Aston Villa – Manchester City: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 30.
Aston Villa
Teljesítmény:
N N V V V
  • Villa Park
  • December 01. 21:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Manchester City
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Már pedzegettem nektek azon gondolatomat, hogy az Aston Villa játékosai szimplán meg akarták buktatni Dean Smith vezetőedzőt. Vagy ez egy olyan konteó, amit inkább hagyni kell a fenébe? Meglehet… Az viszont biztos, hogy a rossz forma Steven Gerrard érkezésével tova szállt, mióta a Liverpool egykori középpályása leült a kispadra két győzelmet arattak a birminghamiek. Ha el akarják érni a harmadikat, akkor nagyon bele kell húzniuk, ellenfelük ugyanis a tabella második helyezettje, a Manchester City.

Pep Guardiola és legénysége szépen menetel, üldözik az élen álló Chelsea együttesét, csak egyetlen pontra vannak lemaradva. A Premier League pedig az a bajnokság, ahol a nagyok is botlanak, épp mostani főszereplőnknek vannak erről éles emlékei, három héttel ezelőtt a Crystal Palace – akiket nem lehet élcsapatnak mondani – vitte el a három pontot az Etihadból. Csak arra célzok, hogy bármikor élre állhat a City, bármikor elhúzhat a Chelsea.

Vajon ismét nyerni tudnak? Egymás elleni meccseiket sorra nyerik, az Aston Villa 2015-ben tudott egy pontot szerezni, az utolsó győzelmükig viszont 2013-ig kell visszamennünk az időben.

Steven Gerrard képes lesz gatyába rázni fiait a bajnokság talán legerősebb csapata ellen? Nézzük meg együtt, folytassuk a napot az Aston Villa – Manchester City találkozóval!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Crystal Palace – Aston Villa: 1-2

G.: Guehi ill. Targett, McGinn

Steven Gerrard újabb győzelmet aratott, immáron a másodikat, mióta leült a kispadra. A csapat nagyon egységesnek tűnik ismét, harcolnak, küzdenek, és a Crystal Palace otthonában ez maximálisan látszott is. Talán egyesek szerint ez volt a papírforma, de nem, egyáltalán nem, a londoniak a Selhurst Parkban idén még nem szenvedtek vereséget…

A kezdők:

Crystal Palace:

Guaita – Ward, Tomkins, Guehi, Mitchell – Milivojevic, Kouyaté – Olise, Gallagher, Zaha – Benteke

Aston Villa:

Martinez – Cash, Konsa, Mings, Targett – McGinn, Nakamba, Ramsey – Bailey, Watkins, Young

Izgalmas első félidőt láthattak a kilátogató nézők, azonban nem mondhatni, hogy a meccs alakulása nekik tetsző volt. Lehetett volna úgy is, Wilfried Zaha ugyanis nagy helyzetet rontott a meccs elején, első próbálkozásába még bele tudtak lépni a birminghami védők, az ismétlés viszont már jobban sikerült. Nem annyira jól, hogy góllal érjen véget, a bal kapufa mellett szállt el az angol lövése.

Aztán első helyzetéből gólt ért el a Villa: A 15. percben egy jobboldali szögletet követően a hosszúra szálló labdát Matt Targett vette át, majd egy pillanattal később már kapura is bombázott. Az eredmény egy hálóban zizegő játékszer, és boldog vendégjátékosok. Kivéve talán egy embert, Tyrone Mings a gólt megelőzően kapott egy hatalmas sallert Kouyatétól, ami miatt a földön fekve töltötte az ünneplést. Végül aztán tudta folytatni a játékot.

Még mindig az első félidőben járunk, John McGinn duplázta meg majdnem csapata előnyét, miután Ollie Watkins a jobbszélen hozzá passzolt. A skót válogatott alapembere a tizenhatos sarkáról csavart, lövése pedig nem sokkal kerülte el a kapu jobb oldalát.

Távolról nagyon ment a Villának, a második félidő elején Ashley Young szintén közel járt a gólhoz, ő szabadrúgásból próbálkozott, a kapufa akadályozta meg a tervében végül.

Ráfordultunk a hajrára, amikor az Aston Villa játékosának villant a piros lap. Douglas Luiz szerelni szeretett volna, ám talppal eltalálta ellenfele sípcsontját, így a játékvezető egyből kiállította. A brazil középpályás azt magyarázta a bírónak, hogy nem találta el senkinek sem a lábát, Salisbury pedig kiszaladt, hogy videón is megnézze az esetet. A Villa játékosának volt igaza, így a piros lapot visszavonták, helyette Luiz megúszta egy sárgalapos figyelmeztetéssel az esetet.

Teljesen más meccs kezdődött volna, ha a Villa tíz emberrel marad, így viszont a játék képe szemernyit sem változott. Végül a vendégek el is döntötték a találkozót, a 86. percben Anwar El-Ghazi szaladt el a bal oldalon, befelé tört, aztán John McGinn elé passzolt. A középpályás második tekerése már jobban sikerült, Guaita hiába repült, nem érhetett oda a lövésre.

Már a lefújást várták a Villa kispadján ülők – meg a játékosok is -, a Crystal Palace viszont még hajtott. Ennek meg is lett az eredménye, a Chelsea-től megszerzett Marc Guehi közelről lőtt Emi Martinez hálójába, azonban ez már sokat nem osztott, nem szorzott, Salisbury egy perccel később lefújta a találkozót. Nagy volt az öröm Gerrardéknál, nehéz helyen sikerült három ponttal gazdagodnia az Aston Villának.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.21.Premier League
aston villa
1:2
man city
Premier League
2021.01.20.Premier League
man city
2:0
aston villa
Premier League
2020.03.01.Angol Ligakupa
aston villa
1:2
man city
Angol Ligakupa
2020.01.12.Premier League
aston villa
1:6
man city
Premier League
2019.10.26.Premier League
man city
3:0
aston villa
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester City – West Ham United: 2-1

G.: Gündogan, Fernandinho ill. Lanzini

Meglehetősen simán jutott túl a Manchester City a West Hamen, noha ez a végeredményből nem feltétlenül szűrhető le. Pep Guardiola együttese végig dominált, több nagy helyzetet rontott, volt két kapufája, egy meg nem adott gólja, szóval ebből akár egy csúnya zakó is lehetett volna.

A kezdők:

Manchester City:

Ederson – Walker, Dias, Laporte, Cancelo – Gündogan, Rodri, B. Silva – Gabriel Jesus, Mahrez, Sterling

West Ham United:

Fabianski – Johnson, Dawson, Zouma, Cresswell – Soucek, Rice – Fornals, Benrahma, Masuaku – Antonio

A mérkőzés első perceiben már közel járt a gólhoz a hazai csapat, Rúben Dias fejese csattant a kapufán egy szögletet követően. Nem sokkal később Gabriel Jesus lépett bele egy passzba, amely így indítással ért fel Rijad Mahrez számára. Az algériai – ahogy kell – értékesítette is a ziccert, de mint kiderült, lesen tartózkodott, emiatt maradt a 0-0.

Egészen a 33. percig, ekkor Mahrez labdája Ilkay Gündogant találta meg az ötös környékén, a középpályás pedig köszönte szépen, a hálóba gurított.

Két perccel később megint nagy helyzet adódott a kékmezesek előtt, Gabriel Jesus lövését a gólvonalról vágta ki Ben Johnson. Végül pedig Rijad Mahrez találta el a kapufát a lefújás előtti percekben.

Több góllal kellett volna vezetnie a Citynek, de meg kellett elégedniük egy szűk előnnyel.

A második félidőben ismét egy védőjének köszönhette Fabianski, hogy nem kapott gólt, Aaron Cresswell becsúszva mentett, majd nekiütközött a kapufának, le is kellett cserélni a WHU játékosát később.

Telt-múlt az idő, nem akart megszületni a biztonságot jelentő második gól, de aztán a 90. percben Fernandinho tett róla, hogy a City szurkolói megnyugodhassanak, Ilkay Gündogan legurítását lőtte be a brazil a jobb alsóba.

Hozzátartozik még a meccshez egy bombagól, Manuel Lanzini félfordulatból lőtte szét Ederson kapuját, a kapufa is az irányító segítségére volt, így a meccs vége 2-1 lett a hazaiaknak.

Összefoglalás

Steven Gerrard hamar a szurkolók kedvence lesz, ha így folytatja. Eddig két meccsből kettőt nyert meg, vezetésével a csapat újra jó futballt játszik, és ez még eredményekkel is társul. Két mérkőzésből azért még nem kell nagy következtetéseket levonni, és igazság szerint a harmadik meccs sem biztos, hogy teljes képet fog adni az Aston Villa jelenlegi állapotáról, mégiscsak a Manchester City utazik a Villa Parkba.

Két szélsőjére nem számíthat az újdonsült menedzser, Trézéguet mellett Bertrand Traoré esett ki.

A hétvégi kezdőhöz képest mi nem változtatnánk, de egyes hírek szerint Jacob Ramsey, valamint Emiliano Buendía is visszakerül a kezdőcsapatba. Előbbi az egykori City-játékost, Douglas Luizt, míg utóbbi Leon Bailey-t váltja.

Danny Ings szintén csak a kispadon ült a Crystal Palace ellen, viszont Watkins jól játszott, így megőrizheti helyét a korábbi Soton játékossal szemben.

Lesz valaki, akinek ez a mérkőzés több lesz egy sima bajnokinál, most először térhet vissza Birminghambe Jack Grealish, aki a nyáron rekordösszegért cserébe igazolt mostani csapatához. Más kérdés, hogy a szélsőnek valószínűleg ki kell hagynia a meccset. Így járhat Kevin De Bruyne is, valamint Phil Foden. Aymeric Laporte eltiltását fogja tölteni, Ferrán Torres pedig lábtörése miatt még mindig nem bevethető. És könnyen lehet, hogy nem is láthatjuk többé a Manchester mezében, a téli átigazolási szezon egyik főszereplője lehet, a Barca szeretné megszerezni őt. Nem szokás más tárcájában turkálni, de miből, honnan fog előkeríteni a katalán csapat 50 milliót? Merthogy ennyibe kerül a válogatott játékos…

Öt mérkőzés óta szállítja Pep Guardiola legénysége a győzelmeket, idegenben kifejezetten jól szerepelnek, a Villa Parkban különösen, ötből négy mérkőzést nyertek meg a közelmúltban.

Mi most nem a mérkőzés kimenetelével fogunk foglalkozni, hanem a gólok számával. Rendre gólzáport rendez a két gárda a Villa Parkban, nemrég volt itt 1-6-os meccs, 0-4-es, aztán sorozatban két 1-2. Most is a két és fél gól feletti számban bízunk, amelynek oddsa szerintünk csábító lehet, az 1.60 körüli szorzó teljesen vállalható.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső