Aston Villa – Everton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 12.
Aston Villa
Teljesítmény:
V N D V V
  • Villa Park
  • Május 13. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Everton
Teljesítmény:
N V N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem feltétlenül a meccsünkhöz kötődik az, amit most írni fogok, de mivel egy Premier League bajnokiról van szó, így irrelevánsnak semmiképp nem nevezhetjük. Szóval a Manchester United tegnapi vereségével (amire mi is számítottunk) bajnok lett a Manchester City. Megvannak a kiesők is, de a Bajnokok Ligája, Európa Liga és Európa Konferencia Liga helyért, helyekért még zajlik a csata.

Ennek pedig egyik résztvevője az Everton együttese, akik még odaérhetnek akár az ötödik helyre is. Egy mérkőzéssel kevesebbet játszva csak egy pontra vannak a 7. helyezett Tottenhamtől és háromra az 5. West Hamtől.

Igazából Dominic Calvert-Lewinék surranópályán mozognak, szépen, csendben teszik a dolgukat, a közönség jó része nem rájuk koncentrált, mégis ők jöhetnek ki győztesen a versenyfutásból.

Ehhez elsőként le kell győzni az Aston Villát, ami nem lesz egyszerű feladat, de semmiképp nem tartozik a lehetetlen kategóriába.

Jack Grealish nélkül nem tud állandó jó formát mutatni a birminghami egyesület, de ne feledjük, május elsején a Goodison Parkban ők nevettek a végén.

Izgalmas meccsre van kilátás, kezdjük az Aston Villa – Everton találkozó beharangozóját!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Aston Villa – Manchester United

A leendő ezüstérmessel (?) játszott Dean Smith együttese, és folytatódott a rossz sorozatuk a vörös ördögök ellen. Idestova huszonegy év telt el azóta, hogy a Villa Park népe hazai győzelemnek örülhetett a United ellen, ami elképesztő adat. Most ugyan nem volt ott a Villa Park népe a zártkapu miatt, de a foteljükben sem örülhettek hazai sikernek.

Pedig nem indult rosszul a meccs, mert bár a Manchester United játékosai támadtak az első negyedórában, és rendesen megdolgoztatták a hazai védelmet és Emi Martinezt is, végül Bertrand Traoré, a birminghamiek szélsője talált be a 21. percben. Szép gól volt, Lindelöf és Wan-Bissaka között fordult le a Burkina Fasoból származó játékos, aztán meg kegyetlenül kilőtte a pipát, az elsőszámú kapus, Dean Hendersonnak teljesen felesleges volt elvetődni erre a labdára, annyira jól volt helyezve.

Hiába ijedtek meg a manchesteri drukkerek, a srácok a második félidőben tettek arról, hogy a magas vérnyomás lejjebb menjen az emberekben. Először Paul Pogba hozott össze egy gólt, na, nem ő rúgta, hanem őt rúgták fel a tizenhatoson belül, Douglas Luiz volt túlontúl erőszakos, Bruno Fernándes meg bakkecskés lövésével egyenlített.

Nem kellett sokat várni a másodikra sem, itt Mason Greenwood talált be, miután Tyrone Mingsről lefordult, a védőtársak meg magára hagyták.

És végül csatába küldték Edinson Cavanit is, aki – folytatva remek sorozatát – ezúttal is gólt szerzett, most épp fejjel, a meccs végén mattolta Martinezt, így nem maradt esélye az Aston Villának visszajönni a meccsbe.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.01.Premier League
everton
1:2
aston villa
Premier League
2020.07.16.Premier League
everton
1:1
aston villa
Premier League
2019.08.23.Premier League
aston villa
2:0
everton
Premier League
2016.03.01.Premier League
aston villa
1:3
everton
Premier League
2015.11.21.Premier League
everton
4:0
aston villa
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

West Ham – Everton

Mennyire furcsa, hogy most azért „kell” sajnálni a West Hamet, mert lehet, hogy le fognak csúszni az európai kupaindulásról, holott nemrég még a bronzéremmel boronálták össze őket. Nagyot fordult azonban a világ, pár váratlannak mondható vereség miatt már csak az ötödik helyen vannak, és félő, hogy még lejjebb csúsznak.

Most épp az Everton verte őket a London Stadionban, ahol eddig nagyon masszív lábakon állt a csapat, a City után övék volt a legjobb teljesítmény hazai pályán.

Az egy gól ellenére – merthogy 0-1 lett a vége – kifejezetten élvezhető találkozó volt ez, ahol már korán, a 24. percben megszületett az egyetlen találat. Godfrey indításával Dominic Calvert-Lewin lépett meg, és hiába üldözte őt Craig Dawson, nem érte utol. Az angol válogatott támadó aztán Fabianski mellett a hosszú sarkot választotta, 0-1.

Mentek tovább a csapatok, nem sokkal később Richarlison is remek labdát kapott, az ő lövését azonban védte a WHU lengyel portása. Ugyanígy tett Gylfi Sigurdsson szabadrúgásánál is. Az izlandi remekül tekerte el a sorfal fölött a labdát, de Fabianski még odaért és szögletre mentett.

A túloldalon két Benharma helyzetet meg egy Cresswell-lövést jegyezhettünk fel, de különösebb veszélyt egyik sem okozott.

Viszont a térfélcsere után már volt nagy helyzete a kalapácsosoknak is: Coufal lapos lövése a jobboldali kapufáról kijött, és még Jarrod Bowen ismételhetett volna, de annyira meglepte őt a kialakult szitu, hogy Pickford lelopta a lábáról a labdát.

Végül említsük még meg Joshua King kapufáját, a csereként pályára lépő csatár fejjel vehette volna be a kaput, de egy picikét rosszul célzott, így megúszták a hazaiak a második találatot.

A lényeg, nyert az Everton, és most már reális esélyük van odaérni Európába…

Összefoglalás

Állandó csatára nélkül lesz kénytelen pályára lépni az Aston Villa, Ollie Watkinst a Manchester United elleni meccs végén kiállították, így Smithnek két opciója maradt: Vagy az egy évet kihagyó Wesley, vagy az ifjú Keinan Davis lesz a nyertes. Bármelyikük is legyen – és ezzel nem leszólni szeretnék senkit -, gyengébb lesz a csapat támadójátéka.

Viszont Jack Grealish újra pályán lehet, miután 12 mérkőzést kihagyott sérülése miatt.

Esély van arra is, hogy a nagyon jó nevű Marvelous Nakamba legyen McGinn párja a középpálya közepén, szóval elég felforgatott kezdője lehet az Aston Villának.

Az Evertonnál Gbamin és James Rodriguez nem lehetnek a csapattal, bár a kolumbiai felépülhet, de sanszos, hogy csak a kispadon foglal majd helyet. Tavasszal tehát az Aston Villa győzelemmel tért haza Liverpoolból, de akkor nem volt ennyi hiányzójuk.

A hiányzók miatt, valamint a céljaik miatt én most az Everton győzelmére tippelek. Ami nem lenne egyedi eset, sokszor távozott már győzelemmel a Villa Parkból a kékmezes egyesület…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső