Aston Villa – Manchester City: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 20.
Aston Villa
Teljesítmény:
V N V D D
  • Villa Park
  • április 21. 21:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Manchester City
Teljesítmény:
V N V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Folytassuk a másik Ligakupa döntőssel! A következő angol bajnokkal. Nem tudom eldönteni, hogy pont vagy kérdőjel illik az előző mondatom végére. Merthogy innen már nagy csodának kellene történnie ahhoz, hogy ne Pep Guardiloáék legyenek a Premier League legjobbjai, de csodák márpedig léteznek, így teljes bizonyossággal ezt még nem lehet kijelenteni. De az út, amin járnak nagyon jó…

Az összes trófea – ahogy a sajtó prognosztizálta, de Guardiola ágált ellene – valóban nem fog összejönni, hiszen az FA Kupából a Chelsea kiütötte őket, de a bajnoki cím már szinte a kezükben, vasárnap Ligakupa döntő, meg még ott a Bajnokok Ligája elődöntője is… Hacsak nem tiltják ki a csapatot, amiért renegát üzemmódba mentek át, és csatlakoztak a Szuperligához. Ez is a kalapban van…

De egyszerre csak egy problémával kell foglalkozni, és az a szerda esti Aston Villa – Manchester City.

Az ellenfél nem verhetetlen, eléggé visszaestek a szezon közepétől kezdve, néhány kiugró jó teljesítményt azért fel tud mutatni Dean Smith csapata.

Nem lesz könnyű meccs, de egy győzelemmel még közelebb kerül a bajnoki cím…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Liverpool – Aston Villa

A címvédő ellen, az Anfield Roadon lépett pályára a birminghami együttes, és egy kiélezett, jó meccsen végül egy utolsó perces bombagóllal szenvedtek vereséget.

Egy védelmi hibát követően majdnem a hazaiak kerültek előnybe, egy rossz labdaátvétel/hazaadási kísérlet után Mo Szalah csapott le a labdára, spiccel el is tudta bökni Emiliano Martinez mellett, de a labda végül elsuhant a kapufa mellett.

A másik oldalon egy gyenge fejest kellett hárítania Alisson Beckernek, gól továbbra sem született.

Nem játszottak rosszul a hazaiak, több helyzetük is volt, ahogy haladtunk előre, gondolok itt Trent Alexander-Arnold szabadrúgására, vagy Diogo Jota fejesére.

Gólt mégsem ők, hanem a vendég Villa rúgott. McGinn passzolta fel a labdát, Ollie Watkins átvette Ozan Kabak szorításában, majd kapura lőtt. Nem volt egy jól helyezett lövés, de Alisson nem ért le időben.

Még a lefújás előtt Bobby Firmino ugyan kiegyenlített, de az akció indulásakor Diogo Jota egy hangyaszemöldöknyivel előrébb tartózkodott, mint a védője, és bár a partjelző nem emelte a zászlaját, a VAR segített a játékvezetőnek.

A szünetet követően viszont fordított a Liverpool! Az egyenlítést Mohamed Szalah gólja hozta meg, az egyiptomi csatár azután talált a hálóba, hogy Andy Robertson lövését Emi Martinez pont elé ütötte. Nem tehetett róla az argentin, már az bravúr volt, hogy egyáltalán a skót balbekk bombájába bele tudott kapni.

Nem sokon múlt, hogy a birminghamiek visszavegyék a vezetést, a szintén egyiptomi Trezeguet lőtt zúgó kapufát.

Már a hosszabbításban jártunk, a Villa várta a végét, de még nem lélegezhettek fel. Martinez bemutatott egy óriási bravúrt Thiago közeli lövésénél, de a labda maradt a haziaknál, Trent Alexander-Arnold pedig 16 méterről ragyogóan csavart a bal sarokba. Ezzel a last minute góllal nyert a Pool és tartotta életben európai kupás álmait.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.20.Premier League
man city
2:0
aston villa
Premier League
2020.03.01.Angol Ligakupa
aston villa
1:2
man city
Angol Ligakupa
2020.01.12.Premier League
aston villa
1:6
man city
Premier League
2019.10.26.Premier League
man city
3:0
aston villa
Premier League
2016.03.05.Premier League
man city
4:0
aston villa
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester City – Leeds United

Elég régen, tíz napja lépett pályára bajnoki meccsen a City, azóta egy Bajnokok Ligája negyeddöntőt és egy FA Kupa elődöntőt játszottak le. A Leeds elleni mérkőzés aztán totálisan máshogy alakult, mint ahogyan azt a legtöbben várták.

Stuart Dallas, az újonc északír játékosa avanzsált a meccs hősévé, de erről egy kicsit később.

Bár, mégsem, hiszen a vezetést az ő gólja hozta meg a vendégeknek. A jobban kezdő Leeds már eleve többet támadott, de akkor még a City megúszta. Viszont a lefújás előtt három perccel, Stuart Dallas pontos, lapos lövését már nem, a labda a jobboldali kapufáról vágódott a hálóba.

Nem volt még vége a félidő eseményeinek, ugyanis a Leeds védőjét, Liam Coopert azonnali piros lappal küldte le a játékvezető, miután a hosszabbításban rendkívül csúnyán csúszott rá Gabriel Jesus lábára. Először csak sárgát adott a bíró, de aztán a videófelvételek megtekintése után pirosra módosított. Jogosan.

Jött is a menetrendszerű egyenlítés, a megfogyatkozott vendégek a 76. percig bírták a nyomást. A gólt Ferrán Torres lőtte, a passzt pedig Bernardo Silva kapta – eléggé lesgyanús helyzetben.

De itt még nem volt vége… Már a második félidő hosszabbításában jártunk, amikor Alioski két védő között ugratta ki Dallast. A védőként és középpályásként bevethető játékos most csatárként villogott, és Ederson mellett elgurítva a labdát megszerezte a győzelmet a csapatának. Hatalmas meglepetés született, ami a Citynek azért belefér, legyünk reálisak…

Összefoglalás

Mindkét menedzsernek vannak hiányzói, ez persze jobban érinti az Aston Villát, nekik nincs olyan bő keretük, hogy simán elbírja Trezeguet és Jack Grealish hiányát. A kapitány már egy jó ideje hiányzik, az egyiptomi pedig a Pool ellen sérült meg. Wesley ugyan felépült, de az egyéves kihagyás nem múlik el egyik percről a másikra, míg Morgan Sanson játéka erősen kérdéses.

Guardiolának Sergio Agüerot és Kevin De Bruynet kell pótolnia, és habár probléma, hogy a belga egy hónapig nem lesz bevethető, lesz, aki pótolja majd. Ismételni tudom csak magam: Nagyon bő a keret. Igaz, Guardiola még így sem rotál eleget, a nyáron szerződtetett Ferrán Torres például alig kap perceket mostanság…

A Premier League legjobb idegenben szereplő csapata a Manchester, akik összesen nyolc gólt kaptak eddig.

A Ligakupa döntő miatt lehet számítani egy kis változtatásra, de akármilyen csapattal áll ki majd a listavezető, az bombaerős lesz.

Jó csapatnak találom a Villát, szimpatikusak is, de véleményem szerint ebbe a meccsbe beletörik a bicskájuk. Ami viszont tipp szempontjából jobban tetszik, az a gólszám. A közelmúltban csak egy meccsük végződött 2,5 gól alatt. Remélhetőleg nem ez lesz a második.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső