Aston Villa – Brighton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 16.
Aston Villa
Teljesítmény:
V V V V V
  • Villa Park
  • November 20. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Brighton
Teljesítmény:
D D V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Dean Smith éveken át tartó uralma az Aston Villa élén véget ért. A mester a gyenge bajnoki szereplés következtében távozni kényszerült, az utódja pedig már meg is van, a futballistaként legendává váló Steven Gerrard váltotta őt a kispadon. Erről holnap egy kicsit bővebben írunk…

Mi a szezon előtt azt mondtuk, hogy az Aston Villa kerete alkalmas arra, hogy akár a tavalyinál is előkelőbb helyezést érjenek el, ám ebből eddig semmi nem köszönt vissza a pályán. Meglátjuk, hogy az eddig a Glasgow Rangersnél dolgozó Gerrard tud-e életet lehelni Ollie Watkinsékba.

Az ellenfelük az a Brighton lesz, akik – nem túlzás ezt állítani – túlteljesítenek. Őket tavaly is és idén is a Premier League legszürkébb csapatának neveztem, amit szánok-bánok, egyelőre rám cáfolnak Graham Potter tanítványai. Még úgy is megsüvegelendő a teljesítményük, hogy az utolsó öt bajnokijukon nem tudtak nyerni. Még így is a 7. helyen állnak, ami parádé, tekintve, hogy az elmúlt években leginkább a kiesés elől menekültek. Olyan együtteseket előznek meg, mint az Everton, a Leeds United, a Leicester, a Wolves, a Tottenham vagy az aktuális ellenfél, az Aston Villa… Lehet, hogy ez csak pünkösdi királyság, de ha a sirályok bármelyik szurkolójának felajánlanánk, hogy itt és most lefújjuk a bajnokságot, azonnal belemennének.

Gerrard egy – szerintünk – jó keretet vett át. De ez most mellékes, mert először a játékosok önbizalmát kell egy kicsit visszaállítani, zsinórban öt vereség után az most nagyon mélyen lehet…

Kezdjük az Aston Villa – Brighton meccs beharangozóját!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Southampton – Aston Villa: 1-0

G.: A. Armstrong

Eljött az idő, az újabb vereség után már nem volt visszaút, Dean Smithnek búcsút mondtak Birminghamben. A Southampton buktatta meg az edzőt, Adam Armstrong korai gólja három pontot ért a szentek számára. Lássuk, mi történt a mester utolsó mérkőzésén, amelyet az Aston Villa kispadján töltött.

A kezdők:

Southampton:

McCarthy – Livramento, Bednarek, Salisu, Walker-Peters – Elyounoussi, Ward-Prowse, Romeu, S. Armstrong – A. Armstrong, Adams

Aston Villa:

Martinez – Cash, Tuanzebe, Mings, Targett – McGinn, Nakamba – El-Ghazi, Buendia, Bailey – Watkins

Bár sérültekből nincs hiány Birminghamben, Smith mester és stábja mégis egy ütőképesnek tűnő csapatot vezényelt a St. Mary’s Stadionban a pályára. Vagyis kezdetnek csak a mezek voltak kint, a Southampton már három perc után gólnak örülhetett. A múltkori találkozón Adam Armstrong mindent, amit csak lehetett kihagyott. Most az első lehetőségéből betalált, kegyetlen nagy gólt lőtt Emi Martinez kapujába 16 méterről.

Hamarosan a másik Armstrong, Stuart is betalálhatott volna, de az ötös sarkán sikerült méterekkel fölé durrantania, rosszul találta el a labdát a középpályás.

A két eset között voltak lehetőségek a túloldalon is, John McGinn bombája a kapu felett szállt el, míg Emiliano Buendia lövését McCarthy szorította magához.

A vendégek áldhatták a játékvezető nevét, Anwar El-Ghazi ugyanis két sárgát érő szabálytalanságot is elkövetett, de csak egyet díjazott ilyen színű kártyával a spori, így maradhattak teljes létszámban a pályán a birminghamiek.

A hazai csapatkapitány, James Ward-Prowse remek próbálkozását kell még kiemelni az első játékrészből, a jó rúgótechnikával megáldott középpályás kapuba tartó lövését Martinez szögletre ütötte.

Az izgalmak a második játékrészben sem hagytak alább, jól játszott a Villa is, veszélyesek voltak, Anwar El-Ghazi révén volt egy jó lövésük is – amit McCarthy fogott -, míg a vendégek részéről Ché Adams fejesénél tapsolhatott a közönség, a bólintást Martinez szedte ki a pipából.

Hiába vetett be mindent lehetőségeihez mérten Dean Smith, a hétperces hosszabbítás végén, amikor a bíró hármat fújt a sípjába még mindig 1-0 volt az állás, zsinórban az ötödik vereség után búcsút mondtak a szakembernek. Ki gondolta volna még ezt a Manchester United szeptemberi legyőzésekor…

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.13.Premier League
brighton
0:0
aston villa
Premier League
2020.11.21.Premier League
aston villa
1:2
brighton
Premier League
2020.01.18.Premier League
brighton
1:1
aston villa
Premier League
2019.10.19.Premier League
aston villa
2:1
brighton
Premier League
2019.09.25.Angol Ligakupa
brighton
1:3
aston villa
Angol Ligakupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Brighton – Newcastle United: 1-1

G.: Trossard ill. Hayden

A szarkák az egyetlen csapat, amelyik a PL idei szezonjában még nem győzött egyszer sem. Ez a sorozat a Brighton ellen sem szakadt meg, a télen nagy változásoknak kell végbemennie (értsd: be kell vásárolni a szaúdiaknak), ha nem akarnak egy dúsgazdag Championshipben szereplő gárdát…

A kezdők:

Brighton:

Sánchez – Veltman, Duffy, Dunk, Cucurella – Bissouma – Lamptey, Mwepu, Lallana, March – Trossard

Newcastle United:

Darlow – Murphy, Krafth, Lascelles, Clark, Ritchie – Almiron, Hayden, Shelvey, Saint-Maximin – Wilson

A vendégek kiábrándító első félidőt játszottak, kettő kapura lövési kísérletük volt, egyik sem talált kaput. A Brighton bezzeg ment előre, mint a meszes, és a 24. percben sikerült is gólt szerezniük. Leandro Trossard, a belga válogatott támadó hozott össze egy tizenegyest, a büntető területen belül három vendég sem tudta őt megszabadítani a labdától. Vagyis, az összejött, csak szabálytalanul.

A játékvezető sípja azonnal megszólalt az ilyenkor szokásos reklamálást pedig videózás követte. A bíró véleménye nem változott, a sértett pedig a kapu közepébe lőtt.

Nagyjából mindent sikerült is elmondani az első félidőről, a komolyabb helyzetek elmaradtak hazai oldalról is, a NUFC pedig… Nos, bennük nem volt meg az átütő erő, hogy úgy mondjam…

A második félidőben Leandro Trossard majdnem újból betalált, ezúttal akcióból, a rövidre tartó közeli lövését Karl Darlow blokkolta a testével, maradt az 1-0-s hazai vezetés.

Adam Lallana is próbálkozott egy lapos, fű alatti lövéssel – mellé ment -, majd váratlanul, a semmiből Isaac Hayden egyenlített. A középpályást nagyon egyedül hagyták a sirályok védői a tizenhatoson belül, így Clark lefejelt labdáját minden gond nélkül tudta a hálóba továbbítani.

A hosszabbításban az egy pont is veszélybe került, egy hosszú indítás után Callum Wilson egyedül léphetett ki, a kapujától messzire kóborló Robert Sánchez pedig végrehajtott egy apró faultot, összekoccintotta a támadó bokáját. A bíró először továbbot intett, később a VAR segítségével adott pirosat a spanyolnak.

A meccset így tíz emberrel, kapus nélkül fejezték be a hazaiak, de megúszták, 1-1 lett a végeredmény.

Összefoglalás

Steven Gerrardot tavaly összeboronálták a Liverpoollal, ami egy teljesen természetes dolog volt. Jürgen Klopp akkoriban szenvedett, Gerrard él-hal a klubért, és a klub is él-hal érte, szerintem a legendás középpályás egyszer lesz majd a Pool edzője. De ahhoz bizonyítania kell Birminghamben is, mert bármennyire is szeretem a skót focit, attól még nem összehasonlítható a két bajnokság. Persze, az hatalmas pluszpont a mesternek, hogy visszavezette a trónra a Rangerst.

Több kulcsjátékos is újra pályán lehet majd, így Danny Ings vagy épp Ezri Konsa játékára is számíthat majd az új menedzser.

A Brighton részéről az eltiltott Robert Sánchez mellett sérülés miatt kimarad majd Danny Welbeck, Steven Alzate, Tudor Baluta és Dan Burn.

Tavaly a Brighton kétszer is megtréfálta az ellenfelet, a Villa Parkból elhozta a három pontot, hazai környezetben meg egy pontot elrabolt tőlük. Pedig tavaly a Villának ment a szekér, a Brightonnak nem annyira.

Most az egyikük hét, a másik öt meccs óta nyeretlen. Ki tud kimászni a gödörből? Szerintünk inkább a Villa. Egyszerűen azért, mert egy edzőváltás nagyon sokszor felpörgeti a játékosokat, az új edzőnek mindenki bizonyítani akar. Nem lennék meglepve, ha nagy győzelmet aratnának a hazaiak, így a normál hazai siker mellett óvatosan meg lehet próbálkozni egy hendikepes Aston Villa győzelemmel is. Kockázatos, de hatalmas nyereménnyel kecsegtet.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső