Aston Villa – Burnley: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 16.
Aston Villa
Teljesítmény:
N V N V N
  • Villa Park
  • December 18. 16:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Burnley
Teljesítmény:
D V D D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Steven Gerrard eddigi teljesítményére szerintem csak csettinthetnek Birminghamben, a mester hat meccsből négyet sikerrel abszolvált, csak a két nagy, a Manchester City és a Liverpool ellen nem tudott nyerni. Az meg bocsánatos bűn, a Villa mégsem egy kifejezett élcsapat.

Most a 10. helyen állnak, és az eddig látottak alapján újabb három ponttal gazdagodnak majd, hiszen a Villa Parkba szombaton délután a Burnley érkezik, ergo egy, a Villánál gyengébb csapat. Azok ellen meg jól megy McGinnéknek.

A Burnley-nek jutott most egy kis pihenő, hiszen a hét közben nekik is pályára kellett volna lépniük, ám – mint az a Burnley hivatalos csatornáiról kiderült – a Watford együttesében többen is megfertőződtek a koronavírussal, így végül (ahogy a Brentford – Manchester United meccset is) elhalasztották.

A pihenő akár még pozitívan is hathat a adöntetlenkirályra, amely nem állna ilyen cefetül a tabellán, ha a nyolc döntetlenjéből végül csak kettőt vagy hármat meg tud nyerni. De nem tutott, így az ikszek mellett csak egy győzelmet tudnak felmutatni. Meg hat vereséget.

Aggódhat Sean Dyche, idén a cél ismét egyértelműen az, hogy sikerüljön kiharcolni a bent maradást. Ez azonban kemény dió lesz. Komoly a harc hátul. Meg persze elől is, de most nem az élen állókról van szó, róluk tegnap beszélgettünk.

Ne is késlekedjünk ezen mérkőzés után már csak egy találkozónk van hátra. Jöjjön az Aston Villa – Burnley találkozó!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Norwich – Aston Villa: 0-2

G.: Ramsey, Watkins

Minden úgy történt, ahogy azt reméltük. Az Aston Villa átszaladt a sereghajtó Norwich együttesén, Dean Smith nem tudott „bosszút állni” korábbi csapatán. A kezdeti fellángolás a múlté, a Norwich két győzelmet követően újfent visszaesett, és már öt nyeretlen mérkőzésnél tartanak. Az Aston Villa győzelmével fellépett a 10. helyre, és hiszem, hogy van ennél feljebb még. Például, ha legyőzik a Burnley együttesét…

A kezdők:

Norwich:

Krul – Aarons, Kabak, Gibson, Williams – Gilmour, Sörensen, McLean – Placheta, Pukki, Cantwell

Aston Villa:

Martinez – Cash, Konsa, Mings, Targett – McGinn, D. Luiz, Ramsey – Buendía, Watkins, Young

A Villának két sérültje volt korábban, Bailey és Traoré, frissen csatlakozott hozzájuk Marvelous Nakamba. Így a középpályára visszahúzódott Jacob Ramsey, Emi Buendía és Ashley Young segítették elől Ollie Watkins munkáját.

A Norwichnál Milot Rashica is kiesett, így Pukki és Placheta mellé Cantwell került be.

Kissé gyámoltalanul kezdtek a hazaiak, de azt is mondhatjuk, hogy az Aston Villa sikeresen ráerőltette az akaratát a kanárikra. A Norwich a MU ellen bátran futballozott, ennek itt most nyomát sem láttuk. Ollie Watkins dolgoztatta meg először Tim Krult, már, ha azt annak lehet nevezni, hogy meg kellett fognia egy középre tartó, gyengécske fejest.

John McGinn már valóban megizzasztotta a portást, a skót középpályás körülbelül 25-28 méterről vállalkozott lövésre, a szitáló, veszélyesen hulló labdát a portás még a léc fölé tudta paskolni.

A vendégek folymatos nyomás alá helyezték a Norwich kapuját, Pukkiék elvétve jutottak el Emi Martinezig, akkor sem okoztak semmiféle veszélyt. Aztán közelítve a félidő végéhez egy erőszakos Douglas Luiz szereléssel Jacob Ramsey indult meg. A fiatal középpályás kényszerítőzött Ollie Watkinsszal, majd teljesen egyedül maradt négy hazai védővel. És valahogy mégis megoldotta a feladatát, a tizenhatoson belülre érve nagy erővel bombázott a rövid felsőbe. Ez a gól a védők lelkén szárad, mert négyen sem tudták megakadályozni az ifjoncot, hogy átrohanjon rajtuk…

Nem ez volt az utolsó veszélyes jelenet a játékrészben, John McGinn szögleténél is Tim Krulra volt szükség, a skót majdnem becsavarta kornerből a labdát…

A második félidő elején komoly helyzetet puskázott el Kenny McLean, aki egy Ashley Young által rosszul hazatett labdára csapott le, szemtől szemben állt Martinezzel, de nem tudta átvenni a labdát, oda lett a lehetőség.

Természetesen a hazai védelem most is többet volt foglalkoztatva, először Matt Targett durrantott mellé 16-ról, majd Ollie Watkins közeli fejesét lábbal hárította Krul. Nem volt itt még vége, a 83. percben a csereként beállt szupertehetség, Carney Chukwuemeka centerezése üresen találta meg Ollie Watkinst, akinek onnan már gyerekjáték volt a hálóba találni, 0-2.

Könnyedén hozta a mérkőzést a Villa, a Norwich ezúttal köszönőviszonyban sem volt azzal a csapattal, amelyiket a Manchester United ellen láthattuk egy héttel ezelőtt…

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.27.Premier League
burnley
3:2
aston villa
Premier League
2020.12.17.Premier League
aston villa
0:0
burnley
Premier League
2020.01.01.Premier League
burnley
1:2
aston villa
Premier League
2019.09.28.Premier League
aston villa
2:2
burnley
Premier League
2015.05.24.Premier League
aston villa
0:1
burnley
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Burnley – West Ham United: 0-0

Kifejezetten gyenge színvonalú mérkőzést hozott a két együttes múltheti összecsapása, ahol a vendégek győzelme tűnt valószínűbbnek, ám David Moyesék kisebb válságba kerültek. Mondom ezt úgy, hogy tudom, a kalapácsosok tegnap 2-0-s vereséget szenvedtek az Arsenal otthonában, így már zsinórban harmadik mérkőzésükön maradtak nyeretlenek. Már a Burnley elleni meccsen látszott, hogy valami nagyon nincs rendben…

A kezdők:

Burnley:

Pope – Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor – Gudmundsson, Westwood, Cork, McNeil – Wood, Rodriguez

West Ham United:

Fabianski – Coufal, Dawson, Diop, Masuaku – Soucek, Rice – Bowen, Lanzini, Benrahma – Antonio

Nagyon rövid összefoglaló lesz ez, mert egy nagyon eseménytelen első félidőt láthattak a Turf Moore-ba kilátogató nézők. Sem a hazaiak, sem a vendégek nem jártak közel a gólhoz, helyzet is alig született, ziccerről meg ne is beszéljünk. Nem is tudunk, mert nem volt.

Az első lehetőségecske Chris Wood nevéhez fűződött, a Burnley támadója egy szöglet után bólintott közelről a kapu fölé.

Sok helyzetet a másik oldalról sem tudtam hozni, a félidő derekán egy Jarrod Bowen szabadrúgást csúsztatott meg Issa Diop, azonban a kapuban álló Nick Pope jobb kézzel hárítani tudott. Ez mondjuk egy szép jelenet volt…

A színvonal semmit sem változott a második félidőre, pozitív értelemben legalábbis biztosan nem. A Burnley alig tudott felmutatni valamit, de ugyanez igaz volt a West Hamre. Ettől függetlenül a jobb kísérleteket ők hajtották végre, Said Benrahmának volt egy izgalmas fejese, amit Pope védett, illetve Jarrod Bowen lövésénél is a válogatott kerettag lépett közbe.

A Burnley-nek egy komolyabb lehetősége volt, amiből végül nem lett se lövés, se semmi. Egy remek passzról maradt le Jay Rodriguez pár centivel.

Ennél többet erről a mérkőzésről nem lehet mondani, a vége 0-0 maradt, ami a Burnley számára jó eredménynek tekinthető, de a West Ham United egyértelműen csalódást okozott…

Összefoglalás

A sérültek megmaradtak az Aston Villa csapatánál, illetve két koronavírusos játékosa is van a birminghami együttesnek: Jed Steer és Morgan Sanson. Ők ezúttal sem lesznek ott a pályán vagy a kispadon.

Steven Gerrard a Norwich elleni játékot látva fix, hogy nem fog belenyúlni a kezdőbe, jelen pillanatban ez a legjobb összeállítású csapat. Esetleg azért egy Watkins – Ings cserét megnéznék, de csak a kíváncsiság szólt belőlem.

A másik oldalon Ashley Barnes, Connor Roberts, Dale Stephens és Maxwell Cornet sérültek, Dyche számára nagyon fontos lenne, hogy Cornet szombatra játékra kész állapotban legyen. Megvan rá az esély, de azért ki lesz ez centizve…

Úgy gondolom, nem szabad, hogy a Burnley gondot okozzon az Aston Villának, pláne nem a Villa Parkban. Ha a múltból indulunk ki, akkor bizony lehetnek problémák, mert négy hazai meccsét sem tudta megnyerni a Villa…

Ez nem túl biztató, de ezek csak inkább tájékoztató jellegű adatok. Sokkal fontosabb, hogy a Burnley öt mérkőzés óta nyeretlen, hogy idegenben egyszer sem tudott nyerni ebben az idényben, és hogy az övék az egyik leggyengébb támadó sör, 15 meccsen 14 gólt szereztek eddig csak.

Két tippel érkezünk erre a mérkőzésre: Az egyik az, hogy az Aston Villa megnyeri a mérkőzést. A másik pedig az, hogy az Aston Villa gond nélkül, vagyis kapott gól nélkül hozza le a 90 percet.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső