Aston Villa – West Ham United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 30.
Aston Villa
Teljesítmény:
V V V N V
  • Villa Park
  • Október 31. 17:30
Nézd élőben itt:
Joker8
West Ham United
Teljesítmény:
N N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Zárjuk a napot a ködös Albionban, Birminghamben, ahol az Aston Villa csapata fogadja David Moyes együttesét, a West Ham Unitedet. Az oroszlánok (ez a Villa csapatának egyik beceneve) mostanság nem élik legjobb napjaikat, zsinórban harmadik vereségüket szenvedték el a Premier League-ben, a Tottenham után a Wolves és az Arsenal is elbánt velük. Míg az első kettővel nagyot csatáztak a három pontért, addig az Arsenal viszonylag könnyen lépett túl Dean Smith csapatán.

Ennek szöges ellentéte a West Ham, akik a bajnokságban két nagy meccset nyertek (Everton, majd Tottenham), az Európa-ligában hibátlanok három forduló után, a Ligakupából pedig kiütötték a Manchester Cityt. Bizony, Pep Guardiola együttese tizenegyesekkel búcsúzott, így a City „házi trófeája” idén más vitrinjébe kerül.

Két évvel ezelőtt ez a két csapat még a kiesés ellen küzdött, borzalmas szezonjuk volt. Mindketten megúszták, azóta pedig nagyot léptek előre. Főleg a West Ham, akik nem sokkal csúsztak le a BL-ről, de igazából a Villa sem panaszkodhat, egy stabil középcsapat vált belőlük. Bár látva, hogy milyen játékosanyagból dolgozhatnak ez nem biztos, hogy reális, de ez már persze magánvélemény.

Mindegy, ne húzzuk az időt, mai utolsó meccsünk, az Aston Villa – West Ham United következik. Holnap szünetelünk, aztán hétfőn már visszatérünk a keddi Bajnokok Ligája tippekkel. Igyekezzetek kihasználni a hosszú hétvégét, pihenjetek, nézzetek sok meccset, fogadjatok… Ehhez mi csak jó szórakozást tudunk kívánni!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Arsenal – Aston Villa: 3-1

G.: Thomas, Aubameyang, Smith Rowe ill. Ramsey

Két tippünk volt ezen találkozóra. Az egyik a hazai győzelem, a másik pedig az, hogy két és fél gólnál több esik majd a 90 perc alatt. Az Arsenal egyedül is megoldotta nekünk, Jacob Ramsey gólja már csak hab volt a tortára. Az Aston Villa gyenge formában van, bár ezen a találkozón a szerencse is elpártolt tőlük…

A kezdők:

Arsenal:

Ramsdale – Tomiyasu, White, Gabriel, Tavares – Thomas, Lokonga – Saka, Lacazette, Smith Rowe – Aubameyang

Aston Villa:

Martinez – Konsa, Tuanzebe, Mings – Cash, McGinn, Luiz, Targett – Buendia – Ings, Watkins

Szinte hihetetlen volt látni, hogy a birminghamiek mennyire nem találják a ritmust. Az első félidőben egyszer sem jutottak el Aaron Ramsdale kapujáig, nullával hozták le a játékrészt, egyetlen ici-pici kapura lövésecskét sem tudtak felmutatni.

Ehhez képest az ágyúsok nem fogták vissza magukat, és a szünetre már kétgólos előnnyel vonulhattak. A 23. percben Thomas Partey fejjel vette be Emiliano Martinez kapuját, a Smith Rowe által elvégzett korner a rövid sarokra szállt, az egykori Atleti-játékos érkezett és csúsztatott, 1-0.

A lefújás előtt Matt Targett nagy butaságot csinált, elkésett a tizenhatosukon belül egy belépővel, Alexandre Lacazette a földre huppant, jöhetett a büntetőt. Emi Martinez jobbra vetődött, pont arra, amerre a gaboni Pierre-Emerick Aubameyang a labdát lőtte. Az argentin védése után azonban a csatár kapott egy második esélyt, amivel már élni tudott.

A második félidőben a vendégek minden reménye elszállt egy jó eredményre, mivel Aubameyang gyönyörű pörgetése után Emile Smith Rowe iramodott meg a kapu felé. Lövésébe Tyrone Mings belelépett, így vált a lövés védhetetlenné, még a kapufa is a londoniak pártján állt ezen az estén, onnan szédült a gólvonal mögé a labda.

Az Aston Villának legalább a szépítésre futotta, illetve elmondhatták azt, hogy ők rúgták a meccs legszebb találatát. A mindössze 20 esztendős Jacob Ramsey csereként lépett pályára, a 82. percben az ő csavarása a bal felsőben kötött ki, valóban nagyszerű gól volt. Csak épp semmit nem ért. Zsinórban harmadik bajnoki meccsét is elbukták Dean Smithék.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.03.Premier League
aston villa
1:3
west ham
Premier League
2020.11.30.Premier League
west ham
2:1
aston villa
Premier League
2020.07.26.Premier League
west ham
1:1
aston villa
Premier League
2019.09.16.Premier League
aston villa
0:0
west ham
Premier League
2018.07.25.Premier League
aston villa
1:3
west ham
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

West Ham – Tottenham: 1-0

G.: Antonio

Két és fél gólban reménykedtünk a két londoni együttes összecsapásán, de sajnos csalódnunk kellett. Noha mindkét csapatnak volt jó pár lehetősége, ezeket rendre elrontották, így végül egyetlen találat esett csak, amit a kalapácsosok szereztek. Jó formájuk tovább tart, retteghet az Aston Villa…

A kezdők:

West Ham:

Fabianski – Johnson, Zouma, Ogbonna, Cresswell – Soucek, Rice – Bowen, Benrahma, Fornals – Antonio

Tottenham:

Lloris – Emerson Royal, Romero, Dier, Reguilon – Höjbjerg, Skipp – Lucas, Ndombele, Szon – Kane

David Moyes úgy küldhette pályára a fiait, hogy a meccs elejét nyomják meg, ennek pedig eleget tettek a srácok. Pablo Fornals volt nagyon elemében, aki a 8. percben egy gyönyörű lövést eresztett meg félfordulatból (estében), de Hugo Lloris odaért a jobb alsóhoz, így hárítani tudott. Később a franciák világbajnok kapusára nem volt szükség, a 18. percben Fornals második kísérlete már nem sikerült olyan jól, mint az első.

A másik oldalon is akadt egy lehetőség, amelyet Lucas Moura hagyott ki. A brazil Szontól kapott eg passzt a hazaiak tizenhatosán belül, a dél-koreai várta volna vissza a labdát, de Moura inkább megfordult és belebikázott egyet a játékszerbe, ami… Mondjuk úgy, hogy nagyon messze volt a góltól… Szon persze kiakadt, Moura pedig nem győzött bocsánatot kérni.

A 24. percben Szon Hung-min aztán maga is helyzetbe került, lövését Lukas Fabianski hárította. A félidő végén még egy Harry Kane fejest (és egy Fabianski bravúrt) láthattak a nézők, következhetett a szünet.

A második félidőben mindkét együttes előtt akadtak újabb lehetőségek, de egyikük sem tudott élni ezekkel. A 70. percben ismét Pablo Fornals elszántságát lehetett dicsérni, a spanyol lövését megint Llorisnak kellett hárítania. Az esetből szöglet lett, a szögletből meg gól. Aaron Cresswell ívelte be a labdát, ami a röviden álló Michail Antonio számára volt tökéletes, a 31 éves támadó közelről vette be Lloris kapuját. Nuno Espirito Santo bizonyára nem volt boldog, elkerülhető gól volt ez…

Ennyi fért ebbe a találkozóba, ami lehetett volna gólgazdagabb, tény és való, de egyébként az iramra, a küzdésre és a játék minőségére egyébként nem lehetett panaszunk.

Összefoglalás

Nagyon nehéz heteken van túl az Aston Villa, Dean Smith sokszor nem számíthatott kulcsembereire, mostanra azonban már csak Trézéguet maradt az egyetlen, aki nem fog játszani a West Ham ellen semmiképp. Ez azt jelenti, hogy újra a pályán lehet Bertrand Traoré, Morgan Sanson és Leon Bailey, sőt még Emi Martinez is edzésbe állt – miután kisebb sérülést szedett össze legutóbb. Szinte teljes a keret, ez pedig hatalmas előrelépés lehet a csapatnak.

A másik oldalon Álex Kral az egyedüli, akinek neve mellett feltűnik egy kérdőjel. A cseh középpályást van kinek pótolnia, itt meg is ragadnám az alkalmat, hogy elmondjam, nem számítok változtatásra a Tottenham elleni meccshez képest.

A West Ham formája lenyűgöző, a Spurs után a – nem annyira tartalékos – Cityt is verték, nem csak egy rövid fellángolás volt a tavaly mutatott játék.

A WHU és az Aston Villa korábbi meccseit nézzük most meg! A kalapácsosok tavaly mindkét összecsapást megnyerték, előtte két döntetlent láthattunk… De mikor nyert utoljára a Villa? A válasz: 2015-ben.

Ha tényleg csak a formából meg a helyezésekből indulunk ki, akkor ez egy sima vendég sikerrel záródó meccs lesz. Viszont a birminghami támadók nagyon erősek, így én bízom abban, hogy sikerül majd Fabianski kapuját bevenni. Ugyanezt gondolom észszerűnek a másik oldalon is, rég volt olyan meccs a PL-ben, ahol a londoniak egyszer legalább ne találtak volna be.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső