Aston Villa – Brighton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 19.
Aston Villa
Teljesítmény:
N V V N N
  • Villa Park
  • November 21. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Brighton
Teljesítmény:
D V D D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mekkorát fordult a világ nem egészen három hónap alatt az Aston Villával. Tavaly, a szezon végén még bőszen küzdöttek a kiesés ellen, most pedig 5 győzelemmel és két vereséggel az élbolyhoz húznak. Nem semmi. Bár, amilyen könnyen jön, olyan könnyen mehet is ez a siker, nem kell ahhoz három hónap, hogy kihúzzák az ember lába alól a talajt, elég hozzá néha sokkal rövidebb idő is. Higgyetek nekem.

És tudják ezt a Brightonnál is, nem indítottak túlságosan jól, nyolc meccs alatt hétszer nem sikerült begyűjteni a három pontot. Nem kell jó matekosnak lenni ahhoz, hogy tudjuk, ez mennyi győzelmet jelent.

Nagyon magas az odds az Aston Villa győzelmére, pedig a tabella alapján olyan 1,4-1,5 lenne a realitás. Van esetleg valami buktató?

Mindjárt megnézzük, jöjjön az Aston Villa – Brighton meccs beharangozója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Arsenal – Aston Villa

Akkora hazai szelvény durrant erre a meccsre, hogy csak na. Nem, nem azért, mert rossz csapat a Villa, de mégiscsak két vereséggel érkeztek az Emirates-be, közben az Ágyúsok egy hárommeccses győzelmi sorozatban voltak (két győzelem az Európa Ligában, valamint az Old Traffordon győzték le a Manchester Unitedet). Ehhez képest pedig mi is történt? Felrúgva az oddsokat, az Aston Villa begyűjtött még egy nagy skalpot. Emlékeztek, kit vertek nem is olyan régen 7-2-re? Bizony, a Liverpoolt. Most is keményen belekezdtek, mint a Vörösök ellen, McGill az első percben lőtt egy bombagólt. A dologban csak annyi hibádzott, hogy csapattársa, Barkley lesen állt, zavarta a kilátásban Lenot, így korai volt az öröm, a gólt nem adták meg.

Az első szabályos találatot is a vendégek szerezték: Barkley, Grealish és Targett játszottak össze a baloldalon, utóbbi passzolta középre a labdát, ahol a menteni igyekvő Saka becsúszva a saját kapujába talált.

Az első játékrészre több gól nem maradt, a második félidőben további két találatot is láthattunk. Meglepő módon egyiket sem a hazaiak szerezték.

A félidő első fele elment bármiféle jelentősebb esemény nélkül, majd a Brentfordból igazolt Ollie Watkins három perc alatt eldöntötte a találkozót: Előbb a 72. percben fejelte be Barkley labdáját, majd Jack Grealish 60-70 méteres szólója után adott pompás labdát Watkinsnak, aki a kilépő Leno mellett gurított el, megszerezve csapata harmadik gólját.

Újabb nagy győzelem, az Arsenal pedig abszolút kiábrándítóan játszott, pedig egy Manchester United elleni győzelem után nem ilyen hozzáállást vártak tőlük a szurkolók és Mikel Arteta sem.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.18.Premier League
brighton
1:1
aston villa
Premier League
2019.10.19.Premier League
aston villa
2:1
brighton
Premier League
2019.09.25.Angol Ligakupa
brighton
1:3
aston villa
Angol Ligakupa
2017.05.07.Championship
aston villa
1:1
brighton
Championship
2016.11.18.Championship
brighton
1:1
aston villa
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Brighton – Burnley

Nagy esélyt szalasztottak el a hazaiak, azt a Burnley-t fogadták, amely még nem nyert egyetlen meccset sem az idényben. Oké, a Brighton sem lehet túlságosan büszke a teljesítményére, egy győzelem, két döntetlen és négy vereség állt a nevük mellett a fordulót megelőzően. A döntetlenek száma pedig tovább nőtt, mert nem bírt egymással a két csapat, 0-0-s döntetlennel végeztek.

Az már most látszik, hogy az egyik leggyengébb Premier League együttes a Burnley, ezen a meccsen is rendkívül gyengén játszottak, de a Brighton csak saját magát okolhatja, amiért nem tudták begyűjteni a három pontot. Esély lett volna rá, Welbeck kétszer is ziccerben rontott, de volt lehetősége Lampteynek is. A másik oldalon egy lecsúszott beadás okozott riadalmat, Ryan ugyanis nem érte volna el, hiába vetődött hátrafelé, végül a kapufa segített rajta és csapatán.

A második félidőben folytatódtak a hazai rohamok, a játékvezető két tizenegyes-gyanús szituációnál is továbbot intett (mindkettő véleményes volt, láttunk már ilyen kezezésekért büntetőt fújni), végül a nagy igyekezet nem párosult eredményességgel, megúszta a Burnley. Jobban játszott a Brighton, de képtelenek voltak bevenni Nick Pope kapuját. Maradt a 0-0.

Összefoglalás

Nagyon magas odds van a hazaiakra, csak tudnám, miért. Igen, a Brighton képes remekül futballozni (Manchester United elleni bajnoki mindenkinek megvan?), de elképesztően gyengén is. Számomra egyértelműen ők a meccs esélyesei, idén igazán kitesznek magukért a birminghamiek.

Ollie Watkins nagy vétel volt, már tavaly látszott, hogy kinőtte a másodosztályt (49 meccsen 26 gól), de arra nem számított senki, hogy az élvonalban is ilyen gyorsan felveszi a tempót. Az ifjú támadó 7 meccsen 6 gólt szerzett, remekül megérteti magát a csapattársakkal – itt most Grealishre és Barkley-ra gondolok elsősorban -, a kapu előtt pedig életveszélyes.

És ha már szóba került Grealish és Barkley: Az ő remek játékuk nélkül nem itt tartana a Villa. Grealish a válogatottban is játszott, a tegnapi Izland elleni Nemzetek Ligája meccsen kezdőként kapott szerepet és a 76. percben Jadon Sancho váltotta.

Közös történelmük nem hosszú, összesen hat meccs, három Villa győzelem, három döntetlen. Magyarul a Brighton még sosem nyert az Aston Villa ellen.

A tavalyi bajnokit felhozom, de akkor azért egy másik Villát és egy másik Brightont láthattunk: 1-1 lett a Brighton otthonában és 2-1-re nyert az Aston villa hazai pályán.

Egyelőre a sérülések is elkerülik a hazaiakat, a hosszabb ideje maródi Wesley nem lehet ott (még egy -két hónapig nem léphet pályára a brazil), a vendégeknél szintén egy játékos sérült, ő is régebb óta, Florin Andone 2021 elejére már felépül, ha minden jól alakul.

Szoros meccseket játszottak mindig, de ez most számomra simának tűnik, és remélhetőleg folytatódik az Aston Villa remek szereplése, mert én bizony hazai győzelmet álmodtam meg.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső