Atalanta – Fiorentina: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 11.
Atalanta
Teljesítmény:
N D V N D
  • Gewiss Stadium
  • December 13. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Fiorentina
Teljesítmény:
D V N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A pénteket egy Serie A mérkőzéssel zárjuk, az Atalanta – Fiorentina kerül terítékre. A hazaiak épp a hétközi BL meccsen értek el hatalmas sikert, én nem tettem volna arra, hogy sikerül legyőzni idegenben az Ajaxot, mégis megtették. Gian Piero Gasperini csapatának idei szereplése tele van kellemes és kellemetlen meglepetésekkel, az ember sokszor csak kapkodja a fejét. Hol egy bravúros győzelem egy erős csapat otthonában, hol egy meglepetésvereség egy sokkal gyengébb ellen. Szóval bármennyire is egyértelműnek tűnik első látásra ez a mostani olasz meccs, azért óvatosan kell bánnunk vele…

Pedig még az is a „kezünkre játszik”, hogy a Fiorentina borzalmas formában van. Most már hat meccse nyeretlenek, utoljára a bajnokságban október végén diadalmaskodtak.

Akkor miért izgulok, miért vannak kétségeim? Derítsük ki!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Udinese – Atalanta

Ez az a meccs, amit pár szóban össze lehet foglalni, sőt, akár egy szó is elég hozzá: Elmaradt. Nem játszották le, mert olyan özönvíz került a Dacia Arena gyepére, hogy előbb lehetett volna ott vízilabdázni, mint futballozni. A bíró közel egy órán át várt, tanakodott és egyeztetett, mielőtt meghozta volna a döntését. Arról nincs egyelőre infó, hogy mikor pótolják ezt a mérkőzést.

Lehet, nem is gond, hogy ez a meccs elmaradt, az Udinese az ezt megelőző mérkőzésén a Stadio Olimpicoban verte a Laziot, 3-1-re nyertek akkor Pereyráék.

Akkor viszont már engedjétek meg, hogy pár szóban összefoglaljam a bergamóiak előző meccsét, ami a Bajnokok Ligájában zajlott. Úgy érkeztek a mérkőzésre, hogy egy iksz is elég a továbbjutáshoz, de egyértelműen az Ajax számított esélyesebbnek. Furcsa ezt leírni az Atalanta esetén, de remekül védekeztek, és tartották az egy pontot. Majd a második félidő hajrájában Gravenberch a kiállítás sorsára jutott, így egy picit fellélegezhettek a vendégek. És a vezetés megszerzése után még inkább megnyugodhattak, Freuler a 86. percben ugratta ki Murielt, aki elhúzta Onana mellett a labdát és az üres kapuba lőtt.

Ezzel a tavalyi BL idény után az ideiben is továbbjutott az olasz csapat, viszont most már a bajnokságban is illene letenni valamit az asztalra, mert például az utolsó meccsükön a Hellas Verona a Gewissben rúgott két gólt. Az Atalantától pedig nem érkezett válasz…

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.08.Serie A
fiorentina
1:2
atalanta
Serie A
2020.01.15.Olasz Kupa
fiorentina
2:1
atalanta
Olasz Kupa
2019.09.22.Serie A
atalanta
2:2
fiorentina
Serie A
2019.04.25.Olasz Kupa
atalanta
2:1
fiorentina
Olasz Kupa
2019.03.03.Serie A
atalanta
3:1
fiorentina
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Fiorentina – Genoa

Hétvégi tippel eddig ritkán jelentkeztünk, de ezután állandóvá válik. Ez is egy ilyen volt, és jól gondoltuk, hogy nem lesz 3 gól a találkozón. Sőt, igazából 90 percig egy sem esett, majd egy horror-befejezésnek köszönhetően 1-1 lett a végeredmény.

Jó kis meccs volt, a vége meg tényleg egy Michael Bay és Christopher Nolan rendezésében készült robbantós-fordulatos-álleesős véget hozott.

Mindkét csapat alakított ki a mérkőzés folyamán helyzeteket, a legkomolyabb egyértelműn Vlahovics előtt adódott, Biraghi baloldali beadása pontosan az üresen álló szerbet találta meg, aki öt méterről volt pontatlan, pedig hatalmas lehetőség volt.

Mikor már azt hittük, hogy egy újabb gólnélküli döntetlent játszanak a felek – ami nem ritka náluk -, akkor jött Marko Pjaca és a 90. percben a vendég Genoát juttatta vezetéshez.

De ami ezután történt… Na, az volt az igazi horror. A játékvezető a vendégek heves tiltakozása ellenére sem fújta le a találkozót, Cesare Prandelli pedig már előre küldte Milenkovicsot is, hogy szépen fejelgesse le a labdákat a társaknak. A 98. percben ez meg is történt, Biraghi középre adott, amit még kifejeltek a védők, pont Cutrone elé, akinek a lövését védte Marchetti, a labda Milenkovics elé került, ő is lőtt, bele egy védőbe, a játékszer visszapattant elé, azt meg a léc alá bombázta.

Valószínűleg minden játékos fejében megfordul a gondolat, hogy a hosszabbításban rúg győztes vagy pontszerző gólt, Milenkovicsnak ez most teljesült. Nem csoda, hogy az egész hazai kispad rohant be a pályára és üldözőbe vette a gólszerzőt. Most sem sikerült nyerni a Fiorentinának, ez már a nyolcadik ilyen alkalom volt a bajnokságban. De, legalább nem kaptak ki.

Összefoglalás

Most viszont esélyes, hogy kikapnak. Tudom, nagyon össze-vissza eredményeket játszanak Murielék, de a Bajnokok Ligája továbbjutás megvan, egy teherrel kevesebb, innentől igazából már bármi jön, az nekik ajándék. Igen, még a tavalyi szereplés dacára is.

Sőt, azt mondom, hogy ideje lenne a hangsúlyt a bajnokságra fektetni, ha jövőre is ott akarnak lenni európa legjobb csapatai között. Idén a Serie A nagyon kiegyenlített lett, feljavult a Milan (vezetik is a tabellát) és a Napoli is, okozhat meglepetést a Sassuolo is, és persze a két római csapatról, az Interről vagy a Juventusról szót sem ejtettem.

Tehát az ilyen meccsek, amik könnyen hozhatók, nem kéne elszórni, mert a végelszámolásnál ezek a pontok sokat fognak érni. Az Ajax elleni siker plusz önbizalmat adhat, és elég bő a keret ahhoz, hogy Gasperini rotálni tudjon. A hollandok ellen Zapata és Gómez kezdett, most jöhet Ilicsics, Lammers vagy Muriel… Nem húzom az időt, én a hazaiak győzelmére fogok egy kisebb összeget tenni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső