Aston Villa – West Ham: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 01.
Aston Villa
Teljesítmény:
N V N V V
  • Villa Park
  • Február 03. 21:15
Nézd élőben itt:
Joker8
West Ham
Teljesítmény:
V N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két, számomra nagyon szimpatikus csapat meccsével zárjuk a mai Premier League tippáradatot, az utolsó cikkben már Ligue 1-es meccsel folytatjuk. Az Aston Villa – West Ham mérkőzés különleges abból a szempontból, hogy két, tavaly majdnem kieső csapat feszül egymásnak, akik idén feltámadtak hamvaikból, Dean Smith együttese a kilencedik helyen áll, David Moyes csapata viszont még feljebb, jelenleg az ötödik pozícióból várja a folytatást.

Elképesztő, mekkorát fejlődtek, és én ennek személy szerint örülök, mindkét gárdára szüksége van a Premier League-nek, és meg is érdemlik, hogy ott legyenek.

Az Aston Villa a hétvégén a Southampton ellen diadalmaskodott egy egyébként őrült meccsen, míg a West Ham nem bírt hazai pályán a címvédő Liverpool ellen, akik mintha megint ráléptek volna a helyes útra.

Őszi meccsükön nem unatkoztunk, 2-1-re nyertek Antonioék, de a vendégek végeredményben magukat okolhatják, Watkins kihagyott egy tizenegyest, és a hosszabbításban szerzett egy lesgólt, szóval az esély megvolt a győzelemre.

Nézzük, mi várható most!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Southampton – Aston Villa

Eléggé érdekes csapattal léptek pályára a szentek, James Ward-Prowse például kényszerből jobbhátvédet játszott, de nem lehetett ott a pályán Theo Walcott, Kyle Walker-Peters, Jannik Vestergaard, tehát három olyan játékos, akik amúgy kirobbanthatlanok a kezdőből.

Ennek szellemében indult a meccs, Ollie Watkins előbb mellé durrantott egy labdát, majd McCarthynak kellett védenie a támadó lapos lövését.

Az Aston Villa kapuja előtti szituációt is érdemes megemlíteni, ugyanis egy lövés után Matty Cash kezét érintette a labda, ezután pedig a védők szögletre mentettek, a Soton játékosai meg persze tizenegyest reklamáltak. Cash keze nem volt leszorítva, egyértelműen beleért a labdába, mégsem jött a büntető.

A félidő végén aztán az Aston Villa szerzett vezetést, Targett baloldali beadását a középen teljesen üresen érkező Ross Barkley bólintotta kapuba.

Ennyit az első játékrészről, de szerencsére a folytatás még több izgalmat tartogatott. Feltámadt a Southampton, és így a birminghamiek erőteljesen a védekezésre fókuszáltak. Emi Martinez sikeresen kiszedte Danny Ings külsővel elengedett lövését, majd Redmond bombája szállt el kevéssel a kapu felett.

Ings aztán fejjel is veszélyeztetett, ezt a csatár is az argentin kapus nyerte, de nem szabadult fel a kapu, a védők és a kapus együttes erővel szabadítottak fel.

A hosszabbításban Danny Ings végül betalált, de mivel lesen tartózkodott, a gólt nem adták meg.

Hősies védekezés, helyenként jó támadó futball, és három pont. Ez jellemezte ezen a napon az Aston Villa együttesét.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.30.Premier League
west ham
2:1
aston villa
Premier League
2020.07.26.Premier League
west ham
1:1
aston villa
Premier League
2019.09.16.Premier League
aston villa
0:0
west ham
Premier League
2018.07.25.Barátságos Mérkőzés
aston villa
1:3
west ham
Barátságos Mérkőzés
2016.02.02.Premier League
west ham
2:0
aston villa
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

West Ham – Liverpool

A Tottenham ellen aratott siker után a Pool drukkerei most is győzelemben reménykedtek, hiszen egy szerényebb képességű, ám annál jobban teljesítő csapat volt kedvencük ellenfele. A Pool végül aztán hozta a papírformát, de még mindig nagyon messze vannak az első helytől. Idén valószínűleg nem lesz címvédés…

Viszont, ha a WHU drukkereitől megkérdezték volna, aláírnának-e egy ötödik helyet, szerintem mindegyikük belement volna a tavalyi év után.

Jürgen Klopp mintha el lenne átkozva, ezúttal Sadio Mané nem tudta vállalni a játékot, Roberto Firmino egy kis pihenőt kapott, így Szalah Origival és Shaqirivel rohamozta Fabianski kapuját.

Az iramra, a küzdésre panasz nem lehetett, viszont a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben, így az első játékrészben nem esett gól.

A folytatásban viszont négy is, ezzel a találkozó végeredménye 1-3 lett a vörösök javára.

Az első és második gól is Mo Szalah érdeme, az 57. percben Fornals és Creswell is csak hátráltak előtte, az egyiptomi egy csel után eltekerte a labdát a hosszú oldalra, Fabianski mozdulni sem tudott. Tíz perccel később jött a második találat: Shaqiri beadását előbb jobbal átvette, majd ballal, gyönyörű bokamozdulattal elpöccintette Fabianski mellett.

A 84. percben végleg eldőlt a meccs, Firmino passzát Gini Wijnaldum lőtte be, így három perccel később már hiába szerzett gólt Dawson, az már másra nem volt jó, csak az eredményt kozmetikázni.

Nagy erőket mozgósított a West Ham, nem is játszottak veszélytelenül, de ennyi jutott nekik a tavalyi bajnok ellen.

Összefoglalás

Számomra ez a szerdai nap meccse, nem tagadom. Mindkét együttes kedvemre való focit játszik, örülök az eredményességüknek.

Mindkét szakvezető a lehető legjobb összeállításában küldheti pályára a legényeket, bár egyes oldalak azt jósolják, hogy Bertrand Traoré csak a kispadon foglal majd helyet, a pályán pedig Grealish, Barkley és Watkins mellett az egyiptomi Trezeguet lép majd pályára. Mondjuk, a West Ham vesztét pont egy egyiptomi okozta legutóbb…

A vendégeknél sem lesz változás, nincsenek sérültek, eltiltottak, és a Pool ellen pályára lépő 11 játékosban bízik legjobban David Moyes.

A Villa legutóbbi két meccsét simán nyerte hazai pályán, még gólt sem kaptak, ellenben lőttek ötöt. A West Hamnek nem igazán megy a Villa Parkban, 2014-ben tudtak ott utoljára nyerni, de előtte sem sziporkáztak Birminghamben.

Két olyan csapat játszik, akik a támadó futball hívei. Ezért logikus lenne az over 2,5, még ha a múltban ez ritka is volt. Akkor viszont még nem ezek a játékosok alkották a támadó harmadot, én pedig nagyon bízom egy „közönségszórakoztató” (idézőjel, mert nem lesz közönség…), izgalmas meccsben, ahol gólokat is láthatunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső