Atalanta – AS Roma: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 11 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 16.
Atalanta
Teljesítmény:
N V N N N
  • Gewiss Stadium
  • December 18. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
AS Roma
Teljesítmény:
N N V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy jó olasz meccs is bekerült a mi kínálatunkba, ez pedig nem más, mint az Atalanta – AS Roma. A forduló egyik legnagyobb rangadója, de nem a legnagyobb, mert vasárnap jön majd a Napoli és az AC Milan mérkőzése, egyértelműen azt övezi a legnagyobb figyelem a taljánoknál.

Mi is írunk majd arról a találkozóról, de egyelőre maradjunk Gian Piero Gasperini és José Mourinho csapatainál. Az Atalanta egyik szeme sír, a másik nevet. Sír, mert meglepetésre hazai pályán kaptak ki a Villarrealtól, ezáltal pedig csak az Európa-liga maradt nekik, másrészt nevet, mert az olasz bajnokságban nagyszerű formát mutatnak. Immáron hat mérkőzést nyertek meg zsinórban (verték a Juventust és a Napolit is!), gólgazdag, izgalmas csatákat vívnak, és már a harmadik helyen állnak. Mondjuk számukra ez a megszokott, tavaly és tavaly előtt is bronzérmesek lettek…

De most nem hinném, hogy megelégednének ezzel az eredménnyel. Az idei olasz bajnokság – ha így folytatódik – nagyon izgalmas végjátékot hozhat majd, és bizony az Atalantának is megvan az esélye, hogy történelme során először felüljön a trónra.

Ahhoz szükség van a győzelmekre, és most lehet előbbre lépni, épp a fentebb említett nagy rangadó miatt. Ha a milánóiak kikapnak, akkor a bergamóiak akár előzhetnek is, fellépve a tabella második helyére.

A Roma jelentősen le van maradva az élbolyhoz képest, a hatodik helyen állnak, lemaradásuk az éllovas Interhez képest 12 pont. Nyilvánvaló, hogy a Special One sem tudott csodát tenni, de vannak azért biztató jelek a farkasoknál. Meglátjuk, mire mennek egymás ellen szombat délután…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Verona -Atalanta: 1-2

G.: Simeone ill. Miranchuk, Koopmeiners

A Bajnokok Ligájából való kiesés nem érintette jól a bergamóiakat, esélyesként léptek pályára csütörtökön este (a meccset az erős havazás miatt szerdán nem lehetett lejátszani) a Villarreal ellen, de belealudtak a találkozóba, és későn ébredtek. A vége 3-2 lett a sárga tengeralattjárónak, ez pedig azt jelentette, hogy a kék-feketék csak az Európa-ligában folytathatják. A bajnokságban viszont nincs megállás, ezúttal a Verona volt az áldozat…

A kezdők:

Verona:

Montipo – Casale, Magnani, Ceccherini – Faraoni, Ilic, Tameze, Lazovic – Lasagna, Caprari – Simeone

Atalanta:

Musso – Toloi, Demiral, Djimsiti – Zappacosta, de Roon, Koopmeiners, Pezzella – Miranchuk, Pasalic – Muriel

Kicsit tartalékosan léptek pályára a vendégek a Marcantonio Bentegodiban, de nézzétek ezt a kezdőt… Sokan megirigyelnének egy ilyen alapcsapatot, itt meg néhányan csak csereként jutnak szóhoz a legtöbbször…

A vendégcsapat kicsit beragadt a rajtnál, a Verona sorra vezette a támadásokat, és az első komolyabból máris gól született. A 22. percben jártunk, amikor Giovanni Simeone ugrott ki Davide Faraoni indításával. Hiába volt éles a szög, a Cagliaritól érkező támadó elvállalta, és Juan Musso jobb felkarjáról a labda a hálóba került. Musso aztán leteremtette a társakat, pedig ebben a gólban ő is eléggé benne volt.

Nem sokkal később Simeone duplázhatott volna, ismét kiszorított helyzetből lőtt a csatár, de Musso ezúttal védeni tudott.

Éledezni látszott az Atalanta is, egy szép Toloi labdaszerzés után Mario Pasalic 16 méterről találta el a baloldali kapufát, az akció végén kirúgással jöhetett a Verona, mert a lécről kipattanó labdát Pezzella vágta a közönség közé.

A 37. perchez érkezve a bergamóiak aztán egyenlítettek, Luis Muriel és Giuseppe Pezzella játszottak össze, utóbbi a tizenhatoson belülre érve otthagyta a labdát az érkező Aleksey Miranchuk előtt, aki két finom cselt követően a hálóba gurított, 1-1.

A második félidő tartogatott még izgalmakat, kezdésnek Adrien Tameze talált be majdnem, lövését Toloi és Musso együttes erővel védték, majd a 62. percben Tameze már a másik kapu előtt vált főszereplővé. Egy rövid felszabadítást követően Teun Koopmeiners vette mellre a labdát, lövésébe a veronai középpályás tette bele a lábát, ami így irányt változtatva a kapuba került, 1-2.

A mérkőzés utolsó lehetősége a hazaiak előtt adódott, Giovanni Simeone csavart kapura 20 méterről, miután tisztára játszotta magát, a kísérlet talán még a kapufát is súrolta, de a lényeg, hogy mellé szállt.

Nehéz a Marcantonio Bentegodiban nyerni, ez sikerült most a kissé tartalékos Atalantának.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.22.Serie A
roma
1:1
atalanta
Serie A
2020.12.20.Serie A
atalanta
4:1
roma
Serie A
2020.02.15.Serie A
atalanta
2:1
roma
Serie A
2019.09.25.Serie A
roma
0:2
atalanta
Serie A
2019.01.27.Serie A
atalanta
3:3
roma
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

AS Roma – Spezia: 2-0

G.: Smalling, Ibanez

Hiába van tele remek támadókkal az AS Roma, a győzelmet ezúttal a védők szállították. Az AS Roma együttese továbbra is remekel hazai pályán, ez már a hatodik győzelmük volt kilenc mérkőzésen. A Special One a bajnoki címről nem álmodozhat, arról viszont igen, hogy jövőre is európai kupaszereplést érő helyen fejezik be a bajnokságot. De nem gondolnám, hogy most megelégednének az Európa Konferencia-ligával…

A kezdők:

AS Roma:

Rui Patricio – Ibanez, Smalling, Kumbulla – Karsdorp, Veretout, Cristante, Mkhitaryan, Vina – Mayoral, Abraham

Spezia:

Provedel – Amian, Erlic, Nikolaou, Gyasi, Kovalenko, Sala, Maggiore, Reca – Strelec, Manaj

A Spezia már csak egy lépésre van a kiesőhelyek egyikétől, két pont az előnye a Cagliari – Genoa párossal szemben, hatalmas harc lesz majd a bent maradásért, és úgy gondolom, hogy ez a három csapat (meg a Salernitana) közül kerül ki a három kieső. Az Gyasiék szerencséje, hogy a mögöttük levők sem remekelnek, de egy-egy bravúrgyőzelem mindegyikükben benne van.

Érdekes volt látni a mérkőzés előtt José Mourinho és Thiago Motta találkozását, hiszen egykoron előbbi edzette az utóbbit az Inter csapatában. Most pedig már a remek középpályásból is edző lett…

Azonban sok siker nem jutott a fiatal mesternek ezen a találkozón, már egészen korán, a 6. percben vezetést szereztek a farkasok, egy szöglet után Tammy Abraham fejesébe tette bele a buksiját Chris Smalling, a négy méterről érkező bólintást természetesen Provedel nem tudta időben lereagálni, 1-0.

Maradtak támadásban a hazaiak, Tammy Abraham parádés sarkalása után Matias Vina, a balbekk került lövőhelyzetbe, csavarását a Spezia portása tolta szögletre.

Akadt egy helyzete a vendégeknek is, Arkadiusz Reca ziccerét Patricio lábbal hárította, majd a felpörgő labdát magához húzta, mielőtt a többi fehérben játszó odaért volna.

Az első félidőben az aktív Tammy Abraham különleges gólt szerezhetett volna, Henrikh Mkhitaryan beadását mellel továbbította kapura, a kapufa megálljt parancsolt a labdának. A kipattanót még Jordan Veretout kapura tűzte, a védők együttes erővel mentettek aztán szögletre.

A második félidő Spezia helyzettel indult, a Kovalenkot válto Agudelo és Rey Manaj kényszerítőztek, végül a Barcától kölcsönkapott csatár lőhetett, de erő az nem volt a kísérletben.

Eljött az 56. perc és vele együtt a második hazai gól, amelyet Roger Ibanez jegyzett, a védő Veretout szögletét közelről bólintotta a kapuba, 2-0.

A második találat után a Roma megnyugodott, így átadta a területet a vendégeknek, akik azonban nem tudtak élni a támadás adta lehetőségekkel. Kevin Amian, előtte pedig Rey Manaj is hibázott, Gyasi az üres kaput nem találta el hat méterről… Szóval meg voltak áldva a vendégek balszerencsével.

A találkozó utolsó izgalmas jelenetét az AS Roma új üdvöskéje, Felix Afena-Gyan szolgáltatta, aki felépült a koronavírusból, Mou be is küldte a pályára, a 93. percben pedig szerzett egy gólt. Csak előtte kézzel tolta maga elé a labdát, amiért a gólt érvénytelenítették, az ifjú támadó pedig egy sárgát kapott. A második sárgáját. Szóval gól helyett kiállítás lett a jussa… Fiatalság, bolondság…

Lényeg a lényeg: A Roma nagyon magabiztosan nyert, a Spezia akkor sem tudott volna a hálóba találni, ha másnapig futballoznak…

Összefoglalás

Afena-Gyan tehát elintézte magának, hogy kihagyja az Atalanta elleni rangadót, pedig biztosan pályára küldte volna őt Mourinho ezúttal is, nagy kedvence a 18 éves játékos a portugál mesternek. Rajta kívül még négy hiányzója lesz az együttesnek: Stephen El Shaarawy, Lorenzo Pellegrini, Carles Pérez és Leonardo Spinazzola.

Az Atalantánál egyedül Robin Gosens esett ki, a hosszú időn át sérült Hans Hateboer már pár meccset lejátszott az elmúlt hetekben, remélhetőleg ezzel az ő szenvedése véget ér.

Biztosan lesz jó pár változtatás Gasperini kezdőjében, Joakim Maehle, Remo Freuler és Duván Zapata játékára mindenképp számítunk majd szombaton délután.

A Romának annyira nagy merítési lehetőségei nincsenek, tekintve, hogy három támadó középpályása is kiesett. Tammy Abraham játéka biztosnak látszik, mellette Borja Mayoral vagy Eldor Shomurodov játszhat. De az talán biztos, hogy a 3-5-2-ből Mourinho nem enged.

A Gewissben a Roma ritkán nyer, az utóbbi öt évben erre csak egyszer volt példa, még 2017-ben. Akkor egy szűk, 1-0-s győzelemmel távoztak Bergamóból. Akkor egyébként még Eusebio Di Francesco ült a rómaiak kispadján, akit most a Ferencvárossal is szóba hoztak. Ennek semmi köze a meccsünkhöz, de gondoltam, megemlítem…

Jó kis meccset várok, de megmondom őszintén, nehezen tudom elképzelni, hogy a Romának lehet itt keresnivalója. Csalódtam már az Atalantában nem is olyan régen, de úgy hiszem, ezúttal otthon marad a három pont.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső