Aston Villa – Everton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 17.
Aston Villa
Teljesítmény:
V D N N V
  • Villa Park
  • Szeptember 18. 16:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Everton
Teljesítmény:
N N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A szombati napról még egy angol bajnokit néztünk ki nektek, ami tartogathat egy kis extrát, ami majd a bankrollunkba vándorolhat, ezt az extrát pedig az Aston Villa – Everton meccsen szerezhetjük meg.

Amennyire féltek az Everton drukkerei Rafa Benitez kinevezése miatt – hiszen mégiscsak egy Carlo Ancelottit kell pótolni… Plusz még a Liverpoolnál is edzősködött a spanyol – most annyira elégedettek lehetnek, az Everton négy forduló elteltével még veretlen, három győzelemmel és egy döntetlennel a tabella negyedik helyén találhatók. Igaz, a bajnokság nagyobb csapataival még nem futottak össze, inkább csak azokkal, akik a középmezőnyben meg a tabella hátsó fertályában szoktak előfordulni. Kezdésnek mindenesetre megteszi…

Az Aston Villa tavalyi önmagához képest viszont gyengén kezdett, és nem lehet az a kifogás, hogy Jack Grealish távozása miatt, hiszen a Manchester Citybe távozó támadó középpályást is pótolták, ott van Leon Bailey vagy Bertrand Traoré, aki tudja hozni azt a szintet. Vagy ha nem is ugyanazt, valami hasonlót biztosan.

Ehhez képest két vereséget már begyűjtöttek, melyek közül egyet még el is tudunk fogadni (a Chelsea ellen), a másikat annál kevésbé… Az ugyanis az újonc Watford ellen született.

Vajon most otthon tudják tartani a három pontot? Vagy ezúttal sem tudnak nyerni? Mindjárt kiderítjük.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Chelsea – Aston Villa: 3-0

G.: Lukaku (2), Kovacic

Sok esélye nem volt a BL-címvédővel szemben már előzetesen sem a birminghamieknek, mindenesetre úgy nem léphet pályára egy együttes, hogy meg sem próbál nyerni. Az Aston Villa megpróbált nyerni, de sima, háromgólos vereség lett a vége. A futball sokszor nem egy igazságos sportág…

A kezdők:

Chelsea:

Mendy – Chalobah, Silva, Rüdiger – Hudson-Odoi, Kovacic, Saúl Niguez, Alonso – Zijes, Havertz – Lukaku

Aston Villa:

Steer – Cash, Konsa, Tuanzebe, Mings, Targett – Ramsey, Luiz, McGinn – Ings, Watkins

Ahogy látható, Dean Smith megpróbált mindent a gólok elkerülése érdekében, ötvédős rendszerben állt fel, viszont a két csatárról nem mondott le, Danny Ings és Ollie Watkins együtt rohamozott.

Az imént azt említettem, hogy a futball nem feltétlenül egy igazságos sportág. Valóban, az Aston Villa 1-0-s Chelsea vezetésnél annyi és olyan helyzeteket hagyott ki, amiket máskor talán berúgnak. Vagy akkor, ha nem Edouard Mendy áll a kapuban. De erről egy kicsit később.

Mert előtte be kell számolni a kékek vezető góljáról, amit Romelu Lukaku szerzett. A belga támadó ugrott ki Mateo Kovacic indításával, egy csellel elküldte szotyiért Tuanzebét, majd a cserekapus, Steer lábai között lőtt a hálóba.

Ezt követően jött az Aston Villa rohama, kezdve Ollie Watkins lövésével, amit Edouard Mendy még kitolt szögletre. Már ez nagy helyzet volt, de ami ezután jött, azt valóban csak egy szóval lehet leírni: Őrület.

Pár perccel később már Mendy is verve volt, miután a Chelsea saját térfelén veszített labdát, és Ollie Watkinst ugratták ki. A támadó elhúzta a kapus mellett a labdát, lövésébe Thiago Silva vetődött bele, ezt is megúszta a hazai csapat.

Ezt követően jött a legnagyobb vendég lehetőség – és a legnagyobb Mendy-bravúr. Egy nagy bedobás utáni kavarodás végén Tyrone Mings lőhetett – Mendy védett –, aztán a kipattanót Ezri Konsa vágta rá, a francia hálóőr pedig valahogy ezt is kiszedte.

A kihagyott helyzetek a második félidőben bosszulták meg magukat, Mings rövid hazaadására Mateo Kovacic csapott le, majd Steer mellett elpöccintette a labdát, 2-0.

Statisztika alapján a második negyvenöt perc kiegyenlített volt, ugyanannyi lövés, közel azonos labdabirtoklás, csak azok a fránya gólok… A meccs legvégén Romelu Lukaku ismételten betalált, szegény Steer erről a gólról sem tehetett, a vége 3-0 lett.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.13.Premier League
aston villa
0:0
everton
Premier League
2021.05.01.Premier League
everton
1:2
aston villa
Premier League
2020.07.16.Premier League
everton
1:1
aston villa
Premier League
2019.08.23.Premier League
aston villa
2:0
everton
Premier League
2016.03.01.Premier League
aston villa
1:3
everton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Everton – Burnley: 3-1

G.: Keane, Townsend, Gray ill. Mee

Nem csak az ígéretes kezdés miatt számítottak győzelemre a Goodison Parkba kilátogató hazai drukkerek, a Burnley idei teljesítménye is elmarad az elvárttól, Sean Dyche csapata két vereséggel és egy iksszel kezdett. A vendégek azonban nehezen adták magukat, fokozatosan törtek meg, így végül bejött azoknak a jóslata, akik három pontot vártak Richarlisonéktól.

A kezdők:

Everton:

Pickford – Mina, Keane, Godfrey – Coleman, Doucoure, Allan, Digne – Townsend, Richarlison, Gray

Burnley:

Pope – Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor – Gudmundsson, Westwood, Brownhill, McNeil – Wood, Barnes

Bármilyen furcsa, a mérkőzést a vendégek kezdték jobban, több dolga volt Jordan Pickfordnak, mint Nick Pope-nak a túloldalon. Bár igazán komoly lehetőség nem alakult ki, azért vigyáznia kellett a kékmezeseknek, Barnes és Wood folyton keresték a lehetőséget arra, hogy betaláljanak.

Az első lövés azonban nem a két csatár nevéhez köthető, Brownhill volt az, aki 15 méterről célba vette a kaput, ám a próbálkozása középre tartott, és elhalt Pickford kezében.

Ezt követően kezdett éledezni az Everton, Andros Townsend szólója után Abdoulaye Doucourét játszotta meg, Pope a középpályás lövésénél védett először.

Nem sokkal később Demarai Gray közelije suhant el a baloldali kapufa mellett, tegyük hozzá, az akció leshelyzetből indult, így semmiképp nem lett volna vezetés ebből… A játék viszont teljesen áttevődött a Burnley térfelére, gól a szünetig nem esett, a második félidőben kárpótoltak minket a fiúk.

Először a Burnley talált be, Gudmundsson beadását Ben Mee fejelte be a kapuba.

Az Everton viszont feltámadt és három remekbe szabott góllal válaszolt. Először Michael Keane felhőfejese talált utat a hálóba, majd Andros Townsend lőtte meg a forduló gólját jó 25 méterről, végül Demarai Gray is betalált egy kontra végén, kialakítva a 3-1-es végeredményt.

Összefoglalás

Townsend és Gray a góljaik miatt biztosan a kezdőben maradnak, főleg, hogy Dominic Calvert-Lewin és James Rodriguez is a sérülteket erősítik. Mellettük még Fabian Delph nem játszhat.

Három sérültje van a Villának is, Trézéguet, Keinan Davis és Carney Chukwuemeka.

Emiliano Martinez és Emiliano Buendia eltiltása letelt, kettejük közül a kapus játékára számíthatunk, Ollie Watkines mellett a Danny Ings, Leon Bailey, Bertrand Traoré hármas közül fog játszani két fő érzésem szerint. A Chelsea ellen látott 5-3-2 nem volt annyira megnyerő, így visszatérhetnek a birminghamiek a megszokott 4-2-3-1-es formációra.

A Villa Parkban lejátszott utolsó öt meccsük felemás eredményeket hozott: Kétszer-kétszer nyertek a csapatok, egyszer született döntetlen.

A gólok számában is nagy a szórás, az Evertonnak idén megy a góllövés, a Villának kevésbé. Viszont visszatért Watkins, Danny Ings is bevethető, a két szélsőjük szintén bombaerős, így nem ördögtől való gondolat, hogy hazai pályán gólt tudnak rúgni az Evertonnak. És az is sanszos, hogy az Everton hálóba talál, még Calvert-Lewin nélkül is jó esélyük van erre, így ezúttal ez az egy tippünk lesz.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső