AS Roma – Sampdoria: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 01.
AS Roma
Teljesítmény:
N V N N V
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Január 03. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Sampdoria
Teljesítmény:
V N N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Végre az olasz futball is visszatér, ma pedig két Serie A tippel készültem nektek, elsőként az AS Roma – Sampdoria meccsel. Furcsa ránézni a tabellára, mert nem látjuk az első helyen, de még a dobogón sem a Juventust, a Lazio sem olyan, mint tavaly, az Atalantánál is vannak problémák, de a farkasok pazarul állnak, a dobogó legalsó fokát foglalják el.

A Sampdoria masszív középcsapat, semmi különös, Claudio Ranieri egy stabil csapatot hozott össze.

Mondanom sem kell, ki a meccs esélyese, pláne, hogy a Roma hogy szerepel hazai pályán: Szinte hiba nélkül, az Olimpico még nem látott vereséget idén, a Roma öt győzelmet és két döntetlent ért el.

Vágjunk is bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

AS Roma – Cagliari

Idézzük fel, mi történt legutóbb, karácsony előtt egy nappal fogadta a Cagliarit Fonseca együttese és a vártnál nehezebben sikerült csak begyűjteni a három pontot. Legalábbis a végeredmény erről tanúskodik, de ha megnézzük a mérkőzés góljainak alakulását, akkor azért kicsit más képet kapunk. Jordan Veretout góljával a hazaiak szerezték meg a vezetést, a 11. percben Karsdorp jobboldali beadása megpattant, de pont így lett jó a franciának, akinek lövését nem tudta hárítani Cragno.

A fővárosiak nagyon aktívak voltak az első félidőben, adtak munkát bőven Cragnonak, és könnyedén eldönthették volna a meccset, nem szólhattak volna egy szót sem a vendégek, ha 3-0-val vonulnak szünetre.

Helyette maradt az 1-0, mérkőzés 59. pedig a semmiből egyenlített a Cagliari, Joao Pedro lőtt 16 méterről a kapuba. Sőt, Simeone révén egy kapufáig is eljutottak.

A Roma összeszedte magát, kapcsoltak és újból gólt szereztek: Karsdorp kvázi második gólpasszát adta, Edin Dzeko pedig a 71. percben közelről újra vezetéshez juttatta a hazaiakat.

Hat perccel később pedig már kettő volt közte, két védő hozta össze a Roma harmadik gólját: Egy szöglet után Chris Smalling fejelt középre, Gianluca Mancini pedig három lépésről rásegített a labdára.

A mérkőzés legvégén Joao Pedro megszerezte második gólját, de ez már csak a szépségtapasz volt, egyenlíteni nem sikerült.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.24.Serie A
roma
2:1
sampdoria
Serie A
2019.10.20.Serie A
sampdoria
0:0
roma
Serie A
2019.04.06.Serie A
sampdoria
0:1
roma
Serie A
2018.11.11.Serie A
roma
4:1
sampdoria
Serie A
2018.01.28.Serie A
roma
0:1
sampdoria
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sampdoria – Sassuolo

Ugyanilyen arányban végőzödött ez a meccs, csak itt a Samp volt a vesztes fél. Nagyjából a forgatókönyv is úgy alakult, mint a Roma meccsén.

Nagyon korán, már a második percben vezetést szereztek a vendégek: Egy indítást fülelt le Boga, aki Caputohoz passzolt, onnan Traoré elé került a labda, aki laposan a kapuba lőtt. Az első félidőben még Berardi próbálkozott távolról, amit Audero védett, aztán a csapatok szünetre vonultak.

A fordulást követően a Sassuolo több hibát is elkövetett, mire Fabio Quagliarella elé került a labda, aki fordulásból a kapuba lőtt. Hiába reklamáltak lest a vendégek, a leghangosabb persze most is az volt, aki beragadt.

Egy rettenetesen peches góllal aztán újra a vendégek szereztek vezetést: Berardi ziccerét még védte Audero, de Colley lábáról Caputo elé pattant, ő meg kihasználta a váratlan lehetőséget.

Két perc múlva ismét lecsaptak a vendégek, sok próbálkozás után végre Berardinak is összejött a gól, megint egy védelmi hibát sikerült kihasználni. Hiába védett remekül Audero, a társak folyamatosan kiszolgáltatott helyzetbe hozták.

A meccs utolsó tíz percére is jutott esemény, előbb szépített Keita, majd a hosszabbításban ki is állíttatta magát.

A vége 2-3, a Sassuolo a Sampdoria védőinek szerencsétlenkedése miatt tudott nyerni.

Összefoglalás

Kezdjük a sérültekkel: A hazaiaknál négy hiányzó van, Nicolo Zaniolot még hosszú időn keresztül nem láthatjuk a pályán, mellette Spinazzola és Mirante nem léphet pályára, a legújabb hiányzó pedig Pedro, akit Bruno Peres helyettesíthet.

A másik oldalon az eltiltott Keita Baldé mellett Ferrari, Gabbiadini és Bartosz Bereszynszki ne, léphet pályára.

A Roma nagyon jól játszott a Cagliari ellen, habár a két kapott gól kicsit aggodalomra adhat okot, de tény, hogy a farkasok most jó formában vannak, pláne hazai pályán, erről már meséltem. A Stadio Olimpicoban még nem szenvedtek vereséget.

Claudio Ranieri együttese idegenben nem rossz, három győzelem és három vereség mellett egy döntetlent szereztek. 2018-ban sikerült itt nyerni a Sampnak, de akkor azért a Roma sem ilyen minőségű futballt játszott és nem ilyen játékosok alkották a keretét.

Erősen kétlem, hogy a Sampnak lenne itt esélye, habár a védelmen még van mit csiszolni. Előfordulhat, hogy betalálnak majd Pau Lopeznek, aki minden bizonnyal helyettesíteni fogja majd Mirantét, de hogy a farkasok is betalálnak, az tuti.

Emiatt az egyik tippem az volna, hogy mindkét együttes betalál, a másik pedig természetesen az, hogy az AS Roma otthon tartja majd a három pontot. Erre jobb esély mutatkozik véleményem szerint, mert bár Pedro nincs, de Dzekoban és Mkhytarianban mindig ott a potenciál. Szóval, inkább most a hazaiak mellett teszem le a voksom.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső