Aston Villa – Fulham: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 02.
Aston Villa
Teljesítmény:
V D D V N
  • Villa Park
  • április 04. 17:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Fulham
Teljesítmény:
V V N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai második angol meccsünk az Aston Villa – Fulham találkozó lesz. A Fulham jelenleg körülbelül ugyanabban a cipőben jár, mint tavaly az Aston Villa. Közel a kiesés, nagy a gond, de még semmi sincs veszve. Viszont az utolsó két meccsüket egyaránt elveszítették. Az egyiket a Leeds United ellen, a másikat pedig a Manchester City ellenében. Utóbbi miatt nem hiszem, hogy bármilyen szó érheti a ház elejét.

A Villa egy kicsit visszaesett, bár legjobbjuk, Jack Grealish egy időre kidőlt a sorból, ebből is látszik, mennyire fontos láncszem a birminghamiek kezdő tizenegyében.

Mindentől függetlenül a hazaiak a mérkőzés esélyesei, de a Fulhamnek a három pontra rettenetesen szüksége lenne. Főleg, hogy a Brighton és a Newcastle egymás nehéz forduló előtt áll, előbbi a Manchester Unitedhez utazik az Old Traffordra, a másik pedig a Tottenham ellen mérkőzik meg. Itt az esély zárkózni, sőt a szarkákat meg is tudnák előzni… De ahhoz nyerni kéne Birminghamben.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Aston Villa – Tottenham

Egy hete még a játékosok egy része egymás oldalán harcolt, előtte viszont ellenfelek voltak a Premier League-ben. Ollie Watkins kapott behívót – életében először – az angol felnőttválogatottba, a másik oldalon pedig Harry Kane és Eric Dier voltak ott a háromoroszlánosok csapatában. Egyébként mind Watkins, mind pedig Kane betalált, utóbbi többször is.

Dean Smith együttese attól is volt szimpatikus korábban, hogy remek támadók alkották a keretet – ez mondjuk nem változott -, akik folyamatosan mentek előre a gólokért. Ez utóbbi a Tottenham ellen biztosan más volt, hiszen az első félidőben még csak kapu felé tartó lövést sem tudtak bemutatni, Hugo Llorisnak így akkor kellett labdába érnie, ha valamelyik társa hazaadta neki azt.

A Tottenham viszont lőtt kapura, sőt gólt is szerzett. Emi Martinez rúgta ki a labdát előre, távol a kapujától, de a csapattársa elaludt, így Lucas Moura elcsente a játékszert, és egy pompás akció végén Carlos Viniciust hozta kihagyhatatlan helyzetbe.

A második félidőben ki kell emelni Harry Kane lövését, a csavarás ígéretesnek tűnt, repült is Martinez, de nem volt rá szükség, mert a labda elsuhant a baloldali kapufa mellett.

Kane lövése után villantak a hazaiak is, Trezeguet próbálkozását egy védő állította meg, míg Anwar El-Ghazi bombáját az oldalháló.

Kezdett éledezni a Villa, így a lehető legrosszabbkor hozott össze egy tizenegyest Jack Grealish. Már csak azért is, mert Harry Kane értékesítette a büntetőt.

Ezt követően még voltak helyzetek, helyzetecskék, a Villa tényleg közel járt a szépítéshez, de még ez sem adatott meg nekik.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.28.Premier League
fulham
0:3
aston villa
Premier League
2020.01.04.FA Kupa
fulham
2:1
aston villa
FA Kupa
2018.05.26.Championship
fulham
1:0
aston villa
Championship
2018.02.17.Championship
fulham
2:0
aston villa
Championship
2017.10.21.Championship
aston villa
2:1
fulham
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Fulham – Leeds United

2017. óta nem tudott a Leeds londoni ellenfél ellen nyerni, így hát kapott is egy hangzatos nevet ez a mumus: A londoni átok. Ezt készült most megtörni az Őrült csapata, és sikerrel vették az akadályt a két újonc összecsapásán. Luke Ayling már a nyolcadik percben vezetést szerzett a vendégeknek egy szép hulló falevél-szerű fejessel, ám a gólpasszt adó Tyler Roberts előtte lesen volt, a VAR pedig ezt észlelte, a bíró érvénytelenítette a gólt.

A Fulham is eljutott a másik kapuig, és Josh Maja lövése kis híján beakadt. De nem így történt, mert Illan Meslier meseszerű védést mutatott be, maradt a 0-0.

Nem sokáig, a 30. percben a vendégek házigólkirálya, Patrick Bamford robbant rá Jack Harrison középre lőtt labdájára, megelőzte Adarabioyot és a rövidbe helyezett. Nem azért mondom, de a Fulham Adarabioyoról vagy Adarabioyo miatt elég sok gólt kap mostanában…

Mindenesetre nyolc perccel Bamford találatát követően máris kiegyenlített a hazai csapat, Joachim Andersen, a középső védő vette be fejjel Meslier kapuját.

A második félidőben jött a meccs utolsó gólja: Egy labdaszerzés után Bamford iramodott meg a kapu felé, passzolhatott volna balra is Harrisonnak, de ő inkább Raphinhát választotta. A villámléptű szélső két ember között megtolta a labdát, majd Areola mellett a kapuba lőtt.

Ennyi, más nem történt, a Leeds nyert, és semmissé tette a londoni átkot…

Összefoglalás

Sokan nehezményezték, hogy Jack Grealish nem került be az angol válogatott keretébe, de azért ő nemrégiben még sérült volt, gondolom én, ez állt Gareth Southgate döntésének hátterében. Mindenesetre a szünet alatt tovább tudott épülgetni az irányító, a ballábas Messi – ahogy Emi Martinez hívta őt -, és valószínűleg a kezdőben kap helyet.

Még valaki megjelenhet a stadionban, ő nem más, mint Wesley, aki 15 hónappal ezelőtt sérült meg, azóta pedig a futballpálya közelében nem igazán volt. Valószínűleg a fizikuma nagyon gyenge, nem hinném, hogy pályára lép, de mekkora szó lehet számára, hogy legalább a kispadra leülhet…

Kortney Hause az egyetlen sérült a hazaiaknál egyébként, de már is edzett, a londoniaknál meg Tom Cairney – már régóta -, Bobby Reid és Marek Rodák. Utóbbi kettő talán még játszhat…

A Fulham hazai pályán rendkívül gyenge teljesítményt nyújt, a mostani mezőnyben ők a legrosszabbak, viszont idegenben azért gyűjtögette a pontokat. Hét döntetlenjük van már, az Aston Villa pedig mostani formájukat elnézve fogható csapat.

Ha a három pont nem is lesz meg, egy ikszre jók lehetnek Scott Parkerék. A döntetlen eredmény mindig egy kicsit rizikósabb, de én bevállalom, mert úgy érzem, ez a lehető legjobb döntés most.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső