Aston Villa – Chelsea: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 21.
Aston Villa
Teljesítmény:
N V D V N
  • Villa Park
  • Május 23. 17:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Chelsea
Teljesítmény:
N V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy forduló van vissza a Premier League 2020/2021-es szezonjából, a feszültség pedig a tető fokára hág. Az Aston Villa lehet az a csapat, amelyik megakadályozza a Chelsea-t abban, hogy bronzérmes legyen, és akár még a Bajnokok Ligája indulásba is bőven beleszólhat.

Jelen pillanatban a Premier League mezőnye a következőképp néz ki: 3. Chelsea 67 pont, 4. Liverpool 66 pont, 5. Leicester 66 pont. A Chelsea-re nehéz feladat vár Birminghamben, ahogy a Leicester – Tottenham sem lesz kutya, a legkönnyebb dolga határozottan a Liverpoolnak van, akik a Crystal Palace-t fogadják hazai pályán.

Nagyot hajráznak Jürgen Klopp fiai, a fene gondolta volna márciusban, hogy odaérhetnek a dobogóra, de látszik, hogy minden nehézség ellenére ez egy remek kis csapat, akiket az ág is húzott idén.

A Leicester meg biztos bronzérmesből lett ötödik, könnyű vereségek miatt csúsztak hátrébb, no meg az előbb említett két vetélytárs formajavulása miatt.

Lesz-e meglepetés? Kezdjük az Aston Villa – Chelsea mérkőzéssel a pénteket!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Tottenham – Aston Villa

Az Everton és a Crystal Palace ellen még csak a padról szállt be, most viszont már a kezdőben számítottak Jack Grealish játékára. Az irányító puszta jelenléte már sokat számít a birminghamieknél, így meg tudták lepni a Spurst, és 2-1-es sikerrel távoztak a White Hart Lane-ről. Ami pont nagyon rosszul jött a Tottenhamnek. Hiszen ők Európa Ligát érő helyen állnak, de az Everton kopogtat a hátuk mögött.

A gólok mindegyike az első félidőben született, és volt itt egy bombagól, volt itt egy szökőévente látható öngól, szóval lesz miről beszélni.

Kezdjük is a bombagóllal: Steven Bergwijn nagy reményekkel érkezett anno Londonba, de igazából sosem tudta bebetonozni magát a kezdőbe. Ehhez formahanyatlás, sérülés és a többi társ feljavulása is kellett. Most viszont a kezdőben kapott helyet, és ha már így alakult, akkor mutatott valamit a kétkedőknek.

Nakambától vette el a labdát a holland, aztán McGinn próbálta meg őt szerelni – sikertelenül -, így Bergwijn már a tizenhatoson belül járt. A pattogós labdát elemi erővel lőtte a bal felsőbe, Emi Martinez eldőlt, de minek, ezt lehetetlen volt kivédeni.

Folytassuk az öngóllal, amiről elég sok cikk született. Sergio Reguilón szintén a nyáron érkezett, és ő Bergwijnnel ellentétben hamar a kezdőben találta magát, most azonban óriásit hibázott. Körülbelül tizenöt méterre állt a kaputól, és egy balról érkező beadást akart kibombázni a mezőnybe. Olyan rosszul találta el a labdát, hogy az saját kapusa, saját kapuja felé indult el, és Llorist is eléggé meglepte. Ez megint az a szituáció, ami az év végi összefoglalókban benne lesz.

A problémák pedig ezzel az öngóllal csak elkezdődtek. Húsz perccel később a Tottenham játékosai nem bírták kivágni saját tizenhatosukról a labdát, amit Ollie Watkins kaparintott meg, és védője szorításában a rövid alsóba vágott.

Ez eléggé összezavarta a hazaiakat, akik aztán a második félidőben jutottak el ismét Martinez kapujáig. Megint Steven Bergwijn veszélyeztetett, nem is egyszer, rögtön kétszer. Azonban most nem volt olyan jó a célzás, mint a góljánál. És persze szükség volt az Aston Villa hálóőrére is, aki mindkét esetben hárított.

Így – valamennyire nevezhetjük meglepetésnek – nyertek a vendégek, akiknek már nem volt tétje, a Tottenhamnek az utolsó fordulóban kell kiharcolnia az Európa Ligát.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.20.Premier League
tottenham
0:2
leicester
Premier League
2020.07.19.Premier League
tottenham
3:0
leicester
Premier League
2019.09.21.Premier League
leicester
2:1
tottenham
Premier League
2019.02.10.Premier League
tottenham
3:1
leicester
Premier League
2018.12.08.Premier League
leicester
0:2
tottenham
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Chelsea – Leicester

Nem csoda, hogy ezt nevezték a szigetországban a forduló rangadójának, az akkori negyedik helyezetthez a harmadik látogatott. Mi is tippeltünk, jelzem, hogy jól, hiszen hazai győzelmet vártunk, és Timo Wernerék nem okoztak csalódást. A Chelsea drukkereinek a német talán igen, de a csapat nem.

A meccs fontossága mindannyiunk számára tudvalevő volt, valamint a Stamford Bridge-en összesereglett nézők szerették volna látni, hogy csapatuk bosszút áll az FA Kupa döntőjében elszenvedett vereség miatt.

45 percnyi játék után igazságtalanságnak tűnhetett, hogy az eredmény csak 0-0, hiszen a hazaiak végig Kasper Schmeichel kapuja előtt töltötték az idejüket, kimaradtak a nagyobbnál nagyobb helyzetek, Timo Werner pedig két szabálytalan gólt is összehozott. Először lesen tartózkodott, amikor a labdát kapta a társtól, másodszor pedig kézzel tessékelte kapuba a labdát. Majd önfeledten örült, nem gondolva arra, hogy a kamerák felvették a jelenetet, és a bíró vissza fogja nézni. Visszanézte…

Szabályos gólt Antonio Rüdiger szerzett közvetlenül a második félidő elején, egy olyan szögletre érkezett tökéletesen, ami mindenki feje felett átszállt. A német három méterről combozott a kapuba.

Ezután a múltkor – az Arsenal ellen – nagyot hibázó Jorginho talált be büntetőből, amit azért kaptak a kékek, mert Werner lábára Fofana lépett rá hátulról.

A végén még Kelechi Iheanacho szépített, így 2-1-gyel ért véget a rangadó. Tuchelék bosszút állhattak, valamint meg is előzték a tabellán Vardyékat.

Összefoglalás

Talán bántó volt egyesek számára, amit Timo Wernerről írtam, de nem állt szándékomban bárkit is megsérteni, szimplán tolmácsoltam, amit sok helyen olvasok. Miszerint, hogy egy 50 milliós csatártól többet várnak. Holott Werner szerintem az új Chelsea egyik ékköve, és bár valóban rengeteget hibázik, azért a hasznosságát nem lehet elmismásolni.

Szinte biztos, hogy a jövőben is megkapja a lehetőséget Tucheltől. Már most, az Aston Villa ellen is, pláne, hogy Kai Havertz szereplése kérdéses. Ahogy N’Golo Kanté sem biztos, hogy játszhat.

Amennyiben ez bekövetkezik, akkor vagy Olivier Giroud lép elő (mert Tammy Abraham nem fog), vagy felküldik ékbe Wernert, és jön Pulisic vagy Zijes Mount mellé.

A Villánál Trezeguet, Matty Cash és Morgan Sanson sérülés miatt fog hiányozni, míg Ross Barkley saját csapata ellen nem léphet pályára.

Ősszel 1-1-et játszottak, ami a Chelsea-nek nem jó… Nagyon nem…

Most, hogy visszatért Grealish, látok arra esélyt, hogy a hazaiak meglepik Werneréket, de persze valószínűbb a vendégek sikere. Az viszont nagyon valószínű, hogy mindkét csapat gólt szerez, ahogy azt már megszokhattuk a gárdáktól, nem a védekezés a legfőbb erényük.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső