Atalanta – AC Milan: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 21.
Atalanta
Teljesítmény:
V N N N D
  • Gewiss Stadium
  • Május 23. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
AC Milan
Teljesítmény:
D N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Vasárnap a Serie A küzdelmei is befejeződnek, pár meccsre már meg is tettük tétjeinket, de a fontosabb találkozókat a végére hagytam. Ilyen az Atalanta – AC Milan meccs is, ami gyakorlatilag a dobogóról dönt. Az elmúlt évek egyik legszorosabb, legszínvonalasabb szezonját produkálták az olasz elsőosztályú csapatok, de történt közben egy változás: A Juventust letaszították a trónról, így a nagy küzdelem főszereplői közé tartoznak a zebrák is, ahelyett, hogy az élen kényelmesen néznék a marakodást.

Az most az Inter szerepe ebben a buliban. Mögöttük pedig felsorakozott az Atalanta, AC Milan, Napoli, Juventus négyes, egyelőre megjósolhatatlan, hogy ki hol végez. A Juve majd a Bolognához látogat, a Napoli pedig a Veronát fogadja.

Izgi végjáték lesz ez, és bár azt írtam, megjósolhatatlan, azért elképzeléseim vannak. Ahogy a többieknek is, szóval most ezt fogjuk megosztani veletek, kezdjünk is neki a találkozónak!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Genoa – Atalanta

Thrillerbe illő mérkőzést játszott az Atalanta a Luigi Ferrarisban, ami simának indult, de a végén igencsak meg kellett izzadni a három pontért. Pedig milyen könnyedén indult…

A Genoa második olyan meccse, ahol viszonylag nagy hátrányból tud visszakapaszkodni, de a végső, egyenlítést érő gólt nem tudják bevinni. Így jártak a Lazio ellen is a Stadio Olimpicoban, 4-1-re mentek Correáék, aztán Scamacca és Shomurodov góljai után végül 4-3 lett az eredmény.

Most nagyjából ugyanígy jártak Ballardiniék…

Az első félidőben három góllal elment az Atalanta, az első gólt Duván Zapata szerezte, akit Ruslan Malinovsky lőtt ki a 9. percben. A kolumbiai ezután visszaadta a kölcsönt, ő volt az, aki kihasználta azt, hogy Radovanovic nem tudta kifedezni a labdát, még az alapvonal előtt elcsípte Zapata, visszagurított és jött Malinovsky.

Nemsokára jött a harmadik találat is, amelyet a két szélső, Hans Hateboer és Robin Gosens hozott össze. Előbbi adta a gólpasszt, az utóbbi pedig bebólintotta az újabb bergamói gólt.

A második félidő szintén egész jól indult. A 48. percben sikerült szépíteni a hazaiaknak, Eldor Shomurodov rontott rá Djimsitire a vendégek térfelén, elvette tőle a labdát, jó 18-ról kapura lőtt, és a kapufa segítségének hála 1-3-ra változott az eredmény.

De csak három perc erejéig… A szünetben Mario Pasalic váltotta Duván Zapatát, a horvát öt védő között lőtt a hálóba.

És akkor jött a Lazio elleni forgatókönyv. Előbb egy szabálytalanság miatt megítélt tizenegyest vágott be Goran Pandev, majd az üzbég Shomurodov egy újabb szép góllal vétette észre magát.

Az Atalanta újabb győzelmével még közelebb került az ezüsthöz, de a neheze most jön majd…

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.23.Serie A
milan
0:3
atalanta
Serie A
2020.07.24.Serie A
milan
1:1
atalanta
Serie A
2019.12.22.Serie A
atalanta
5:0
milan
Serie A
2019.02.16.Serie A
atalanta
1:3
milan
Serie A
2018.09.23.Serie A
milan
2:2
atalanta
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

AC Milan – Cagliari

Bár jó formában van a Cagliari, azért azt sokan nem gondolták volna, hogy a San Siroból sikerül ellopni egy pontot. A Zlatan Ibrahimovic nélkül felálló milánóiak hiába küzdöttek, nem sikerült Cragno kapust átverni, ugyanez nem sikerült a túloldalon. Így a vége 0-0 lett.

Egy mondatra kitérve a svéd csatárra: A Juventus ellen sérült meg, és azt már korábban tudni lehetett, hogy a maradék fordulókban már nem lesz bevethető. Azonban tegnap kiderült: Az Európa-bajnokságról is lemarad a legendás csatár. Kár érte…

Visszakanyarodva a meccsre. Alexis Saelemaekers lövésével indítunk, Ante Rebictől kapott passzt a belga, majd távolról bombázott, Cragno a léc alól szedte ki a labdát.

Később Davide Calabria is megpróbálkozott egy lövéssel, az is ígéretesnek tűnt, de végül centikkel mellé ment.

A Cagliarinak nem sok lehetősége volt, Leonardo Pavoletti fejesét azonban mindenképp meg kell említeni. Már megvolt a térfélcsere, amikor egy balról érkező beadásnak szaladtak alá a piros-fekete védők. Az ötös sarkára érkező Pavoletti nem is fejelt rosszul, ám Gigio Donnarumma testében elakadt a labda.

Nem sokkal később Diego Godin is megpróbálkozott egy fejessel, ezt egy nagy vetődéssel védte a Milan portása, a túloldalon pedig leginkább Samu Castillejo volt aktív, a legtöbbször, 4-5-ször ő került helyzetbe, de egyik sem volt annyira veszélyes, hogy külön kiemeljem…

A 0-0 a Cagliari szempontjából semmiféle pluszt vagy mínuszt nem jelentett (nyilván jó a Giuseppe Meazzából elhozni egy pontot), míg a Milan számára fájó lehetett a gólnélküli döntetlen.

Összefoglalás

Az említett Zlatanon kívül is akad egy hiányzó Stefano Pioli együtteséből: Matteo Gabbia. Legyünk őszinték, a 21 éves védő nem számít alapembernek, hiányát nem fogja megérezni a Milan.

Az Atalantából csak és kizárólag Kovalenko nem tud majd játszani.

Bizonyára sok bergamói szurkoló emlékszik még a 2019. decemberében lejátszott bajnokira. Akkor az Atalanta ízeire szedte a Milant, az azóta már távozott Papú Gomez kezdte a gólgyártást, Pasalic, Ilicic és Muriel pedig folytatta. A vége 5-0 lett.

Most ilyen eredmény azért nem várható, azóta ez a Milan rengeteget fejlődött, és egy kicsit hosszabb kispaddal akár a bajnoki címre is esélyesek lehettek volna. Talán majd jövőre?

Az Atalanta nyolc meccs óta veretlen hazai pályán, viszont a kupadöntőben – semleges pályán – vereséget szenvedtek a Juventustól, ami szerintem nem volt benne annyira a pakliban. Idén én erősebbnek éreztem az Atalantát. No, de mindegy, ne foglalkozzunk a kupával.

Mindkét csapat ugyanarra a kezdőre számíthat, mint legutóbb, az Atalantának mondjuk van választási lehetősége elől, a Milannak annyira nincs.

Egy dolgot meg kell még jegyezzek: A legjobb idegenbeli mérleggel a Milan rendelkezik, összesen 15 győzelmet arattak, egyszer ikszeltek, és kétszer szenvedtek vereséget.

Ezek után ember legyen a talpán, aki megmondja a végét. Én szinte biztos vagyok abban, hogy mindkét oldalon lesz gól, emellett – a Milan mérlegének dacára – hazai győzelmet várok, nagyon jó csapat ez az Atalanta.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső