Atalanta – Fiorentina: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 30.
Atalanta
Teljesítmény:
N D N N N
  • Gewiss Stadium
  • Október 02. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Fiorentina
Teljesítmény:
N V V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Úgy látom, az Atalanta visszatért! Korai lenne még messzemenő következtetéseket levonni, de a Gian Piero Gasperini vezette bergamói együttes a tavaly bemutatott gyengébb játékát kidobta a kukába, és újra a győzelem útjára léptek. Igaz, sokszor már nem annyira látványos a játékuk, mint a korábbi években, de hát valamit valamiért.

A tabellán ismét ott vannak a dobogón, és szándékukban áll ott is maradni, sőt, számukra az lenne az igazi, ha előzni tudnának. Ez abban az esetben jöhet össze, ha a Napoli nem nyeri meg a Torino elleni mérkőzését, míg az Atalanta megveri a Fiorentinát.

A tavalyi meccsek alapján ez nem annyira egyértelmű, de nem csak a kék-feketék változtak meg gyökeresen, hanem a Fiorentina is. Vincenzo Italiano fiai rettenetesen kezdték az idényt, elvétve tudnak csak nyerni, könnyen lehet, hogy az EKL-okozta kettős terheléssel van probléma. No meg azzal, hogy csatárposzton jelentősen meggyengültek.

Lentebb majd láthatjátok, milyen eredményeket értek el, és ez alapján nem fogtok kételkedni abban, hogy a violák tényleg sokkal gyengébbek lettek.

És innentől kezdve nem is meglepő, hogy az irodák hazai sikerrel számolnak. Az Atalanta győzelmére 1.95 a szorzó a legtöbb helyen, a döntetlen 3 és félszeres, míg a firenzeiek sikeréért 4-szeres pénzt fizetnek a bukmékerek.

Folytassuk a napot az Atalanta – Fiorentina mérkőzéssel!

Atalanta

Az Atalanta együttese csak azért szorul a bajnokságban a második helyre, mert rosszabb a gólkülönbségük, mint az első helyen álló Napolié. Gian Piero Gasperini csapata az elmúlt évben csak a nyolcadik helyen végzett, így lemaradtak a nemzetközi kupaindulásról. Ez bizonyos szinten jól is elsülhet, mert így csak és kizárólag a bajnokságra koncentrálhatnak. Eddig valóban ez történik, míg a csapatok jó része már elbukott legalább egyszer, addig az Atalanta veretlen. Öt mérkőzésüket nyerték meg, kétszer ikszeltek.

Ahogy már a bevezetőben is említettem, kissé visszavettek, ami a támadásokat, a gólokat illeti, nincsenek már sokgólos, nagy győzelmek. Idén több, egy-, vagy kétgólos sikert arattak.

Az Atalantával kapcsolatos relatíve friss hír, hogy Josip Ilicic nem a klub játékosa már, közös megegyezéssel szerződést bontottak, a szlovénnak azóta nincs csapata. Nagy eredményeket ért el a csapat vele, és egy jó Ilicicre még így, hogy már 34 a támadó, is nagy szükség lett volna.

Vissza a bajnoki szereplésükhöz. Utolsó meccsüket az AS Roma ellen játszották, és Giorgio Scalvini találatával meg is nyerték. A fiatal védő egyre több lehetőséget kap, és egyre inkább kiérdemli a helyet a kezdőcsapatban.

Hazai pályán eddig három meccset játszottak, furcsa, hogy mindkét döntetlenjüket itt szerezték, előbb az AC Milan ellen, majd a Cremonese csapatával ikszeltek. A kettő között 3-1-re győzték le a Torinot.

Juan Mussot a Roma ellen le kellett cserélni, agyrázkódást szenvedett, és bár én valószínűnek tartom, hogy másfél hét alatt sikerült meggyógyulni belőle, de lehet, a stáb jobbnak látja, ha még a hétvégén Sportiello véd. Szintén sérült – és biztosan kimarad – Duván Zapata és Berat Djimsiti.

A várható kezdőcsapat:

Sportiello – Toloi, Demiral, Scalvini – Hateboer, de Roon, Koopmeiners, Maehle – Ederson, Pasalic – Muriel

Egymás elleni meccsek:

Ahogy már a bevezetőben is mondtam, az Atalantának tavaly nagyon nem ment. Összességében sem, de a Fiorentina ellen aztán főleg nem… Háromszor találkoztak a violákkal, kétszer a bajnokságban, egyszer pedig a kupában. Mindhárom meccsen egy góllal jobbnak bizonyult a Fiorentina. Ősszel a Gewissben 2-1-re győztek, aztán a kupában – megint Bergamoban – 3-2-re, végül otthon, Firenzében, az Artemio Franchiban 1-0-ra.

Előtte az Atalantának volt egy három mérkőzésen át tartó győzelmi sorozata.

A Gewissben lejátszott mérkőzések mérlege a következő: Kétszer a hazaiak, kétszer a vendégek nyertek, egy meccs pedig döntetlen lett. További érdekesség, hogy ötből négyszer mindkét együttes a hálóba talált.

Előző 5 meccs eredménye
2022.02.20.Serie A
fiorentina
1:0
atalanta
Serie A
2022.02.10.Olasz Kupa
atalanta
2:3
fiorentina
Olasz Kupa
2021.09.11.Serie A
atalanta
1:2
fiorentina
Serie A
2021.04.11.Serie A
fiorentina
2:3
atalanta
Serie A
2020.12.13.Serie A
atalanta
3:0
fiorentina
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Fiorentina

Az a Fiorentina, akiket tavaly megismertünk talán már nem létezik. Ez az idei most gyengébb, összeszedetlenebb, nem jönnek az eredmények. Már nem lehet arra fogni, hogy nincs Dusan Vlahovic, tavaly tavasszal ment a játék, pedig akkor már a szerb Firenzéből Torinóba tette át a székhelyét.

Vincenzo Italiano fiai alig tudtak meccset nyerni ebben az idényben, épp a szünet előtti utolsó meccsükön tudták megszakítani a nyolc meccsből álló nyeretlenségi sorozatukat. A Verona együttesét verték meg 2-0-ra, de tegyük hozzá, hogy a sárgamezeseknek sem nagyon megy idén, ők ott vannak a kiesőhelyek környékén. A mérkőzésen Jonathan Ikoné góljával szerezték meg a vezetést, majd a végén Nicolás González talált be. Még az sem okozott problémát, hogy Christian Biraghi kihagyott egy tizenegyest. Simán belefért…

Mindegy, ezek a győzelmek fontosak annak szempontjából, hogy mielőbb kikerüljenek ebből a gödörből.

A Fiorentina hosszú évek után került ki az európai kupaporondra, az Európa-konferencialigában szerepelnek, győzni azonban nem tudtak még itt. A Puskás Akadémiát is anno elverő RFS ellen ikszeltek, majd az Istanbul Basaksehir 3-0-ra verte őket.

A helyzet nem csak ott, hanem a hazai pontvadászatban is elég necces. A Fiorentina csak a 10., 2 győzelmük van, 3 döntetlenjük és 2 vereségük.

Idegenben még nem tudtak nyerni, 1 döntetlen mellett van 2 vereségük.

Sérültek terén azért vannak problémáik: Több alapjátékosuk is sérült, sőt, igazából csak olyan játékosuk esett ki, aki általában a kezdő tizenegy tagja. Pierluigi Gollini a kapuból esett ki, Dodo és Nikola Milenkovic a védelemből, míg Sofyan Amrabat és Gaetano Castrovilli a középpályáról.

További problémákat okoz, hogy a csatároknak nem igazán megy a játék, bár most, hogy Nicolás González ismét bevethető, talán kicsit lekerülnek a terhek Cabralról és Jovicról.

A várható kezdőcsapat:

Terracciano – Venuti, Ranieri, Martinez Quarta, Biraghi – Mandragora, Bonaventura, Barak – Ikoné, Kouamé, Sottil

Tippelde

A sok hiányzó és a gólképtelen (vagy inkább csak hívjuk őket gyengén teljesítő) csatársor miatt a Fiorentina esélyei minimálisak a mostani mérkőzésen. Valami nagy dolognak kell történnie ahhoz, hogy a kék-feketék ezt a meccset ne nyerjék meg.

Azt gondolom, bár ez egy nagy rangadónak tűnik, nem lesz nehéz dolga Murieléknek. Hazai győzelmet várunk.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.98 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 2.05 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 2.05 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső