Atalanta – Ajax: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 26.
Atalanta
Teljesítmény:
V N V N N
  • Gewiss Stadium
  • Október 27. 21:00
Nézd élőben itt:
QuickWin
Ajax
Teljesítmény:
N V N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Talán nem a forduló legnagyobb meccse, de mindenképp bizakodva várom az Atalanta – Ajax meccset, ugyanis két, a támadófutballt kedvelő csapat feszül egymásnak Bergamóban, a Bajnokok Ligája második fordulójában.

Az Atalanta remekül kezdte az idényt, de lehetséges, hogy kisebb hullámvölgybe kerültek, már ami a Serie A küzdelmeit illeti. Az első három fordulóban hibátlan teljesítményt nyújtottak, majd jött a Napoli elleni csúnya 4-1, aztán pedig egy Sampdoria elleni hazai 1-3.

Az Ajax viszont holland rekordot döntve 13-0-ra (!) verte idegenben a Venlo együttesét. Amikor megláttam, épp egy pókerparty közepén ültem, és azt hittem, hogy valamit tettek az italomba. De nem.

Nézzük, ebből mi lesz!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Midtjylland – Atalanta

A dán csapat nem számított esélyesnek a Gian Piero Gasperini csapata ellen, ez pedig látszik is a végeredményen. Az Atalanta ekkor már túl volt a Napoli elleni vereségen, így bizonyára mindenki szeretett volna javítani. Ez sikerült. Méghozzá elég szépen.

Az Atalanta már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést, a 42. percben már mindenki tudta, hogy kié lesz a három pont.

Az első gól a 26. percben esett, Duván Zapata elé tettek le remekül, mellel egy beadást, a támadó pedig öt méterről a jobb alsóba lőtt.

Zapata gólja után kiosztott egy gólpasszt is, Gómezhez passzolt tíz perccel gólját követően, a kis argentin pedig akkora gólt ragasztott a dánok kapujába, hogy még most is lehet hallani, ahogy az emberek tapsolnak. Gyönyörű találatában közrejátszott, hogy a felsőlécről pattant a gólvonal mögé a labda. Tényleg, nagyon szép találat volt.

A 42.-ben pedig végérvényesen eldőlt a találkozó, Luis Muriel is betalált.

A második félidőre kissé támadóbbak lettek a dánok, de ez gólban nem, csak pár kapura lövési kísérletben mutatkozott meg. Ők nem lőttek gólt, de az Atalantában volt még egy: A nyáron szerződtetett Mirancsuk csavarta be a negyedik bergamói gólt.

Több találat nem esett, nagyon magabiztosan léptek túl az első körön Murielék.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ajax – Liverpool

Kétségtelenül a hollandoknak volt nehezebb dolga az első körben, a tavalyelőtti bajnok ellen léptek pályára. Igaz, Jürgen Klopp együttese nincs a legjobb formában és elveszítették legjobb belső védőjüket is. Virgil Van Dijk az Everton elleni bajnokin szenvedett súlyos sérülést, miután a hazaiak kapusa, Jordan Pickford nagyon csúnyán rácsúszott.

Én magam gólokra számítottam, hiszen a csatársorok bombaerősek voltak: Szalah, Firmino és Mané az egyik oldalon, Tadic, Kudus és Neres a másikon. Mi lehet ebből, ha nem sok gól? Hát… Kevés gól.

Ugyanis egyetlen találat született csak, az is egy öngólból: Tagliafico a 34. percben egy Mané lövés elől nem tudott kitérni, valószínűleg ő maga sem tudta, hogy mit kezdjen, beletette a lábát, ami védhetetlenül indult meg Onana kapuja felé.

Pedig előtte nem játszott rosszul a hazai csapat, két nagyobb lehetőségük is volt, de egyszer kapu mellé lőttek, a második alkalommal pedig Adrián védett nagyot lábbal.

Az öngólt követően pedig egy még nagyobb lehetőséget szalasztottak el, pontosabban Fabinho mentett hatalmasat.

Tadic lépett ki két Pool védő mellett, átemelte Adrián felett a labdát, de Fabinho még a gólvonal előtt ollózva kihúzta a játékszert.

A második félidőben is inkább az Ajax játszott jobban, mentek előre az egyenlítésért és Davy Klaassen jóvoltából ez majdnem össze is jött. A középpályás jó 20 méterről forgácsolta szét a jobb kapufát.

A meccs végefelé leült az iram, a Pool még a 90. percben gólt szerezhetett volna, de Onana védett, a 94. percben pedig egy hatalmas egyenlítési lehetőséget szalasztott el az Ajax.

Így maradt az 1-0, bosszankodhatnak a hollandok, mert ebből többet is ki lehetett volna hozni.

Összefoglalás

Könnyen előfordulhat, hogy a bukik által az Atalantára adott szorzó nem fedi a valóságot. 1.7-1.8 között mozognak az oddsok, de én annyira nem vagyok biztos Zapatáék sikerében. Hazai pályán mondjuk jól játszanak, írom ezt akkor, amikor a hétvégén 3-1-es vereséget szenvedtek a Sampdoriától. Igaz, ők meg jó formában vannak, az Atalanta előtt szintén egy topcsapatot, a Laziot intézék el.

És akkor térjünk rá az Ajax szombati teljesítményére, mert az is megérdemel pár sort. Holland rekordot döntve, idegenben 13 gólig meg sem álltak szegény kis Venlo ellen. A 19 esztendős Lassina Traoré egymaga öt góllal és három gólpasszal zárta a meccset, nem semmi teljesítmény ennyi idősen.

Rendben, az Eredivisie-t nem lehet a legjobb bajnokságokkal egy lapon említeni, a Venlot pedig pláne nem lehet a legjobb csapatokkal egy lapon említeni, de azért ez megsüvegelendő teljesítmény mindenképp.

Sérültek tekintetében nincs semmi változás, Gollini már hosszabb ideje sérült a hazaiaknál, egy koronavírusos játékos van a csapatban, ő Marco Carnesecchi, a csapat harmadik számú kapusa.

Az Ajaxnál Kudust a Pool ellen le kellett cserélni, nem is játszott a Venlo ellen és nem fog az Atalanta ellen sem.

A két csapat játékának alappillére a sok rúgott gól. Ezt hétről hétre bizonyítják is, így én most azt mondom, 2,5 gól fölött esik ezen a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső