Aston Villa – Leeds United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 20.
Aston Villa
Teljesítmény:
N N V N N
  • Villa Park
  • Október 23. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Leeds United
Teljesítmény:
V D N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Bomba formában az Aston Villa. Két meglehetősen nehéz mérkőzésen vannak túl, legalábbis papíron, de remekül helyt álltak, sőt mi több, elejtettek két igazi nagy vadat. Az az Aston Villa, amely tavaly még a kiesés ellen küzdött és majdnem ott is hagyta a fogát most a Premier League második helyén áll. Ellenfelük az újonc Leeds United lesz, akik remekül kezdték a szezont, nagyon szimpatikus focit játszottak, az utóbbi két meccsen azonban nem tudtak nyerni. Kétlem, hogy lesznek kiesési gondjaik, stabil középcsapat lehet már idén Marcelo Bielsa csapatából.

Lássuk, milyen tippünk lesz az Aston Villa – Leeds meccsen?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Leicester – Aston Villa

Nem várta jó előjelekkel a meccset a Leicester, a Rókák az ezt megelőző fordulóban a West Hamtől szenvedtek sima 3-0-s vereséget.

Az Aston Villa viszont önbizalommal telve léphetett pályára, hét gólt rúgtak a Liverpoolnak… Az pedig nem sok csapatnak sikerül. Előző meccseiken is nyertek, ott még gólt sem kaptak. A jó forma nagyrészt Jack Grealish és Ollie Watkins remek formájának köszönhető, de ide sorolhatjuk még Ross Barkley-t is, ő is nagyot játszik és ezen a meccsen is főszerepet vállalt.

Kiegyenlített volt a találkozó, oda-vissza forogtak veszélyben a kapuk, az első helyzet pedig a Leicester előtt adódott, Castagne azonban közelről Emiliano Martinezt találta el.

A másik oldalon Grealish passzát Trezeguet tette kapura, a lövés elsurrant a jobb kapufa mellett. Ezek voltak az első játékrész legnagyobb helyzetei, a fordulást követően pedig nem változott semmit a játék képe. Ki-ki meccs volt, és látszott, hogy aki az első gólt rúgja, az meg is nyeri a találkozót.

Sokáig úgy tűnt, nem is fognak bírni egymással a felek, de aztán a 91. percben jött Ross Barkley, és 18 méteres lövését nem érte el Kasper Schmeichel. Ezzel a góllal sikerült tehát a Liverpool után a Leicestert is legyőzni, most nagyon egyben van ez a Villa.

Előző 5 meccs eredménye
2019.04.28.Championship
leeds
1:1
aston villa
Championship
2018.12.23.Championship
aston villa
2:3
leeds
Championship
2018.04.13.Championship
aston villa
1:0
leeds
Championship
2017.12.01.Championship
leeds
1:1
aston villa
Championship
2016.12.29.Championship
aston villa
1:1
leeds
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leeds United – Wolves

Ez sem volt egy egyértelmű meccs, a Leeds ugyanis nagyon jól kezdte a szezont, míg a Wolves kicsit – magukhoz képest – gyengécskén. A hazaiaknál a kezdőben volt a nyáron szerződtetett Rodrigo, de nem játszhatott Berardi, Cooper, Forshaw és Llorrente sem. Kiko Casilla a kispadon foglalt helyet, úgy tűnik, a rasszista botrány megpecsételte a sorsát.

A meccs első félidejében a Leeds sokkal jobban akarta a győzelmet, több helyzetet alakítottak ki, de azért a Wolves egyetlen lehetősége magában hordozta a gólt, Meslier viszont óriási bravúrral védte Podence lövését.

A második félidőben ismét Podence volt a főszereplő, de nem jó értelemben. Saiss ugyanis az 53. percben megszerezte a Wolves számára a vezetést, de mivel a portugál előtte lesen állt, így a videóbíró érvénytelenítette Saiss gólját.

De ami késik, nem múlik: A 70. percben Raúl Jimenez kavargatott az ellenfél tizenhatosának előterében, lövésre szánta el magát és megszerezte a vezetést. Ezúttal már tényleg. Szerencséje volt, mert a csavarás irányt változtatott egy hazai védőn, így Meslier tehetetlen volt.

A második félidőben bemutatott játéka alapján megérdemelte a sikert a Wolves, de az első játékrész abszolút nem róluk szólt.

Összefoglalás

Véleményem szerint ez most egy elég könnyű tipp. Bár nem rossz csapat a Leeds, egyáltalán nem, de az Aston Villa egészen káprázatos formában futballozik. Grealish zseniális, Watkins pedig lövi a gólokat.

Nagyon régen találkoztak egymással, és akkor sem a Premier League-ben, hanem a másodosztályban. De azért nézzük meg az örökmérleget és a legutóbbi találkozójukat:

Nagyon kiegyenlített ez a mérleg, 28 találkozón csaptak össze, 9-9 alkalommal nyert egyik illetve másik fél, a maradék 10 meccs döntetlennel zárult.

Utolsó meccsük 1-1-es döntetlenre végződött a Villa Parkban, de mondom, az még a másodosztályban volt.

Wesley az egyik oldalon, Forshaw és Berardi a másik oldalon biztosan nem fog játszani, súlyos sérülésükből lábadoznak mindhárman.

Az előző hetek eredményei arra sarkallnak, hogy az Aston Villára tippeljek, de egy minimális kétségem azért van a tipp felől. A Leeds igazán nagycsapatokat is megszorongatott, gondoljunk csak az első fordulóban a Liverpool elleni meccsükre.

A védelmük viszont nem annyira stabil, jól mutatja, hogy már 9 gólt kaptak 4 meccs alatt. Az Aston Villa viszont csak kettőt, a Pool elleni meccsen. De mivel ott rúgtak hetet, nem annyira érdekelte őket az sem.

Jó, eldöntöttem, ez bizony most hazai lesz. Jó formában a Villa, Grealish tényleg szenzációs, a védelmük egyben van. Legjobb esetben egy döntetlent kinéznék a Leeds-ből, de azt hiszem, most kevés lesz ide Marcelo Bielsa csapata.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső