Aston Villa – Arsenal: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 04.
Aston Villa
Teljesítmény:
V N V N V
  • Villa Park
  • Február 06. 13:30
Nézd élőben itt:
QuickWin
Arsenal
Teljesítmény:
V D N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az ágyúsok lassan tényleg az én kriptonitommá válnak, de a Wolves elleni csatát megnyerhették volna, ha… A fociban nincs „ha”, de azért majd kifejtem, minek köszönhetően veszítettek Fabio Silváék ellen. Ellenfelük, az Aston Villa is vereséget szenvedett, a remek formába kerülő West Ham ellen játszottak, és kaptak ki a Villa Parkban 3-1-re.

Nem mondom, hogy meglepő eredmény, hiszen Soucekék valóban rendkívüli módon összekapták magukat, elég csak ránézni a tabellára, jelenleg Európa Ligát érő helyen állnak, ami óriási szó a tavalyi teljesítményük tükrében.

De ne velük foglalkozzunk, hanem a szombat kora délután rendezendő Aston Villa – Arsenal mérkőzéssel!

A tabella kilencedik és tízedik helyén álló együttesek néznek farkasszemet egymással, amennyiben Mikel Artetáék nyerni tudnak, úgy megelőzik Dean Smith csapatát. Tegyük hozzá, hogy a Villa két mérkőzéssel kevesebbet játszott, ez egy picit más megvilágításba helyezi a tabellát.

Szimpatikus gárdák meccse lesz ez, kezdjünk neki!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Aston Villa – West Ham

Nem hozott gólt az első félidő, de az látszott, hogy a West Ham jobban akarja a sikert. Tíz alkalommal próbálták bevenni Emiliano Martinez kapuját csak az első negyvenöt percben, ekkor azonban még nem jártak sikerrel. A Villa eközben nem nyújtotta tudása legjavát, erőtlenek voltak elől, és kénytelen voltak nagyobb energiát belerakni a védekezésbe, mert a Jesse Lingarddal felálló vendégek mentek előre, mint a meszes. Tegyük hozzá, hogy mindezektől függetlenül Ollie Watkins kétszer is veszélyeztetni tudott, de sem fejjel, sem lábbal nem célzott elég pontosan.

Amilyen – gólok szempontjából – sikertelen volt az első félidő, annyira sikeres lett a folytatás.

Négy gólt is láthattunk 1-3-as elosztásban. Abszolút megérdemelték a vendégek, de két góljuk is Martinez kapus lelkén szárad, aki eddig inkább a hatalmas bravúrjairól és a megbízható teljesítményéről volt híres.

Tomas Soucek góljáról nem tehetett az argentin, a cseh középpályástól indult az akció, rövid passzolgatás végén Benrahma labdáját követően a hosszú sarkot laposan lőtte ki Soucek, akinek ez már a nyolcadik bajnoki gólja volt. Ezzel olyan csatárokat (!) előz meg a góllövőlistán, mint Raheem Sterling, Sadio Mané vagy Danny Ings.

Öt perccel később már 0-2 volt az állás, Michail Antonio ívelt keresztbe, Jesse Lingard mellel átvette a labdát, majd lőtt, Emi Martinez pedig… Hát, bevédte az angol játékos lövését.

A meccs hajrájában Ollie Watkins visszahozta a reményeket, a 81. percben szépített, de végül nem lett meg az egyenlítés, mert Lingard ismét lecsapott. A gólja kísértetiesen hasonlított az első találatához, ebben is benne volt Martinez.

Megérdemelt siker, a West Ham tartja a lépést a nagyokkal, az Aston Villa pedig egy pozícióval hátrébb csúszott.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.08.Premier League
arsenal
0:3
aston villa
Premier League
2020.07.21.Premier League
aston villa
1:0
arsenal
Premier League
2019.09.22.Premier League
arsenal
3:2
aston villa
Premier League
2016.05.15.Premier League
arsenal
4:0
aston villa
Premier League
2015.12.13.Premier League
aston villa
0:2
arsenal
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wolves – Arsenal

Jól kezdtek az ágyúsok, majd a félidő végére minden tönkrement, így hiába állt jól a tippünk (miszerint az Arsenal nyeri a meccset), David Luiz tett róla, hogy végül elégedetlenül álljunk fel a TV elől.

Már 36 másodperccel a kezdés után vezetést szerezhettek volna a vendégek, Bukayo Saka lőtt hatalmas kapufát, majd a kilencedik percben már jobban célzott, de lesen tartózkodott, maradt a 0-0.

Aztán a 32. perc megtörte a jeget, Nicolas Pépé két embert is befűzött a balszélen, csavarása a hosszú sarokban kötött ki, Rui Patricio földbe gyökerezett lábakkal nézte, ahogy a francia gólt szerez.

A félidő lefújása előtt jött a mérkőzést befolyásoló döntés, Willian Josét ugratták ki, a büntetőterületen belül David Luiz rálépett honfitársa lábára, jöhetett egy tizenegyes, valamint a vétkest leküldték a pályáról.

Rubén Nevest bár elengedték gyermeke születése miatt, mégis pályára lépett, és ha már ott volt, be is varrta a büntetőt.

A félidőre tehát megfogyatkoztak az ágyúsok, innentől más céljuk nem lehetett, mint legalább a döntetlent kiharcolni.

Nem sikerült, mert egy másik portugál, Joao Moutinho akkora gólt ragasztott Bernd Leno kapujába, hogy talán még az ágyúsok szurkolói is megtapsolták.

A találkozó végén még egy embert, a kapust is elveszített Arteta, ugyanis Leno a tizenhatoson kívül kézzel kapott a labdába, ezzel egy lehetséges gólhelyzetet hiúsított meg, így neki is maradt még meleg víz…

Szörnyű sorozatot szakított meg a Wolves, ami nem biztos, hogy összejött volna, ha nincs Luiz kiállítása.

Összefoglalás

Az élet a legnagyobb rendező, ez ismét bebizonyosodott. A nyáron Emi Martinez a kevés játéklehetőség miatt váltott, pont az Aston Villához igazolt a kapus, Arteta most mit meg nem adna, ha az Arsenal kapuját védené az argentin… Leno eltiltás miatt ugye nem szerepelhet, az újonnan igazolt Mat Ryan szereplése kétséges, így marad Runar Runarsson, akiben a jelek szerint annyira nem bízik a spanyol mester.

Kieran Tierney visszatérését várják még nagyon az ágyúsok, bár Soares egyáltalán nem okozott csalódást a balbekk pozíciójában. David Luizt Gabriel helyettesítheti, és Pépé a gólja ellenére partvonalon kívülre kerülhet, visszatérhet ugyanis Pierre-Emerick Aubameyang.

Az is nagy kérdés, hogy Arteta végre megadja-e a lehetőséget Martin Odegaard-nak, vagy továbbra is Emile Smith-Rowe fogja élvezi a mester bizalmát?

Az Aston Villánál nincs kérdés, a gálacsapat elérhető, talán a télen igazolt Morgan Sanson is pályára lép kezdőként, de Dean Smith-nek lassan el kell kezdenie rotálni, ha nem akarja, hogy a legjobbjai a szezon hajrájára hulla fáradtak legyenek.

Gólok terén mindkét csapatban bízhatunk, az Arsenal legutóbbi három idegenbeli meccsén mindig 2,5 gól fölött voltunk, a Villa sem rest, ha az ellenfél kapuja előtti szitukról van szó…

Egy kissé foghíjas (de azért még mindig erős) Arsenalt nem lehetetlen legyőzni, azonban a gólok száma jobbnak tűnik. És én erre is fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső