdemelték a továbbjutást a donyeckiek.

Összefoglalás

Az elmúlt két EL mérkőzésen Edin Dzeko rúgta az első gólt, erre most biztosan nem fog sor kerülni, a veterán csapatkapitány ugyanis sérült. A helyére minden bizonnyal Borja Mayoral fog bekerülni.

Nem csak Dzeko nem játszhat, a stabil kezdőjátékosok közül a belga Veretout is hiányzik, meg még másik öt játékos (Calafiori, Ibanez, Santon, Kumbulla és Zaniolo). Henrikh Mkhitaryan viszont felépült, de kérdés, hogy egyből kezdőbe nevezi-e őt Paulo Fonseca. Bizonyára játszani szeretne a támadó középpályás, hiszen 2010-től 2013-ig a mostani ellenfelet erősítette.

Az ukránoknál Dentinho épült fel, a kérdés ugyanaz, mint az örmény esetében: Kész van-e arra, hogy egyből kezdőként lépjen pályára?

Két olyan együttesről beszélünk, akik alapból a támadó futball hívei, azonban most mégsem gondolnám, hogy sokgólos meccset látunk majd. Nem vitte túlzásba eddig sem a Sahtar, de a Roma elleni első felvonásnál butaság lenne ész nélkül támadni.

A Roma megfelelő kvalitású játékosokkal rendelkezik, hogy maguk alá gyűrjék az ukránokat, és minden bizonnyal szeretnének megnyugtató előnyt szerezni a visszavágóra. Pláne azért, mert hazai pályán a Sahtar elképesztően erős.

Az egyik tippem az volna, hogy nem lesz sok gól, míg a másik a hazai győzelem. Elégnek érzem a Romát a győzelemhez, még úgy is, hogy Veretout és Dzeko személyében két alapembert kell nélkülözniük.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső