Aston Villa – Crystal Palace: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 23.
Aston Villa
Teljesítmény:
N D N V V
  • Villa Park
  • December 26. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Crystal Palace
Teljesítmény:
V D D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem egy Leicester – Manchester United, de én legalább annyira várom az Aston Villa – Crystal Palace meccset, valahogy mindkét együttes idén közel került a szívemhez, főleg a birminghamiek. No ez nem azt jelenti, hogy elfogultan fogom nyomni őket, dehogy. Csak azt, hogy szeretem az effajta underdog sztorikat, amikor a gyengéből erős lesz. Mert az Aston Villa ha nem is küzd a bajnoki címért, de jó látni, hogy maguk mögött hagyták a tavalyi botrányos idényt, amikor majdnem a másodosztályban kötöttek ki.

A Crystal Palace is játszott remek meccseket a szezonban, szimpatikus futballal rukkolnak elő, de náluk a múltheti bajnoki katasztrofálisra sikeredett, hét gólt kaptak a címvédő Liverpooltól. Fel lehet innen állni szinte azonnal?

Ennek próbálunk meg utána járni.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

West Brom – Aston Villa

Az egyik sportfogadásban jártas barátom minden áron le akart beszélni erről a tippről, szerinte túl nagy kockázat lenne. Nem hallgattam rá, és milyen jól tettem! A West Brom újoncként továbbra is szenved, egyáltalán nem biztos, hogy megússzák a kiesést, ha most kellene megtippelnem, azt mondanám, hogy simán mennek vissza a Championshipbe. A Villáról pedig már a bevezetőben meséltem, így most azt nem ismételném el újra, mit is gondolok róluk.

Jól kezdték a vendégek a meccset, a Wolves ellen győztes gólt szerző Anwar El-Ghazi újfent betalált, az ötödik percben a Lyontól szerződtetett Bertrand Traoré beadását szép mozdulattal továbbította a kapuba. Traoré egyébként egyre jobban felveszi a PL ritmusát, ez volt talán az új igazolás legjobb meccse új csapatában.

Fél óra után a West Brom szívességet tett vendégeinek, ugyanis Jake Livermore – nincs rá jobb szó – elveszítette a fejét, a hidegvérét és rendkívül brutálisan csúszott be Jack Grealishnek, mindezt azért, mert egy ellene elkövetett (vélt vagy valós) szabálytalanságot nem fújt le a bíró. Ezt viszont lefújta, még videón is megnézte, ahogy kis híján Grealish karrierje veszélybe került, majd leküldte piros lappal a játékost. Bízom benne, hogy hosszú eltiltást kap, valamint a klubja is „díjazza” majd a cselekedetét. Grealish pedig összeteheti a két kezét, hogy nem találta el úgy igazán, mert akkor valóban nagy gondok is lehettek volna.

A folytatás már csak és kizárólag a Villáról szólt, Grealish helyzetét Ollie Watkinsé követte, de ezt még megúszták a hazaiak, a fiatal angol viszont később már gond nélkül lőtte kapuba Matty Cash beadását. Csak épp lesen volt, maradt az 1-0.

A meccs hajrájában aztán Bertrand Traoré villant egyet, csodálatosan szép gólt rúgott a 84. percben, aztán El-Ghazi rúgta meg második gólját, ezúttal büntetőből.

Sima, tükörsima meccs lett ebből, de leginkább Livermore ostobasága miatt.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.12.Premier League
aston villa
2:0
crystal palace
Premier League
2019.08.31.Premier League
crystal palace
1:0
aston villa
Premier League
2016.01.12.Premier League
aston villa
1:0
crystal palace
Premier League
2015.08.22.Premier League
crystal palace
2:1
aston villa
Premier League
2015.01.01.Premier League
aston villa
0:0
crystal palace
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Crystal Palace – Liverpool

Hatalmas zakóba szaladtak tehát bele Wilfried Zaháék, a listavezető Pool ugyanis könyörtelenül kihasználta az előtte adódó lehetőségeket. A mérkőzést követően ezt a nézetet vallotta Luka Milivojevics is, a hazaiak középpályása, csapatkapitánya. Nyolc kaput eltaláló lövésük közül hetet gólra váltottak, nem volt ellenszere a vörösöknek ezen a napon. Roy Hodgson szerint fiai nem adták fel egy percre sem, de ebben most ennyi volt…

Két percre volt szükség az első gólhoz, a kezdőbe bekerülő japán, Minamino közelről szerzett vezetést a Poolnak. Egy korai gól képes összeroppantani egy csapatot (lásd Manchester – Leeds), de a Palace fél órán keresztül harcolt az egyenlítésért, és ebben az időszakban bizony kétszer is eljutottak Alisson kapujáig, csak ott váltak bizonytalanná.

A 35. percben viszont újra gólt kaptak, Firmino passzolt Manéhoz, aki átvette a labdát, majd igazítás nélkül a jobb alsóba lőtt.

A félidőben még egyszer bevették Guaita kapuját, ezúttal Roberto Firmino külsővel. A folytatás pedig még rosszabbra sikerült a hazaiak számára, mert a második félidőben eggyel több gólt kaptak.

Jordan Henderson nyitotta a gólok sorát egy szép átlövéssel, majd ismét jött Firmino, aki a kifutó Guaita fölött pöckölte be az ötödiket.

Mohamed Szalah sem akart kimaradni a jóból, előbb közelről, fejjel volt eredményes, majd a lefújás előtt megrúgta a találkozó legszebb gólját: 17 méterről csavart védhetetlenül a jobb felsőbe.

Kiütés, totális sokk, és amíg az első félidőben volt némi ellenállás a Palace részéről, a második játékrészben már teljesen feladták – akkor is, ha Hodgson erről máshogy vélekedik.

Összefoglalás

Fel lehet-e kelni egy hétgólos vereségből? – Tettem fel a kérdést még a bevezetőben. Véleményem szerint fel, de pont rossz ellenfél jön szembe a Crystal Palace-szal, az Aston Villa nem az az ellenfél, aki ellen újra önbizalmat lehet építeni.

Nagyon ritka az, hogy valamelyikük idegenben győz, közös történelmük során csak háromszor fordult elő az, hogy az idegenben játszó csapat nyert, ez azért szerintem elképesztő adat. A Palace-nak ez a bravúr kétszer sikerült, utoljára 2013-ban.

Jellemzően tehát a hazai csapatoknak áll a zászló, és eltekintve a hét kapott góltól is az Aston Villa győzelmére látok nagyobb esélyt. Ami aggasztó, hogy Ollie Watkins kissé megrekedt, most már öt meccs óta nem rúgott gólt. Viszont ott van Grealish, El-Ghazi, Ross Barkley (mondjuk ő most sérült) vagy Bertrand Traoré, a padról bármikor tud segíteni Hourihane, szóval ki tudják segíteni az egykori Brentford játékost a társak.

Nem is húzom az időt, ez számomra most hazai. Szép az odds, remélhetőleg nem járok úgy, mint a Burnley ellen, amikor 27 kapura lövés sem volt elég a birminghamieknek…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső